Zakaj (ni)sem nacionalist...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Daš primerjavo za tokaj, kjer je šlo prvenstveno za spor med slovaki in madžari (gre za regijo na/ob meji, ki je delno na slovaški strani). Stvar se je rešila tako da ima madžarska pravico do uporabe imena tokaj, hkrati pa je slovaška dobila pravico do uporabe naziva "vino iz tokaja". Torej stvar je pravno gledano lahko tudi precedens za povsem enako zadevo med slovenijo in hrvaško.

Slovenija ima s tokaj-em toliko kot teran s krasa na kitajskem. Sicer so elegantno rešili zadevo, tudi tule pa šli skupaj z italjani v ime jakot (preberi ime nazaj pa ti bo jasno zakaj je stvar perfektna)!
grin1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
čisto btw...naša mati so rekli, da so se v šoli učili glede terana (se pravi, rečmo tam leta 60...) da je teran izključno iz grozdja refošk in izključno na kraški zemlji (recimo temu slovenski)...in da so mu včasih rekli železno vino.
seveda...teran je "težko" vino in ni namenjen pijančevanju. nekateri ga naredijo vrhunskega, nekateri "scalnico". vse se pa vrti glede dejanske zaščite, kot pravi mtl. in če že pravne zadeve ne veljajo tukaj v sloveniji, bi rekel, da vsaj v eu nekaj pomenijo. pa očitno so tudi tam floskule o pravu. vsaj na določenih področjih.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Jaz sm zato da registriramo Vujačiča za našga da ga nebodo mogl hrvati ukrast

I

Izbrisan uporabnik #9334

Plačaj ga pa bo tvoj. Hrvati naj pa Teran plačajo - če bi ga pridelovalci hoteli prodat. Glavni kupci so jim itak italjani ...

Sedaj - kako vam je lahko vseeno ob očitni kraji blagovne znamke? Ste res celo življenje tako ponižno poslušali gospoda pred oltarjem, ko je pridigal, da "ko te mahne po enem licu, mu nastaviš še drugega" ali kako
confused-1.gif
?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
jaz vem da mi delamo najbo0lj teran. kako ga pa prodajajo je pa njihov problem. Trg mora bit zanimiv in raznolik

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ker kras je samo v Sloveniji. Dejmo še kras zaščitit če smo že pr temu

Lahko bi bil, pa so tvoji šenkali Istro! Čeprav naš kras se konča pred Istro nato je Čičarija.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
smešno je to, da se gremo neke zaščite potem pa to vse skupaj tako da takoj drugi to "minirajo"... sploh "večji".

aja a veste da obstaja šampanjc tudi iz los angelesa;)) ni samo iz francije;)

hrvarje naj imajo "naret" ali nekaj slično... teran pa naj bo zaščiten v sloveniji...

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.311
3.923
113
zažigal bi mi-naret ali mina-ret ... hmh ....... teramin ....retamin.
Morda ga pa pri nas prekrstimo pa naj ga nam maznejo. Morda teran na štirih C-jih.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik barvica pravi:
To je pa zato, ker volimo vedno iste fikuse, ki niso sposobni narediti nič drugega, kot poskrbeti zase, za narod jim pa dol maha... nešteto je primerov kaj vse smo zgubili in ne samo zatadi Hrvatov.
P.s. Ne razmišljamo več po ZKP - ju.
@Barvica, voliš lahko tistega, ki kandidira. In kdo kandidira?? No, to si pa sama odgovorila. Vedno isti ali njihovi podrepniki.
Smo pa že enkrat imeli debato tukaj glede glasov na volitvah. Kako je, če je večino glasovnic neveljavnih. Potem so volitve neveljavne=????
evil.gif