Zakaj se na AC ne ustaviš.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Torej bi ti v takih razmerah po vsem stresu zaradi svoje neumnosti in v veliki meri neumnosti drugih, ki ne vejo prilagoditi hitrosti glede na vozne lastnosti takoj ustavil in potem skakal tam med temi avti in izzival svojo nesrečo?
Tole bo pa lep izgovor za vsak pobeg po nesreči.
Raje odgovori ali je zakon treba spoštovati da ali ne? In kaj če ne?

Vedno imate toliko za povedat, kako drastično vse bi morali kaznovati, že ko kdo pobegne policaju, ko ta ustavlja, pa kako ga je treba lovit za vsako ceno neglede na visoko ogrožanje ostalih udeležencev v prometu. pa takrat nobenmu ni povzročena nobena škoda. (še ne, nesreča se rada zgodi med pobegom). Pobeg po nesreči je pa vsaj za mene toliko hujše, sploh pa opustitev pomoči poškodovanim.

No sej tisti tovornjak na 18-25 sekundi je najbrž tud koga zradiral, ne vidim proste luknje kjer bi prišel skozi.

V večini kriznih situacij moraš najprej poskrbeti zase, ker poškodovan težko komu drugemu pomagaš.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Pustmo zdej kdo je bil kriv/ne kriv za nesrečo, ampak glede na to, kako jo je odnesel in kakšne so bile razmere, bi vrjetno tudi sam odpeljal naprej in nato klical policijo, reševalce,..., ne pa stal tam in čakal, da ma nabaše kako drugo vozilo, kar je bilo glede na videno, samo vprašanje časa, kaj šele, da bi hodil iz avta, to bi bil skoraj samomor. Že res, da je potrebno pomagati, vendar vseeno mislim, da je na prvem mestu lastna varnost in če za le to ne moreš poskrbeti vsaj približno, težko pomagaš drugemu. Policijo pa lahko bp pokliče tudi miljo stran, poda izjavo, priloži posnetek ozrioma karkoli že.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Bravo voznik Eviča.
cheer.gif

Polno avtomobilov tam stoji, brez da bi bli poškodovani, kar pomeni dodatne ovire in nevarnost. Če bi lepo peljali naprej in se nekje varno ustavili kot voznik EViča bi blo veliko manj škode.

Da se ustaviš in čakaš da fašeš v rit.......legendary....Darwinizm.
bonk.gif

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Zdej mi pa povej, ce naletis na nesreco na AC, obvozis celo kolono (ne vem, po odstavnem pasu, po travi, karkoli) ali pac ustavis na koncu kolone in uzges vse 4 zmigovce?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Odvisno od stanja...če so se pravkar razbili ali pa sem celo videl nalet se ustavim in pokličem pomoč, če pa nesreča ni frišna in je celo že kter na kraju nesreče pa samo peljem mimo in sem SREČEN, da lahko peljem mimo in se ne ustavljam na AC.

Kje je problem?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Zdej mi pa povej, ce naletis na nesreco na AC, obvozis celo kolono (ne vem, po odstavnem pasu, po travi, karkoli) ali pac ustavis na koncu kolone in uzges vse 4 zmigovce?
Grem dalje.

Včasih so zraven policaji, ki usmerjajo promet (usmerjajo, ne ustavljajo), tako da tudi tisti, ki niso prepričani, pravilno ravnajo.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Ja, to ze, mislil sem bolj v situaciji, da je ze nastala kolona 30, 40, 50ih vozil, tako kot izgleda na temu posnetku. Takrat pa malo tezko naredis kaj drugega, kot da pac cakas in molis, da ne dobis koga v rit.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če je kolona, pa se postaviš na desno (retungsgase) in čakaš.
Po potrebi z utripalkami.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.645
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
Ne "po potrebi z utripalkami" - OBVEZNO (tudi v lepem sončnem vremenu)!

Pa ne skrajno desno - ampak tako, da ostane odstavnim pas še prevozen. Če namreč od zadaj prileti projektil, ima ta vsaj še prostor se kam izmakniti in me mogoče celo zgreši.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
459
83
tam ko se terc po tori rola
Kako leto nazaj -AC Trojanski predor. Enih par avtov pred mano pelje en Megane. Vreme oblačno ob vstopu v predor, na izstopu pa naliv. Poba se je izgleda ustrašil, ali kaj vem kaj... v glavnem zabremzal je na polno. Pokasiral dva v rit...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.186
113
Citat:
Uporabnik Ausc pravi:
Ja, to ze, mislil sem bolj v situaciji, da je ze nastala kolona 30, 40, 50ih vozil, tako kot izgleda na temu posnetku. Takrat pa malo tezko naredis kaj drugega, kot da pac cakas in molis, da ne dobis koga v rit.

zapelješ na skrajni rob in se čim prej spokaš iz avta za ograjo ali še dlje....ponavadi so tako kazali na TV pa verjetno tudi logično da v taki megli ne boš sedel v avtu na koncu kolone edino če ne misliš samomora delat

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.096
1.272
113
42
Če je dobra vidljivost potem narediš malo prosroa, gledaš špegel in imaš avto v prvi in nogo na gasu...