Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Pa ja nisem kaj falil, očitno si bolje obveščen kot jaz, povej kaj več ...
ko sem bil majhen, je po šolah in uradih visela maršalova slika. pouk v šoli smo začeli s parolami tipa "smrt fašizmu - svoboda narodu". poslušali smo zgodbice po pogumnih kurirčkih in herojskih bitkah proti okupatorju ter domačim izdajalcem. meni se zdita obe ideologiji povsem primerljivi, s to razliko, da je bila ena takrat tudi združena z državo.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
eno so pravljice o posmrtnem zivljenju, 7 dnevnem nastanku, angelčkih itd
drugonpa ureditev sistema, ki nima božanstva in pravljičnih vložkov, lahko pa so cilji utopija
oboje nima veze med sabo
Ti si ? A ti si tisti zavaljeni kateri vedno vodi dogajanje ? Da si pa tak dvoličnež si pa res nisem mislil !Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Zdaj bos pa rekel, da nisi clan molilnega krozka na Krizni? Pol pa nic..
sicer lepo, da si Bogaboječ človek, ampak povej mi, kaj bi se zgodilo, če bi nehal hodit poslušat pravljice vsako nedeljo ali se vsako jutro sklanjat proti svetemu mestu? če bi na volitvah obkrožil tistega, ki bi se zdel najbolj primeren tebi in ne Pastirju? če bi svoja verovanja obdržal zase in jih ne vsiljeval drugim? bi se zato kaj poslabšalo življenje tebi ali tvojim bližnjim?Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Sam zase vem da sem Bogaboječ človek, takih izjav si ne upam privoščit pa pika, ker sem videl in slišal preveč podobnih primerov kateri se niso končali dobro. malo previdnosti svetujem. Morda ti je moje pisanje danes smešno, najbrž pa se boš čez leta spomnil da si to že nekje bral...
Nekaj je navada/tradicija, ko te s tem filajo od malih nog.Citat:
Uporabnik sass pravi:
zakaj so sploh potrebne religije?
Citat:
Uporabnik sass pravi:
vzporedno s sosednjo temo, v kateri se prepirajo, katera religija je bolj miroljubna in katera manj, katera je zakrivila več smrti in v kateri je več pedofilije, mene zanima druga stvar: zakaj so sploh potrebne religije? easy, yahel in ostali gorečneži, dajte mi razložit to stvar. je to zgolj zato, ker pač potrebujete Pastirje, da vam vsak teden pripovedujejo pravljice in razlagajo, kako morate misliti, kako se obnašati, koga obkrožiti na volitvah, komu vsiljevati svojo miselnost? ali je zraven še kaj drugega?
Citat:
Uporabnik sass pravi:
vzporedno s sosednjo temo, v kateri se prepirajo, katera religija je bolj miroljubna in katera manj, katera je zakrivila več smrti in v kateri je več pedofilije, mene zanima druga stvar: zakaj so sploh potrebne religije? easy, yahel in ostali gorečneži, dajte mi razložit to stvar. je to zgolj zato, ker pač potrebujete Pastirje, da vam vsak teden pripovedujejo pravljice in razlagajo, kako morate misliti, kako se obnašati, koga obkrožiti na volitvah, komu vsiljevati svojo miselnost? ali je zraven še kaj drugega?
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če imaš probleme z vprašanji, jih spreglej in odjadraj v sosednjo temo.
načeloma res ni... dokler mi ne jehovci pa kamelarji ne začenjo na vrata trkat.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Naceloma... Zakaj tebe kaj ali zakaj nekdo nekaj rabi? To ni tvoj problem... Karkoli je razlog, to NI tvoja stvar.
Tako nekako.Citat:
Uporabnik skala pravi:
načeloma res ni... dokler mi ne jehovci pa kamelarji ne začenjo na vrata trkat.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Naceloma... Zakaj tebe kaj ali zakaj nekdo nekaj rabi? To ni tvoj problem... Karkoli je razlog, to NI tvoja stvar.
Tudi filozofiranje o pivu/čikih/ajvarju/... ni neumno vprašanjeCitat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Če imaš probleme z vprašanji, jih spreglej in odjadraj v sosednjo temo.
Neumno vpranje ima lahko samo neumen odgovor. Ce pa ti zelis ze v vprasanju potrditi svojo zivljensko prepricanje potem je pa nekaj pvosem drugega. Ce smo ze pri debilnih vprasanjih lahko filozofiramo zakaj kdo rabi pivo/cigareto/ajavar/karkoli ze...
Aha torej si vendarle bližje molilni skupini kot jaz,najbrž kot špijon !Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Kaksen zavaljen vodi dogajanje? Kolikor vem, doticni ni zavaljen, mogoce zena malo..o meni pa ne bi, nimam nic zraven..ne tako ne drugace.
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Malo si preberi, kaj vse sorte neumnosti si napisal na alterju.
Te bo Bogaboječ minilo.
Zaradi mene lahko za 4 stenami verujejo v karkoli, posiljevanje drugih izven 4 sten s lastnimi verskimi prepričanji je fašizem.
Muslimani pri tem še posebej izstopajo, ker jim koncept demokracije in ločevanja države in religije ni jasen.