Zakaj ima Evropa fobijo pred klimami?

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.255
1.346
113
Ne, samo prodajam. Težko boš zdajle koga dobil, že z montažam je težava.
Samo vprašam....

Itak je s klimaši vedno problem dobit, če ravno ne gre za montažo nove klime, ki jo monter sam dobavi...

Sicer eno klimo imam, in dela, samo je pa v štuku skoraj 200m2 in hladen zrak ne pride z enega dela v drug...

klekej

Guru
26. jul 2007
5.772
527
113
36
Si kar zadel point, tako je z večino obrtnikov, oni zbirajo komu bojo delali. :) Uporabnik igi se je včasih bavil s tem, ni vrag, da ne pozna koga v tvojem okraju.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Kamele0N

Matko

pohodnik
18. jul 2007
6.025
976
113
Glede na to, da je ta klima namenjena za hlajenje in ogrevanje, kako učinkovito je ogrevanje, če imaš okno na pol odprto oz. po vsej verjetnosti okno težko tako zatesniš, kot če bi blo čisto zaprto? :sprasujemse:

Če je strešno okno tik pod stropom ne bi smel biti problem.

Navadno okno je pa kot, da si šči.. v lastno pivo.

• Všeč mi je
Reactions: p4pe

netko

Guru
25. jul 2007
7.429
2.856
113
Ce kdo kaksno prenosno rabi se kaksen kos lahko se dobi v naslednjih dneh ko pride zadnja dobava za letos

Steve

Guru
13. avg 2007
10.762
2.940
113
Zanimivo: Medtem ko jih ima v Sloveniji po različnih ocenah že skoraj polovica gospodinjstev, jih je v Avstriji le okoli 19 odstotkov, podobno kot v Nemčiji

• Všeč mi je
Reactions: tony

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.775
1.663
113
Zanimivo: Medtem ko jih ima v Sloveniji po različnih ocenah že skoraj polovica gospodinjstev, jih je v Avstriji le okoli 19 odstotkov, podobno kot v Nemčiji

Ja, moja svakinja isto zivi v Nemciji in se je navzela tiste mentalitete. Bog ne daj klime v stanovanje, to skodi zdravju.

No zdravju skodi le, ko ni v avtu. Takrat pa nabije na 18 stopinj in max.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.830
8.915
113
Ne vem...
Jaz enih stvari ne razumem, verjetno tudi kaj narobe delam, meni pač tako paše oz. gre skozi.
Z avtom delam letno cca. 60-70kkm. Klima je na AUTO/21,5°C 365 dni na leto in se ne spomnim, kdaj sem kaj spreminjal, še manj ugašal.
V stanovanju imam multisplit 1 zunanja in 3 notranje, letos bodo očitno od polovice junija do konca avgusta vse notranje enote nastavljene na 24°C 24/7, brez da karkoli ugašamo se 2-3× dnevno za 10 minut na stežaj prelufta in to je to.
Vsa čast prešvicancem, ki sami sebi izgovore iščejo.
Aja, še to, nikoli še nisem bil zaradi klime prehlajen. Če se mene vpraša, je najbolj važno, da dela NONSTOP, da se ne zaganja ko manijak, ne pa neko drkanje ON/OFF, pa ventilator, pa kaj vem kaj...
Jaz na avtu 2x letno prestavim temperaturo klime. Poleti imam na 24, pozimi pa na 23. Ostalo je na auto. Zato tudi ne razumem ljudi, ki na avtomatskih klimah bentijo, da imajo klime komande na dotik, ali komande na zaslonu. Popolnoms nepomembno tudi če bi imele lesene knofe velikosti 10x10cm.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.762
2.940
113
Ja, moja svakinja isto zivi v Nemciji in se je navzela tiste mentalitete. Bog ne daj klime v stanovanje, to skodi zdravju.

No zdravju skodi le, ko ni v avtu. Takrat pa nabije na 18 stopinj in max.

Nemci so tako oprani z zeleno religijo da čisto res verjamejo, da če ne uporabljajo klime, rešujejo svet. 20 let indoktrinacije pač mora pustiti posledice

Steve

Guru
13. avg 2007
10.762
2.940
113
Zanimiv članek na to temo

Torej marsikdo bi jo imel, ampak:

If not for the piles of regulation produced by the Berlaymont, air conditioning would likely be far easier and cheaper to obtain by hundreds of millions of Europeans.

In izjava enega ekoterorista ki pojasni to pogubno bolano ideologijo

The insanity of European political elites was further exemplified this week by France’s Climate Minister Monique Barbut. With thousands dead and crowds jumping to the Seine for relief from the brutal temperatures, Barbut claimed, incredibly, that she would be “horrified” if air conditioning were to become widespread in the future.

Ampak to seveda velja za nas, ne za njih:

Ursula von der Leyen therefore ordered air conditioning switched off in the European Commission’s Berlaymont headquarters—but only on floors one to seven, where ordinary staff work. On floors 8 to 13, where she and her fellow commissioners have their offices, the air conditioning remained blissfully on.

Verjemite mi, prišel bo čas, ko bodo tem psihopatom sodili za zločine proti človečnosti

tomi

Guru
1. sep 2007
19.876
11.323
113
MB
Zanimiv članek na to temo

Torej marsikdo bi jo imel, ampak:

If not for the piles of regulation produced by the Berlaymont, air conditioning would likely be far easier and cheaper to obtain by hundreds of millions of Europeans.

In izjava enega ekoterorista ki pojasni to pogubno bolano ideologijo

The insanity of European political elites was further exemplified this week by France’s Climate Minister Monique Barbut. With thousands dead and crowds jumping to the Seine for relief from the brutal temperatures, Barbut claimed, incredibly, that she would be “horrified” if air conditioning were to become widespread in the future.

Ampak to seveda velja za nas, ne za njih:

Ursula von der Leyen therefore ordered air conditioning switched off in the European Commission’s Berlaymont headquarters—but only on floors one to seven, where ordinary staff work. On floors 8 to 13, where she and her fellow commissioners have their offices, the air conditioning remained blissfully on.

Verjemite mi, prišel bo čas, ko bodo tem psihopatom sodili za zločine proti človečnosti
zakaj?

sej pa majo dovolj veliko vernikov ki jim sledijo.

ironično pa ima glih gospa klimatska ministrica seveda v svojih hiši, bazen in klimo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.762
2.940
113
Vernikov je zaenkrat dovolj ja. Za spremembo vere je potrebna bolečina. Ta prihaja, ampak počasi. Ker vera je rastla na idealnih pogojih - v času ko smo srali s polno ritjo

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in tony

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
17.634
4.920
113
Sej pri klimah in ostalih hladilnih telesih je pametno že pri plinih začet ... stari freoni (bogdaj mojemu staremu gorenje še mnogo let dela) so grdi za ozonsko luknjo kar je sicer res, samo plin iz domače hladilne tehnike in vozil je toliko vplival na izpuste freonov kot pa slamice na mikroplastiko v oceanih. Smo ga zamenjal, ampak EU je sedaj vmes vsaj 2x se mi zdi že zamenjala zahtevani plin. Seveda vsak nov ni bil boljši (ampak dokazano slabši), je samo bolj okolju in v zadnji literaciji CO2 prijazen.

Zadnja moda EUja je pa uzakonit kot obvezni plin v hladilnih sistemih propan pa CO2!!! Pa pi.zda a se norca delajo al kaj? Zdej bo hladilnik/klima/whatever porabil 20% več elektrike ker bo laufal na CO2, s tem da bo bolj eko friendly ....