Zakaj pljuvate po windows Visti (tehtni razlogi)

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Tud jaz sem v firmi dobil sedaj visto, Laptop Dell M4400:
Nekaj miusov:
- še iščem, zakaj mi zvok hrešči na vsake tolk cajta
- rabiš kar nekaj časa, da nastaviš zadeve, katere bi morale biti po defaultu (potrjevanja za vsako reč, start meni je izginil v hidden folder C:\Users\User\AppData, kjer maš tri profile...local, locallow, roaming,...)
- ne moreš premakniti lokacije my documents na eleganten način kot v xpjih, kjer si samo desno kliknil na my documents in jim pokazal novo pot
-še kaj se bo našlo
evil.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
V Visti ni MyDocuments, temveč Documents, ki jih premakneš ravno tako elegantno: desni klik, Properties, Location

perky83

Zelenc'
20. mar 2009
7
0
1
men vista dela prefektno, precej hitro, imam pa asusov X71 Aseries
wink-1.gif

tko da sem brez pripomb, malo privajanje je bilo treba sam zdej je kul
wink-1.gif

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ja, ampak moraš premikati vsakega posebej...Documents, downloads, ...

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Sej pravim da je jasno, vendar zakaj se ne da premaknit vse NAENKRAT na nivoju uporabnika, torej če jaz kot uporabnik hočem imet vse slike, dolpotege, dokumente, videje , etc. na disku D moram v visti za vsako kategorijo posebej prestavljat zadeve. Jasno kaj hočem povedat? Lahko bi bila varjanta uporabnik ŽNJ hoče met vse svoje datoteke na D:\ŽNJ.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.703
9.917
113
40
MB
zato ker je 95% uporabnikov neumnih, in je treba naredit tak, da ko sf*kajo, je čimmanj, iz istega razloga uac, it's a security feature
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Torej če ima dokumente na treh mestih, namesto na enem, je manj sf*kano ?
Zanimiv pogled.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
To »premikanje« Documents & co. je itak debilno. Zakaj vraga se ne da lepo celoten %USERPROFILE% preselit nekam drugam?***
stupid-1.gif

Vista ima zdaj \Users na bootpartition, 2k/XP so imeli v \Documents and Settings na bootpartition. Se spomniš kakšen kretenizen so pri MS uspeli spacat v NT? Uporabniški profili in dokumenti so bili pod sistemskim direktorijem.
bonk.gif

*** V resnici se da, ampak je postopek trapast, ne da se ga avtomatizirat, pa še posamezne profile je potrebno popravljat, da ne govorimo potem o aplikacijah, ki svojih podatkov nimajo v »svojem poddirektoriju uporabniškega profila« ampak si zapomnejo absolutno pot do tja in zadevo po možnosti še zapišejo v uporabnikov register.
bonk.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Še moje izkušnje:
na prenosniku (Lenovo T500) mam Visto.
Dela zadovoljivo. Še zdaleč pa ne tako kot XP. Pogoste težave:
- Sidebar se sesuva (brez pametnega razloga)
- občasno cel sistem zamrzne (znani "Not Responding"), po nekaj sekundah ali nekaj 10 sekundah se pa zbrihta in dela normalno naprej
- Sicer je izgled dokaj fancy, je pa tudi relativno počasno vse skupaj
Moje mnenje: za osnovno domačo ali osnovno "office" uporabo je v redu, za malo resnejšo uporabo pa žal ne.
Vse skupaj mi deluje nekako podobno kot famozni Millenium pred leti

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Vista je POLIZDELEK !

Pri razvoju nevemčesaže so se zaplezal in potem so moral po 6 letih od Xp-jev neki novega ven dat.
To kar bo Windows 7 bi morala biti Vista...

Nekaj podobnega je naredil Hp s svojimi kalkulatorji - legendarni HP48 so nasledili s polizdelkom (HP49, zakaj pluvajo po njemu uporabite google), kasneje so izdelal HP50, ki bi moral biti prvi naslednik HP48-tice. Pa bi bil lahko vseeno boljši (HP50 namreč) ...

Lp,
Peter

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
prenos iz zunanjih diskov je prepočasen enako tudi med diski, xp mi isto stvar presname 5 kkat prej

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.665
3.940
113
Ljubljana
hmpg.net
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
prenos iz zunanjih diskov je prepočasen enako tudi med diski, xp mi isto stvar presname 5 kkat prej
Microsoft je temu rekel feature, ne pa slabost. Res.

Drugače pa. DA Vista=crap ti je izdal M$ sam. Windows 7. Rabiš bolj tehten razlog, kot proizvajalčevo priznanje?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz imam očitno srečo. meni dela enako hitro, kot mi delajo hitro XP-ji, ker imam dual boot.

XP-je imam predvsem zato, ker na bateriji vse bolj leti, ker ima napram Visti drugačno razmerje, tista poraba proca in podobno, na XP-jih pa dovoli več dihanja. vem, da se to da uštimat tudi na Visti, ampak se mi ni dalo igrat še s tem, ko sem enkrat že vse naštimal, fasal virus na Visti in vse jovo na novo.

skratka - meni med obema ni neke velike razlike, le da je delo z Visto hitrejše in bolj pregledno.

aja, pa nekdo je rekel, da Vista ni za profi uporabo - Adobe Lightroom mi na XP-jih na štromu dela tako hitro, kot na Visti na bateriji ... razlika je kar ...

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Eni malo pretiravajo !!

Dajte gremo probat tako: naj vsak poleg kritike napiše koliko časa (je) uporablja(l) visto, kakšno verzijo ali je bila licenčna ali ne, s SP1 ali brez in bomo hitro dobili vsaj približno predstavo v katerem grmu tišči zajec glede kritik. Imam občutek, da je dosti takih, ki so visto, po možnosti piratsko in brez sp1 naložili za kakšen dan, dva, mogoče teden in sedaj veselo lapajo kakšno sranje je vse skupaj.

Jaz jo imam že skoraj leto na kompu in ni bilo nobenih težav do sedaj. Vse dela relativno ok, blue screena še nisem doživel, pa tudi težav, ki jih opisujete nekateri tukaj tudi ne. Če pa že kakšen program ne dela, si pač poiščem primerno alternativo, čeprav se ne spomnim kdaj nazadnje je bilo to.

Res, da ni vista popolna, je pa čist uporaben OS za domačo uporabo. Moj komp XP-je ne bo več videl niti pod razno.

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.007
113
kod Džej-Zija
ksz

Visto uporabljam zadnja dva meseca, verzijo Home premium. Sprva mi je bila rahlo tuja, po parih dneh sem se je pa že dodobra navadil. V bistvu mi je čisto všeč, vse dela, kot je treba, z eno izjemo: kopiral sem robo iz računalnika z XPji na tega, in je prenos preko mreže deloval katastrofalno počasi (cca 20-30 kB/s). Potem sem na netu našel rešitev, ki je hitrost povečala za faktor 10, ampak to še vedno mi pričakovana hitrost 100 mbit mreže.

To je dosedaj edini očitek, ki ga imam na visto.