Zakaj eni čakajo na pumpi v vrsti...?

Avto postavim...

• Skupaj glasov
    192

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
...strogo na taki strani kjer imajo luknjo za tank? Na vseh pumpah se da raztegnit šlauh da prideš okrog avta, potem ko porineš noter itak samo stoji ni treba niti cevi držat. Ampak opažam folk ki čaka tudi dva avtomobila pred seboj, zraven pa prazno...
confused-1.gif
Feder ki navija cev pomojem tudi ni tako močen da bi ti kaj pri odprtini zhebalo, tudi če pištolo "špona" v eno smer potem ko jo spustiš. No tako jaz mislim. Da bi avto gumijasta cev umazala...ne vem če je tista cev TOLK umazana....skratka kje kje point?
Jaz grem veno tja kjer je najmanj gužve....

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Kadarkoli sem tankal iz 'napačne' strani je bilo težko potegnit cev do luknje, vedno je nategnjena do konca, pa ne parkiram daleč od roba. Enkrat mi jo je celo iz luknje ven spipalo
bonk.gif
Pa še tečt noče normalno, ker je ročka postrani not (pri treh različnih avtih), velikokrat jo je treba držat nonstop.

Glede na dolžino cevi mislim, da je to točenje na 'napačni' strani mišljeno kot v nujnem primeru (da se recimo pokvari ena stran) in ne, da bi bilo temu dejansko namenjeno.

Me pa zanima na podlagi česa se proizvajalci odločajo na kateri strani bo luknja. Ne vem tudi če je odvisno od firme, na 206 je bila na desni, na 207 pa na levi strani - kar je manj praktično, ker nimaš veliko prostora za izstopanje in vstopanje.

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
cev vlečem čez zadjo havbo ali spojler in ti podrajsa lak,zato grem ponavadi na tisto stran kjer je luknja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kolkr jaz opazujem imajo azijski avti večinoma na levi, evropski pa na desni.

Glede na smer vožnje na Japonskem in v Evropi, bi mi bilo to nekak logično. Mogoče pa obstaja tudi kak dogovor? Da nebi vsi imeli na isti strani in bi bile posledično kolone na bencinskih.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Kar vleci tisto cev če se ti da, meni se pač ne. Meni so pa debilni tisti, ki vlečejo cev čez celo širino avta, kot da ne vedo kje imajo odprtine. :D

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.442
424
83
Bmk za stran tankanja, če je prosto in če se spomnim grem seveda na "pravo" stran, sicer na tisto, kjer bo manj za čakat.

Itak pa *vedno* uporabim plastične rokavice, z desno roko dvignem pištolo, z levo primem cev in jo potegnem za vozilo, med točenjem je naslonjena na zadnjem steklu oz. brisalcu (karavan).

Če pa vlečeš samo s pištolo verjamem, da gre težko. Sploh pri pumpah, ki imajo trše navitje cevi (npr. vodiški Agip).

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
513
79
28
Zadnje čase se tudi sam sprašujem isto. Meni je že smotano se ustavljat če so vsa mesta zasedena (itak razen ko je kritično), ker se mi ne da gledat ljudi pred sabo kako se vlečejo, ko bi sam že 3x napumpal in plačal.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Veliko lazje je ustaviti tako, da je cev blizje tanku. Ce je na drugi strani, moras navadno se paziti kako ustavis, da bos ja cim bolj poravnan s cevjo, ker jo bos drugace vlekel pa se drsala bo po laku. Vcasih se noce niti zatakniti in jo moras nato drzati ves cas.

Spomnim se, da sem moral enkrat z vso tezo vleci tisto cev na drugo stran, ker sem parkiral malo bol nazaj zaradi avta pred mano, pa sem precej mocan. Sem bil preprican, da jo bom odtrgal
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Ne boš je odtrgal tako hitro, je pa res zelo annoying zadevo vleči na drugo stran. Za avto se ne sekiram toliko, običajno imam takšno srečo, da ostane kakšen lep flek na bundi, hlačah...

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.513
1.099
113
Če je prosta prava stran grem tja, drugače pa tudi na drugo. In tudi jaz lepo držim cev, da ne drgne po avtomobilu. Pa se nikoli nisem umazal in nikoli ne uporabljam rokavic. In tisti čas ko samostojno tanka še lepo šipe sčistim...
grin1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ja tocno to. Ponekod je treba tako vlect. Sem ze takrat razmisljal, kako bi to zenska naredila, ko pa me je 2x tolk skupaj kot takele.

@trigga
Ja racunal sem s tem, da bo zdrzalo, drugace bi zapeljal naokoli. Ce bi prej vedel, da imajo tak sistem, bi se pac postavil v vrsto in cakal tam. Na nekaterih crpalkah vendarle ni taka tezava.

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Pa saj ni treba cev drsat ob avto. Tako kot je nekdo napisal, pištolo v eno roko, primeš cev in jo povlečeš ven, nato jo samo nasloniš na šipo/odbijač. Mislim da še marsikaj hujšega doživi lak kot eno gumijasto cev. Sploh če se jo samo nasloni. Pa če pištolo daš do konca noter jo pomojem ne more ven iz luknje vržt, ker že sama cev ki vleče na stran tišči pištolo noter pravokotno in je zato nekako "zagozdena" notri. Tista plastika (grlo) in zadeve okoli, pa je tudi tako masivna da mi ne deluje da kar tako poči.
Saj ne rečem, če lahko izbiram grem na "pravo" stran, ampak ko vidim da folk čaka...pa cevi so tudi dovolj dolge da še tako širok avto prideš okrog brez problema, če ustaviš z zadkom ob pištoli, in ne tako kot tista kura na posnetku....
bonk.gif
Pač našponaš, vtakneš pištolo in spustiš...

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Če je una cev, ki je visoka na fedru in ne una, ki se izvleče, bi odgvoru da mi je vseeno, tisto ki pa se sama pospravi mi gre pa na živce, jo morm ven vlečt, ker tankam nafto, se hitro po obleki al pa kje podrgnem in smrdim po j... nafti. Poleg tega, je odvisno kolk se mi mudi, ponavadi se mi ne in sem tako al tko skoz na telefonu, tko da kakšno cifro obrnem, kakšno rečem, pa sem na vrsti...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.097
3.173
113
Jaz tankam povsod takrat ko je cev na napačni strani pač zapeljem avto nekoliko bolj naprej in ni nobenih težav.....vsaj do sedaj jih ni bilo.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Jaz tankam povsod takrat ko je cev na napačni strani pač zapeljem avto nekoliko bolj naprej in ni nobenih težav.....vsaj do sedaj jih ni bilo.

+1.

Raje grem sicer na pravo stran, če pa je "napačna" stran prazna, pa pač zapeljem malo bolj naprej in ni nobenih težav s cevjo.