Zakaj ljudje ne prevzamejo odgovornosti ?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Ne bom dajal primerov, ker so iz dneva v dan okol nas, tv, splet..., ampak ni mi jasno zakaj ljudje za svoje napake nočejo prevzeti odgovornosti in teli, ki servisirajo, popravljajo karkoli že zakaj hudiča ni storitev tak kot mora bit. Če nekaj plačaš, da zato dobiš.
Šalabajzerji so očitno že na vsakem vogalu. Če nekaj za*ebeš prevzemeš odgovornost in napako popraviš, če to ni možno plačaš iz svojega žepa za novo zadevo.

Nazadnje urejeno:

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Al pa te boli [cenzura] za vse.
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Ne bom dajal primerov, ker so iz dneva v dan okol nas, tv, splet..., ampak ni mi jasno zakaj ljudje za svoje napake nočejo prevzeti odgovornosti in teli, ki servisirajo, popravljajo karkoli že zakaj hudiča ni storitev tak kot mora bit. Če nekaj plačaš, da zato dobiš.
Šalabajzerji so očitno že na vsakem vogalu. Če nekaj za*ebeš prevzemeš odgovornost in napako popraviš, če to ni možno plačaš iz svojega žepa za novo zadevo.

A si dal pixle rihtat?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Storitve pri nas so za en k... Zadnjič kličem na sercis ker je crknil motor od sesalca. Nimajo na zalogi dobavni rok 2-3 tedne cena z delom 100€. Pokličem v Domel, čez dva dni je motor doma, cena 50€ + pol ure dela. In taki se gredo uradni servis
bonk.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Pri nas so storitve v k.... zaradi zastonkarjev kot si ti. 2 tedna dobavni rok je preveč, to se še strinjam, cena 100 eur pa je čisto normalna z materialom vred in garancijo na opravljeno storitev. Če praviš, da je bil del 50 eur, potem pričakuješ, da ti serviser pride na dom, opravi storitev, da nanjo garancijo in na koncu računa koliko, 10 eur?

I

Izbrisan uporabnik #9334

Nesreča na cesti ter kvaliteta naših cest?

Naši cestarji najraje naredijo skrajno ovinkaste zadeve, skupaj z ležečimi policaji, samo da bi zayebavali uporabnike
rolleyes-1.gif
.

Kvaliteta, še bolj pa izvedba naših cest je katastrofalna. Najlažje na tem svetu je pred ovinek postaviti prometni znak z omejitvijo ter policaja z radarjem za njim ... trojna korist! Cestarju ni bilo treba urediti ceste kot treba, državni proračun je zaslužil, pa še šofer se je osvobodil viška denarja, za katerega pa itak vsi vemo, da "pokvari ljudi"
rolleyes-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Nesreča na cesti ter kvaliteta naših cest?

Naši cestarji najraje naredijo skrajno ovinkaste zadeve, skupaj z ležečimi policaji, samo da bi zayebavali uporabnike
rolleyes-1.gif
.

Kvaliteta, še bolj pa izvedba naših cest je katastrofalna. Najlažje na tem svetu je pred ovinek postaviti prometni znak z omejitvijo ter policaja z radarjem za njim ... trojna korist! Cestarju ni bilo treba urediti ceste kot treba, državni proračun je zaslužil, pa še šofer se je osvobodil viška denarja, za katerega pa itak vsi vemo, da "pokvari ljudi"
rolleyes-1.gif
467716-post_slo.gif

ampak res. zakaj pa ne cestarji prevzamejo krivde? zakaj bi moral šofer biti za vse kriv?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Pri nas so storitve v k.... zaradi zastonkarjev kot si ti. 2 tedna dobavni rok je preveč, to se še strinjam, cena 100 eur pa je čisto normalna z materialom vred in garancijo na opravljeno storitev. Če praviš, da je bil del 50 eur, potem pričakuješ, da ti serviser pride na dom, opravi storitev, da nanjo garancijo in na koncu računa koliko, 10 eur?

Ne sesalec mu nesem na servis porabil eno uro + kilometrino on mi pa za odvitje 8 vijakov in priklop novega motorja računa 50€ (pa verjetno ne potrebuje toliko časa kot jaz ker se to prvič počel brez ustreznega ključa). To je bolano

+ da si za 2-3 tedne sposodim ali kupim drug sesalec.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Seveda je to vredno 50 Ejev, kje pa živiš? v Zimbabveju? Če nekdo pride k tebi v (kwa pa vem, imaš laboratorij, delavnico, studio - od nečesa se že menda živiš ali kwa
confused-1.gif
.

Plus material, fiksni stroški delavnice, toaletni papir če si moral iti vmes na wc, ...

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.414
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Seveda je to vredno 50 Ejev, kje pa živiš? v Zimbabveju? Če nekdo pride k tebi v (kwa pa vem, imaš laboratorij, delavnico, studio - od nečesa se že menda živiš ali kwa
confused-1.gif
.

Plus material, fiksni stroški delavnice, toaletni papir če si moral iti vmes na wc, ...
Tipicno ozkogledno razmisljanje slovenskega obrtnika! Ne ni vredno toliko, ne ni moja stvar kako bos placal prostor, wc papir in se kaj. Ce ne bi tako razmisljali, ampak bi spustili cene na normalne potem nebi 3/4 ljudi iskalo cenejsih varijant servisa pri fusarjih, tujem webu in se kje. Ker pa mislite, da morate ali morajo z enim servis zasluzit za mesecni obrok avta pa so cene kot so in nimajo dovolj dela.
Boljse vec strank postrect in manj kasirat po stranki, ker bo na koncu vec v denarnici ko pa je sedaj. Pa se tveganje morebitne izgube strank je bolj razprseno.

I

Izbrisan uporabnik #9334

smile-1.gif

Bravo!
hysterical-1.gif
)

Ps: zopet sem izgubil eno črtico tam gor na zidu za zasluge, saj sem zopet ceh izdal ...
hysterical-1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Čaki mal da ti dam primer. Jaz imam na računalniku več programske opreme kot je vreden njegov delovni prostor za njeno uporabo plačujem več kot da on letno za ves material ki ga potrebuje+ plačo. Tisto kar projektiram ima še tri do 4 ničle zraven on njegovega dela. Da ne rečem da imam toliko šole in izobraževanja kot verjetno celotna njihova ekipa. In sedaj naj jaz njemu plačam na uro toliko kot jaz zaslužim. Tudi toliko se mu ne da da ni rezervne dele nabavili, 5 minut sem rabil da sem dobil motor takoj ko sem plačal, na enem uradnem servisu pa rabijo 2-3 tedne. Lepo te prosim.
Ko meni naročnik reče čez dva tedna mora biti stvar narejena se dela tudi ponoči pa niso samo vijaki za vrtet. Da o tem da bi bilo kaj narobe raje ne govorim grem lahko takoj novo službo iskat.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Ja!
smile-1.gif

Raje ti vržem naslednjo karikaturo: zakaj si pa pripravljen iti zapravit vsaj 1 x mesečno k frizerki, da te malce polepša in zaračuna 10 Ejev? Za 10 porabljenih minut ter skorajda 0 porabljenih sredstev?
tongue-1.gif

Ter s poklicno izobrazbo bo gospa ali gospodična to zahtevno delo opravila - mar te pa to ne boli, ko si že izpostavil svojo peklensko drago in profitibilno izobrazbo?

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
In kaj ma teh 50 evrov v zvezi s odgovornostjo
bonk.gif

Če je delo narejeno in bo zadeva delovala še dolgo ne vidim nobenga problema.
Če ti je cena predraga greš drugam, ampak še zmeraj ne vem kaj am to veze z odgovornostjo

Če si sposodim od nekoga neko zadevo, se mi pokvari ne bom iskal izgovorov, ampak zadevo popravil
cheer.gif
To je prevzemanje odgovrnosti.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.130
3.185
113
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Ja!
smile-1.gif

Raje ti vržem naslednjo karikaturo: zakaj si pa pripravljen iti zapravit vsaj 1 x mesečno k frizerki, da te malce polepša in zaračuna 10 Ejev? Za 10 porabljenih minut ter skorajda 0 porabljenih sredstev?
tongue-1.gif

Ter s poklicno izobrazbo bo gospa ali gospodična to zahtevno delo opravila - mar te pa to ne boli, ko si že izpostavil svojo peklensko drago in profitibilno izobrazbo?

Za take primere si kupim mašinco za striženje ki stane 30 € in jo uporabljam naslednjih n let( sedaj že 6 ali 7)
wink-1.gif
. Si pa pozabil dodati pri svojem primeru da bi me frizerka naročila čez 2 tedna......odgovor verjetno poznaš.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.826
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
In kaj ma teh 50 evrov v zvezi s odgovornostjo
bonk.gif

Če je delo narejeno in bo zadeva delovala še dolgo ne vidim nobenga problema.
Če ti je cena predraga greš drugam, ampak še zmeraj ne vem kaj am to veze z odgovornostjo

Če si sposodim od nekoga neko zadevo, se mi pokvari ne bom iskal izgovorov, ampak zadevo popravil
cheer.gif
To je prevzemanje odgovrnosti.

Naivno je pričakovati da bo kar sam sebe prepričal in prevzel odgovornost. Saj ne rečem, kdo je tudi pošten ali pa gleda na svoje ime in bo šel sam od sebe odpravit svoj zayeb, pri ostalih je treba pa to izterjat, ne bolj ali manj lep način. Za izvajalca so vse take stvari samo strošek in jasno da se bo tega ogibal, če stranka ne bo zatežila.

Obstaja seveda tudi možnost da se njemu zdi ok, tebi pa ne in potem je treba nekako priti skupaj, če ne drugače pa z izvedencem. Ampak, kot sem že napisal, je treba vztraja in biti tudi malo tečen. Komur se pa to ne da ali mu je odveč, bo pa seveda zvisel.

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Prenosnik toshiba kupljen v Harveju v Kopru...v prvem mesecu dvakrat na seevisu ker se ni vec uzgal..obakrat updejtanje biosa...po 14 dneh isto, servis ne slisi da bi ga zamenjal in mu zamenja maticno. Deluje en mesec in se spet ne prizge vec ,ponovno poslan na servis in vceraj ga dobim ces da so ponovno menjali maticno. Ohisje vse popraskano ekran zamazan od mastnih prstov. Ravnokar prisel od odvetnika ki je stvar poslikal in pripravlja kosmat ugovor in zahtevo za zamenjavo. Neverjerno obnasanje uradnega seeviserja in zastopnika. Harvey pa na mejle sploh ne odgovarja tako da je ze crtan iz spiska mojih trgovin isto kot Toshiba.

Nazadnje urejeno: