Zakaj ima mobitel tako drage GSM/UMTS aparate?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Mislim še zdaj nisem dobil kakšen konkreten odgovor, pa taki strkovnjaki ste nekateri.

Že v prvem prispevku sem ti točno odgovoril, zakaj je pri m@ dražji telefon???
rolleyes-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.772
169
63
Tudi moje izkušnje so take, da Simobil lovi veliko več kot Mobitel.
Mislim, da bom v kratkem presedlal na Simobil, ker je cenejši in ima večjo pokritost.

lp

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Pokritost določenega operaterja je odvisna od območja na katerem se nahajaš. Nekje bolje pokriva Mobitel, drugje Simobil. To je tako enostavno. V mojem domačem okolju v radiju enega kilometra ni Simobilovega signala oz. na določenih mestih je ravno toliko, da lahko za silo kličeš. V tem istem radiju enega kilometra ima Mobitel povsod 4-5 črtic pa zato ne pravim, da ima Simobil slabo pokritost oz. da ima Mobitel boljšo. na državnem nivoju sta si povsem konkurenčna in ni nekih bistvenih razlik.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Mobitel prodaja tako drage aparate zato,ker ima tako dobre prodajalce ,da nategnejo stranke v nulo.Jaz jim pravim zadovoljno nategnjene stranke.400€ za nokio n80+ 2 letna vezava.To pa morš bit mojster.Saj nove brez vezave se prodajao tam okrog 300€.Jaz pa nedam zanjo več kot 120 € v odkupu.Pa zdaj razvozlaj ceno mobilnih aparatov.
Jaz jim pravim da niso logične in prilagojene za slo trg.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Si mogoče pomislil, da imajo pri ceni, veliko vlogo tudi uvozniki. Sicer pa komu ne odgovarjajo akcijske cene, lahko še vedno kupi aparat v redni prodaji kjerkoli. Operaterji v prvi vrsti prodajajo storitve in ne mobilnih aparatov.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Operaterji v prvi vrsti prodajajo storitve in ne mobilnih aparatov:

Seveda da prodajo aparate.To je njihoova glavna karta ,da privlečejo naročnike k sebi.
Oni itak aparate dobijo po taki ceni,da ma še profit na koncu.

Mirror

Pripravnik
29. okt 2007
273
0
16
Verjemi, da se s tem ne bi toliko ukvarjali, če Slovenci ne bi bili tako ruknjeni na mobilnike, v stilu mam boljši avto kot sosed.
tongue-1.gif

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik Mirror pravi:
Verjemi, da se s tem ne bi toliko ukvarjali, če Slovenci ne bi bili tako ruknjeni na mobilnike, v stilu mam boljši avto kot sosed.
tongue-1.gif

Se strinjam. Res je videt, da je z mobilniki tu tako kot z avti. Statusni simbol. Pa tud to drži, da operaterji v prvi vrsti prodajajo storitve, ne pa aparate. Čeprav jih vedno kaj navlečejo nase zarad aparatov, je to bolj izjema po moje.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
zajfa: zakaj odpiraš enako temo na dveh forumih? Za katerega operaterja pa delaš?

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Operaterji v prvi vrsti prodajajo storitve in ne mobilnih aparatov:

Seveda da prodajo aparate.To je njihoova glavna karta ,da privlečejo naročnike k sebi.
Oni itak aparate dobijo po taki ceni,da ma še profit na koncu.

Ajoj, ti si prismojen.
rolleyes-1.gif

Kot sem napisal že milijonkrat - operater ima eno subvencijo za GSM aparate in drugo za UMTS aparate. Če rečem na pamet - K850i dobijo od Sveme za 430 €, prodajo ga za 330€. Da bi delali profit že iz same prodaje aparatov?
hysterical-1.gif

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
noben ni rekel da si delajo profit samo od aparatov.Oni itak naročjo 10000 aparatov različnih SE na svemi in aga dobijo za 330€ 100% ,če govoriva o k850.Svema pa ga itak dobi za 50% cenej.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Mater so eni pametni. Folk, dajte si dopovedat eno samo stvar. Operaterji (Mobitel, SImobil, Tušmobil, Ahmetmobil, Ugandaphone, Vodafone, Turkmenistan zumba bumba-line...) prodajajo telefone kot sekundarno blago. Primarne so storitve. S samimi telefoni ni zaslužka, so kvečjemu poslovna tveganja.
Zgodba je čist simpl. Operater dobi telefon za recimo 400 EUR (seveda je upravičen do raznih popustov iz naslova količin, trajnostnega sodelovanja ipd). V svoji prodajni mreži ga nato trži za 250 EUR. Zakaj? Zato, ker iz svojega žepa prispeva 150 EUR in temu pravi subvencija. Ob tej operater ponižno upa, da bo z naročnino v 12 ali 24 mesecih zbral toliko, da si pokrije to subvencijo. Zasluži pa itak samo na storitvah in ne na naročnini, saj gre slednja v celoti za subvencijo.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Živjo

Brat je včeraj kupil nokio n73 za njo je dal

Nokia N73,
41,30 € za naročnike Paketa 15.000
249,96 € za naročnike ostalih Mobitelovih naročniških paketov**

Preko bolhe pa se prodajajo malo rabljeni za precej manj, ampak so pač rabljeni in rabljene mobitele dlih ni ok kupovat.

Evo še od simobila
Orto smart, Smart1 = 120 €
Smart2, Smart3 = 100 €

Sej drugač nisem nič kej novga povedal itak to že vsi skor veste, ampak ni mi jasno kako ima lahko mobitel 2,5 x dražje mobitele (pri obeh je 24 m.). Ugotovl smo, da je to samo zaradi povpraševanja.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Mater sami eni pa ste smešni za zjokat, ko branite "svoj" mobitel
bonk.gif

Zakaj ima mobitel drage aparate?

1. zato, kot je že nekdo rekel, ker se najdejo bedaki ki ne vidijo čez plot in plačajo vsako ceno
2. zato ker v mobitelu še malo vlada duh komunizma...golden age...pozna '90ta, ko so bili monopolisti. In so arogantno trdno prepričani da so še vedno svetlobna leta pred ostalimi in si to lahko privoščijo. Le zakaj potem naročniki odhajajo
13.gif

Lep primer "neprofitnega uporabnika", ki se ga mobitel načrtno losa: natelefonira med 150-200€ na mesec, za vse oh in ah storitve mu seveda dol visi. Vidi kaj tuš ponuja za 50€, kalkulator v roke,..., smo že pri tušu
evil.gif
Aja točno...tuš omrežje je v qurcu. Je ja...za tiste ki ga še niso uporabljali in so tukaj pametni. Omrežje dela in pika!

Mobitel loverji tako radi poudarjate na kako visokem nivoju ima mobitel storitve. Res je, jih ima, kdo pa jih uporablja? 99% folka telefonira in piše sms, nekaj malega še internet. To pa nudi tudi Kongotel
smirk-1.gif

Če bo šlo tako dalje, bodo na mobitelu ostali še samo geeki
priden.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Vidi kaj tuš ponuja za 50€, kalkulator v roke,..., smo že pri tušu
evil.gif

Ja, a naj grem zato, da bom obiskal tuš center na drug konec mesta? Ni enostavneje samo čez cesto in si pri m@? Zame je!

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Mobitel loverji tako radi poudarjate na kako visokem nivoju ima mobitel storitve.

Še vedno trdim, da so na mobitelu ultra prijazni in ustrežljivi. In vedo, kako se strankam streže. Vsakič, ko sem stopil v S! sem se počutil, kot da se tipu za žalterjem ne da delat in "prosi" za prezgodnjo upokojitev (dopuščam možnost, da je to zgolj moje mnenje). Tega se pa ne grem!

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Če bo šlo tako dalje, bodo na mobitelu ostali še samo geeki
priden.gif

Hvala, torej bom geek!
aplauz.gif