Zakaj je insignia tolko dražja od mondea in C5?

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Mondei so cenejši verjetno tudi zato, ker so večina iz uvoza. Če pogledaš letnik 2009-2010 slovensko poreklo in 1. lastnik dobiš le tri

Pa dobro no, a še nismo nehal jest z leseno žlico?
Zakaj pa bi bli avti iz tujine kaj slabši od domačih? Ne upoštevajmo ekstremov, so tu in tam. Kilometrov imajo tudi naši precej, glede vzdrževanja pa tudi mislim, da imajo v tujini vozniki pošlihtano (Nizozemska, Belgija, Nemčija, za ITA nimam občutka).

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
to JE problem, tudi če se zavedaš, da niso realni.
Ker še vedno ne veš koliko ima dejansko kilometrov.
Je par kolegov kupilo avte iz uvoza, vsi z cca. 120k kilometri
cool-1.gif

Pa ni važno kateri letnik od 2007-2009

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.656
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Pa dobro no, a še nismo nehal jest z leseno žlico?
Zakaj pa bi bli avti iz tujine kaj slabši od domačih? Ne upoštevajmo ekstremov, so tu in tam. Kilometrov imajo tudi naši precej, glede vzdrževanja pa tudi mislim, da imajo v tujini vozniki pošlihtano (Nizozemska, Belgija, Nemčija, za ITA nimam občutka).

Sej ni problem če ga dobiš od kake nizozemske družine......ampak od kake rent-a-car al pa taxi službe
tongue-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Predvsem je problem magicnih 90 jurjev kilometrov.

V SLO je magična meja 90.000 km, v tujini pa 120.000 do 180.000 ...
evil.gif

Pa tud v SLO imajo vsi Audiji (te pač bolj spremljam) magičnih 180.000 km. Letnik pa od 2006 do 2010.
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zakaj pa? Xenonski žaromet je okoli 500 eur, menda pa človek da delni kasko za luči pri 3 leta starem avtu.

Sam bi izbral "slabši" avto z boljšim paketom opreme. Ljudje ponavadi iščejo avto, ki jim je všeč in ki je po zadnji modi, pozabijo pa, da oni prevažajo svojo rit v njem in udobje bi naj tudi nekaj veljalo
smile-1.gif

Insignie ne bi vzel zaradi gum, ker ima baje neko hudo dimenzijo
smile-1.gif

Ja, ma neke 17ke, je soseda čist popizdila ko je hotela zimske kupit. Potem je dala Insignio nazaj in vzela Merivo (ta s "suicide doors").....

Jaz bi si za ta denar pripeljal enga Mondlca Titanium/Ghia X ipd iz švabalanda... Ampak še prej pa Scoobyja Legacy...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, do maja drugo leto se moramo odločit. kupovali bomo novega, ker ga lahko kupim brez DDV.
izbiral pa bom med C5 (pripadnost znamki, udobje in odličen 2.0 hdi), insignio (lep in lost1 car!), i40 (ugodna cena in dober motor), škoda superb combi (boljša poprodajna vrednost in ogromen avto) ter mondeo (če še bo kakšen, glede na to, da prihaja novi, računam pa na ugodno ceno). motorji okrog 140 KM, razen insignia 130 al pa 160 KM (tu še nisem odločen). prilagam anketo, da pol top 3 stestiram aja,pa vsi bojo karavani/tourerji/breaki ... lp

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Ja, na opremo...

Sicer bi bil osnovni pod 15 jurjev (redna cena je od 22 naprej)

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Hyundai samo če se vzame verzijo z navigacijo, sicer je noter grd ko smrt. C5 mi je tudi noter švoh, sicer je ok. Superb mi zunaj ni všeč (osebni okus pač), tako da ostaneta Insignia in Mondeo. Bolj racionalen bi bil sicer srednji, a mi je Insignia bolj všeč, tako da sem kliknil nanjo.

Itak mi pa nobeden od zgornjih ne bil prva izbira. Če bi imel še nekaj več denarja oziroma bi lahko počakal do prihoda novega bi vzel Accorda (zaenkrat imajo še čisto predivjo ceno), sicer pa Passata. Ni nič dražji od navedenih in se mi vseeno zdi pol stopničke višje. Pred dnevi sem recimo na Porsche Slo. gledal enega 2.0TDI Comfortline z nekaj opreme in kovinsko barvo za manj kot 22 jurjev. Avto je bil NOV in z štiriletno garancijo. Me je imelo da bi ga šel kar plačat, a zankrat srce še vedno kaže k hondi (če bodo vztrajali na teh cenah se bo to kmalu sprmenilo)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zato ravno.
tongue-1.gif

Ni ni jasno kako lahko nemški, pardon, češki polizdelek tako prepričljivo vodi.
shocked-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Saj Superb=Passat, le da je umetno pogršan in ima grdo zeleno osvetlitev notranjosti. Cena je pa tam-tam.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Hyundai samo če se vzame verzijo z navigacijo, sicer je noter grd ko smrt. C5 mi je tudi noter švoh, sicer je ok. Superb mi zunaj ni všeč (osebni okus pač), tako da ostaneta Insignia in Mondeo. Bolj racionalen bi bil sicer srednji, a mi je Insignia bolj všeč, tako da sem kliknil nanjo.

Itak mi pa nobeden od zgornjih ne bil prva izbira. Če bi imel še nekaj več denarja oziroma bi lahko počakal do prihoda novega bi vzel Accorda (zaenkrat imajo še čisto predivjo ceno), sicer pa Passata. Ni nič dražji od navedenih in se mi vseeno zdi pol stopničke višje. Pred dnevi sem recimo na Porsche Slo. gledal enega 2.0TDI Comfortline z nekaj opreme in kovinsko barvo za manj kot 22 jurjev. Avto je bil NOV in z štiriletno garancijo. Me je imelo da bi ga šel kar plačat, a zankrat srce še vedno kaže k hondi (če bodo vztrajali na teh cenah se bo to kmalu sprmenilo)

samo ta Passat za 22k je z 1.6 mašino s 105 konji, kateri ne grejo nikamor. Sam sem ga enako gledal, samo se odločil raje za Insignio - veliko bolje opremljena in 130 konjev.

Glede velikosti koles par postov zgoraj.

Insignia ima 18 COL gor, res ne vem katero b%$%&o je to dal serijsko.
confused-1.gif

sam sem že pred nakupom prevril cene 17 col gum in feln.

Mi je pa koelga povedal,da jih kar nekaj jamra pri nakupu zimskih gum...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
passata ne, ker bi rad avto nekaj cajta mel :) avto bo veliko v LJ, kje tudi na veliko vse iz VW izginja :)
rižarji mi ne potegnejo (macda je še lepa, honda njet). najraje bi itak mel nekaj z RWD, ampak tolko dnarja pa spet ne dam ... ker trojka je premala, za petko pa se ne bi stegoval ... zvezda ni za nas, ki smo pod 50 let :)

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:

samo ta Passat za 22k je z 1.6 mašino s 105 konji, kateri ne grejo nikamor. Sam sem ga enako gledal, samo se odločil raje za Insignio - veliko bolje opremljena in 130 konjev.

Če je lepo napisal, da gre za 2.0 TDI?
smile-1.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6368914&show=1

Malo se še spogajaš in si na 22k.