Zakaj pljuvate po windows Visti (tehtni razlogi)

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.507
7.018
113
jaz imam tudi na svojem laptopu Visto gor in sem zadovoljna. Dela mi veliko boljše kot XP v smislu stabilnosti (nobenega zamrzovanja), XPje sem morala na pol leta formatirati/reinštalirati in vmes so se sesuvali ipd. Vista mi pa dela zelo lepo, nobenih takih problemov nimam, poleg tega mi je veliko lepša (priznam, tudi to mi je važno). res, da sem si omislila računalnik, ki jo brez problemov zmore, drugače se ne bi hecala z njo. Vendar imam pa zmeraj za vsak slučaj s seboj na ključku PCLinuxOS live, ker Vista osnov nima pošlihtanih. Wi-fija ne hebe. Greš nekam in se odloči da WLAN povezave ne bo zaznala oz jo bo, ampak ne bo delala. Sem obrnila Googla okoli (to je bilo tik po tem, ko je SP1 ven prišla), našla 5 različnih solucij pa pri meni (kot tudi pri mnogih drugih) nobena ni delovala. To se zgodi včasih tudi preko LANa (če t-2 ali siol ven vrže), ampak tu se potem čez kak teden odloči, da bo normalno delalo. Do danes Microsoft tega ni poštimal. Poleg tega se vidim in me ne vidjo v domači mreži, printerja po novem ne najde (preko mreže).

Na kratko. Vista je super v vsem razen, ko pride do omrežij, brez česar pa žal ne gre. Če bi imela veliko recimo za printat, imela računalnik v poslovne namene, kjer je važno, če ga že moram s seboj vlačiti, da mi WLAN dela 100%, bi Visto takoj dol vrgla in počakala na windows 7, kjer upam da bo to spedenano. Tako pa imam Live Linux USB ključek za tiste redke priložnosti, kjer vse to normalno dela.

ima že kdo Windows 7 (beta) - kako je zadovoljen?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Meni na domačem tri leta starem thinkpadu (pentium M 1.73Ghz, Ati Radeon X300 in 2,5Ghz DDRII RAMA dual channel) lavfa super. Hitro, celo Aero nič ne šteka. Tudi VMWare z WinXP lavfa perfektno.

Samo mimogrede: če se ne motim DC deluje samo, če imaš dva enaka pomnilniška modula. Pri tebi temu ni tako ali pač?

Čeprav jaz resnici na ljubo na prejšnjem prenosniku nisem opazil kakršne razlike, bojda pa se pozna pri shared-memory grafiki.

Za novega sem malo kolebal kaj storiti, ker je prišel v kombinaciji 2+1 GB in z shared grafiko.
sprasujem se.gif
Za enkrat ostaja kot so ga sestavili v fabriki.

B.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Meni na domačem tri leta starem thinkpadu (pentium M 1.73Ghz, Ati Radeon X300 in 2,5Ghz DDRII RAMA dual channel) lavfa super. Hitro, celo Aero nič ne šteka. Tudi VMWare z WinXP lavfa perfektno.

Samo mimogrede: če se ne motim DC deluje samo, če imaš dva enaka pomnilniška modula. Pri tebi temu ni tako ali pač?

Čeprav jaz resnici na ljubo na prejšnjem prenosniku nisem opazil kakršne razlike, bojda pa se pozna pri shared-memory grafiki.

Za novega sem malo kolebal kaj storiti, ker je prišel v kombinaciji 2+1 GB in z shared grafiko.
sprasujem se.gif
Za enkrat ostaja kot so ga sestavili v fabriki.

B.

Se opravičujem zgleda, da sem se zlagal (me je cpuZ nasral), seveda nista enaka (po velikosti) je pa isti proizvajalec in takt. 512Mb+2Gb. A je dual al ni zdaj res ne vem. No, Vista pa res dela OK. Grafike nimam sharane.

cpuz.jpg

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
res nevem, kako vam lahko na novih masinah vista steka?
sam na laptopu in na domacem racunalniku ze 2 leti uporabljam visto (na domacem 64bit na c2d 2.66, 3gb rama; na laptopu 32bit cd 1.83, 2gb rama) in povsod dela brez kakrsnih koli problemov. edina zamera gre nvidii, saj ne morem uporabljat up2date driverjev za graficno, ker me to vodi v BSOD:) ampak ker spilov itak ne igram ni take panike, drugace pa se da vse zoptimizirat, tako da dela hitro in brez problemov!
sicer pa najboljsa pridobitev viste za moje pojme: search!

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Nihče ne pravi, da se ne da viste relativno normalno uporabljati. Ampak zakaj bi uporabljal sistem, ki nima skoraj nobene prednosti pred XPji, in je v skoraj vseh pogledih počasnejši in požrešnejši. Ko se bo zgodilo, da določene zadeve na XPjih ne bodo več delovale, bo čas za prehod na nov OS. Dokler pa tega ne bo, bodo pa XPji še vedno boljša izbira..

mihagr

Fizikalc
25. avg 2007
405
29
28
Ljubljana
Ja in zelo zanimivo, koliko novih funkcij ima, katere počasi odkrivam. Zadnja je bila par dni nazaj, reče se ji Snipping Tool.
Dobro narejen programček.
Zanimiva je tudi konstantnost hitrosti prenosa preko Etherneta, ki je tudi nekoliko višja kot pri XP-jih (ISTI HAEDWARE).
Verjetno malo bolj optimiziran gonilnik.
Search, kot je že dufus omenil, pa spreminjanje velikosti particij - vgrajeno v OS!

Nazadnje urejeno:

jurre

Zelenc'
30. nov 2008
23
0
1
jaz sem Visto imel nekaj casa nalozeno, pa se po kaksnem letu obupal in jo vrgel dol. Razlog je nekompatibilnost med - AMD dual core procesorjem v kombinaciji z nforce chipovjem na maticni in ATI graficni kartici na AGP portu. Problem je namrec, da je Vista onemogocila graficno kartico, ker se ji je zdelo da povzroca tezave (z disablano graficno pa se je scrollanje po spletnih straneh stekalo, kaj sele da bi kaksne igrice igral). Imam sicer se PCIE port, vendar ne mislim nove graficne kupovat zarad Viste. Brskal sem po forumih in ker po toliksnem casu ni bilo odgovora (razen valjenja krivde z enega proizvajalca na drugega, sem obupal - in vrgel stran ogromno casa, zivcev, formatiranj kompa in instaliranju raznih driverjev v upanju da bom resil zadevo
uf-1.gif

Drugace mi je bila Vista vsec, poraba je pac svoja stvar ampak se nisem prevec sekiral. Vsec mi je bil search v Startu (imam sedaj na XPjih vista skin, ki vsebuje tudi search) in pa nastavitve glasnosti za vsak program po svoje. Funkcije in ostale vizualne zadeve so bile ok, edino na zacetku malo rabis da se privadis. Zezale so me tudi kaksne malenkosti, ki v XP delajo BP - npr. pri usb kljucku sem dobil program za razdelit kljucek na 2 particije in zakleniti eno z geslom. V Visti ga ne morem uporabljati, ker ko program odprem ne pokaze particij kljucka.... Pri mrezi se mi Vista nikakor ni zapomnila gesla od racunalnika, na katerega sem zelel dostopat preko LANa, tako da sem ga moral zmeraj vpisovati... ipd.. vecina bolj malenkosti, ampak ti najedajo ali onemogocajo uporabo dolocenih stvari.
Problemov na XP pa nimam nobenih, razen tistih par dobrih stvari pogresam zaradi Viste. Se mi pa zdi da se XPji precej hitreje nalozijo in ugasnejo kot vista.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
kako naj vidim, xp particijo na Windows 7 ?

trenutno mi pokaže samo particijo od windows 7 in konec...

edit:

Citat:
Hello follow this:

Right click on "Computer" in windows 7, and select manage.

Then go to Disk management, and assign a drive letter to the drive you want to see.

it worked :p

Nazadnje urejeno:

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Največja fora je pa ta da Vista na applu dobesedno leti, kdor ne verjame naj proba.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik maggio pravi:
Meni vista deluje super, uporabljam jo že od vsega začetka in razen požrešnost prostora na disku in ram-a.se mi zdi čisto ok operacijski sistem.

zanima me pa vaše mnenje predvsem zato, ker se mi zdi da se je ljudje preveč ogibajo
in kakšni so razlogi.

(nekateri jo pa pljuvajo tako čisto brezveze da so malo pametni, itak pa nimajo pojma)

Ker je zanič in samo sami problemi z njo...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
zenski dal gor visto SP1 (clean install) na HP6720, dela BP, laptop se manj segreva kot prej na xpjih, komplet sistem se mi zdi odzivnejsi.

karma?

BorutMaja

Pripravnik
23. jul 2008
97
0
6
45
NIHČE SE NE PRITOŽUJE ČEZ VISTO, RAZEN TISTIH, KI IGRAJO POŽREŠNE IGRE, KOT SO gta iv IN PODOBNE. uPORABLJAM VISTO IN JE VELIKO BOLJŠA. sICER IMAM NA LAPTOPU MACA (APPLOV RAČUNALNIK) KI PA JE VELIKO BOLJŠI OD WINDOWSOW.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik BorutMaja pravi:
NIHČE SE NE PRITOŽUJE ČEZ VISTO, RAZEN TISTIH, KI IGRAJO POŽREŠNE IGRE, KOT SO gta iv IN PODOBNE. uPORABLJAM VISTO IN JE VELIKO BOLJŠA. sICER IMAM NA LAPTOPU MACA (APPLOV RAČUNALNIK) KI PA JE VELIKO BOLJŠI OD WINDOWSOW.

Saj ni treba vpiti.

V glavnem, na Neovo SL500 sem dobil predinstalirane XP, vendar sem namestil Visto iz DVDja, ki je bil priložen. Po dveh mesecih se je začel sesuvati Control panel oziroma sploh nisem mogel več noter in sedaj tole pišem že iz Windows 7
smile-1.gif
. Takole na prvi pogled precej boljša zadeva.

Jernej

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Če bi ta trenutek moral razvrstiti, bi dal takole:

XP = Vista < Win7 (XPji za starejše računalnike, vista za zmogljivejše).

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
Ne, sprobal sem visto ultimate x64 in x86 in xp x32, najhitreje je na isti konfiguraciji delalo na xp pa imam Q6600 4 gb rama in 8800gt torej je imela x64 največ možnosti pri izkoristku, pa ni delalo...

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Noben ni rekel, da sta vista in xp enako hitra, samo vsaj na mojem računalniku delujeta približno enako. Seveda pa vista nikoli nebo tako hitra kot xp. Če se ti da, lahko narediš test med 64bitno aplikacijo na visti in 32 na xpjih.