Zakaj sekajo ovinke

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Men se zdi cesta zadost odprta da ne rabmo panike lih zganjat...

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Ovinke sekajo zato, da so hitreje na cilju. Zaradi tega so tudi kupili športne avtomobile.
Sicer pa se meni tole sekanje ne zdi problematično. Enako kot kamelčiju.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.702
9.487
113
Lepo, da se nekaterim ne zdi nič takega. No sej so zatemnil. Očitno ni tko nedolžno. Kolesarja snameš ko keks s tako vožnjo in ponavad ne preživi. Če se mladež rabijo znoret, bo treba plačat dirkališče.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Ovinek sekaš, ko pač nisi sposoben obvladati naprave za prevoz. Ker pač hitrost presega tisti radij, ki ga še zmore tehnika pod tabo (presneto redko), ali ker hitrost presega tisto, ki jo zmore voznik. Pri avtih je to malo redkeje videti, večinoma to vidim pri tistih, ki upravljajo vozila na dveh kolesih opremljene z motorjem ali brez motorja.

B81

22. jul 2007
36.933
10.501
113
Vidim, da se vozis z vlakom.
Imas se nekaj fora preden zacne esp avto popravljat v ovinku.

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
Ovinek sekaš, ko pač nisi sposoben obvladati naprave za prevoz. Ker pač hitrost presega tisti radij, ki ga še zmore tehnika pod tabo (presneto redko), ali ker hitrost presega tisto, ki jo zmore voznik. Pri avtih je to malo redkeje videti, večinoma to vidim pri tistih, ki upravljajo vozila na dveh kolesih opremljene z motorjem ali brez motorja.

So še primeri: zato da ne bi obračal volana po nepotrebnem, če so narejene tri vijuge na daleč naprej pregledni lokalni cesti. Ni nobene razlike za ostale udeležence, samo zate. Enako kot ni potrebno dat smernika, če ni nikogar daleč naokoli v prometu ki bi videl ta smerni signal, torej ni nobene razlike za ostale udeležence, vseeno če ga daš ali ne. Če sekaš ovinek, še ne pomeni da ne znaš vozit in si neodgovoren udeleženec prometa. Ravno obratno, tisti ki slepo sledi pravilom brez sleherne logike je nekritična ovca.

• Všeč mi je
Reactions: Alan in Kamele0N

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
V prometu se med mnogimi stotisoči prevoženimi km tu in tam zgodi situacija, ko si mogoče nekaj spregledal. Zaradi denimo A stebrička, ali nisi videl pohodnika, ki bo pravkar s skale skočil na cesto na nasprotni strani "bogu za nogu". Takrat bo v veliko pomoč, če si vsaj iz slepe navade odpeljal kot predvidevajo pravila in si dal smernik, čeprav nisi opazil nikogar, ki bi ga to zanimalo ali zvozil ovinek po svoji strani, čeprav spet očitno ni bilo nikogar, ki bi ga to zanimalo. Vsaj ti ga nisi videl. Problem v prometu nikoli ni tisto, kar vidiš, temveč tisto, kar ne vidiš.
Zato so taki nasveti za "nekritične ovce" neumni in tudi nevarni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.053
5.659
113
Ok pa dejmo....sedaj smo po zimi...ceste so bile posipane in stem je veliko peska po bankinah...ker so vozniki pozorni to opazijo in zaradi varnosti raje sekajo ovinke ker CP se ni ooravilo pomladanskega čiščenja ceste :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.799
113
Hmm...jaz sekam ovinek zato, da ne pridem na bankino :evil:

Jaz sekam oz. iščem čimbolj idealno linijo kadar imam psa v prtljažniku, da ga pač čimmanj zmetava levo-desno, drugače pa je cesta veliko bolj zabavna v kolikor se držiš svojega pasu.

• Všeč mi je
Reactions: ozze

ginek

Fizikalc
21. sep 2007
545
54
28
V prometu se med mnogimi stotisoči prevoženimi km tu in tam zgodi situacija, ko si mogoče nekaj spregledal. Zaradi denimo A stebrička, ali nisi videl pohodnika, ki bo pravkar s skale skočil na cesto na nasprotni strani "bogu za nogu". Takrat bo v veliko pomoč, če si vsaj iz slepe navade odpeljal kot predvidevajo pravila in si dal smernik, čeprav nisi opazil nikogar, ki bi ga to zanimalo ali zvozil ovinek po svoji strani, čeprav spet očitno ni bilo nikogar, ki bi ga to zanimalo. Vsaj ti ga nisi videl. Problem v prometu nikoli ni tisto, kar vidiš, temveč tisto, kar ne vidiš.
Zato so taki nasveti za "nekritične ovce" neumni in tudi nevarni.

Ja seveda. Pohodnik bo ob 3h zjutraj skočil iz grma direkt pred avto samo da mi dokaže kako sem se uštel, pri čemer bo v roki imel natisnjen tale post.
Najbolje je da pokličeš Vilija in zlobirata referendum za postavit betonske škarpe po sredini vseh magistralk.

Če v vidnem polju pred mano in za mano ni nikogar si včasih vzamem pravico ne prižgat smernika.