Zakaj človek to potrebuje?

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Zakaj je toliko enega nasilja, ubijanja, od kod ta živalska potreba po ubijanju? Jaz ne ubijem nobene živali in s tem prav lepo, zadovoljno živim. Vidim, da smo ljudje hujše zveri od vseh živali. Ni je živali, ki bi premogla toliko krutosti kot človek. Ampak, zakaj??
confused-1.gif

Rainy-Lake-hunting.jpg

20060802-dogChina.jpg

ps-AsianAnimalProtectionNetwork4-CatMarketChina.jpg

chads%20bear%20161.jpg

Sports_sp_2cma_1607194.jpg

Great-white-shark_7.jpg

whaling.jpg

450FLOOD_572.jpg

Toliko krutosti je na tem svetu, da včasih komaj zdržim. Včasih se mi zdi, da bi moral ta naš planet samo eksplodirati. Da bi bilo že enkrat konec tega človeškega vladanja planetu Zemlji. Ampak usoda je takšna, da nas bo uničevala počasi in na najbolj krut način ...

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zakaj je toliko enega nasilja, ubijanja, od kod ta živalska potreba po ubijanju? Jaz ne ubijem nobene živali in s tem prav lepo, zadovoljno živim. ..

Jih pa zate ubijajo drugi: če bi klavnice imele steklene stene.

Seveda je velika razlika v ubijanju - ali ti žival ubiješ zaradi hrane, ali pa jo pač ubiješ ker ti ni všeč, ali pa zaradi kože, penisa....

Pa tudi način ubijanja, eno je da žival zakolješ, drugo pa da jo živo odereš iz kože ali pa pretepeš do smrti...

Je pa vprašanje kako ravnajo z živalmi v klavnicah ja...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Poba pazi, da ne je salam, paštet, kolb ... Za vsak zrezek, ki ga poje, se zahvali živali, ki je zanj umrla.

Ampak o tem smo že debatirali - nekaj je ubijanje za prehrano (ki je, kot smo ugotovili, kruto in pretirano), nekaj je pa ubijanje zaradi kulturnih razlogov, zabave in "umetnega" uravnavanja števila posameznikov.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sploh veš, koliko živali umre v mukah ko se zastrupijo s pesticidi, strihninom, se zataknejo v varovalno mrežo... da ti dobiš na krožnik en korenček in eno solato. Pujs umre pa samo eden, pa ima družina hrane za dolgo dolgo časa.
wink-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Kje imaš zagotovilo, da ni na 1. in 4. sliki le zapovedan letni odstrel?

P.S. Rezanje žil te bo odrešilo muk
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
saj meni je vseeno ali ješ meso ali ne
dejstvo je da je na svetu preveč ( recimo sto tisoč krat ) ljudi
jaz tudi ne vem zakaj eni potrebujejo nekaj mobilnih telefonov, kup elektronike in kaj vem kakšne vse navlake.
ali pa 1000 milijonov € pa hočejo še več....

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Klošar ti si že skoraj tak kot žajfa. Postavljaš vprašanja, na katera veš, da ne boš dobil pametnega odgovora. Škoda gruntat o tem.

No pa da še jaz nekaj napišem.

Men pa ne grejo v račun fanatični jagri (lovci). Tukaj v naših krajih jih je kar nekaj in vsi po vrsti so usekani do konca. Prav posebna kasta ljudi. Nekateri so v tem že precej mladi (nekaj nad 20 let) in se z njimi sploh ne moreš normalno pogovarjat, znajo se pogovarjat samo o jagi in kako so ubil tistga prašiča in tega jelena ter kako so fajn razparal srno. In pa kakšne nože imajo, kakšne šrotarce in karabinke in božjo mater ne vem kaj še vse.. Poznam enega v srednjih letih, ki si je po celi bajti (sem bil na obisku) navlekel nagačene jelene, divje prašiče, fazane, lisice, da je bilo že neokusno za kozlat. Sej ni čudno, da ga je baba pustila.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kater naval dobrote je kloškota napadel
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

To se ti zdi smešno, brihta? Če bi vsak tako razmišljal, kot jaz, bi bilo na tem svetu dosti lepše.

Citat:

Umetno uravnavanje živalske vrste ... Kako človeško, kako naravno in kako fajn. 80 smo jih fentali samo pri nas, ane? Da je stara mama lahko varna, ko gre nabirat gobe.
smirk-1.gif

Citat:
P.S. Rezanje žil te bo odrešilo muk

Dvomim, beg od problemov ni nikoli dobra rešitev.
ne-ne-1.gif

Citat:
jaz tudi ne vem zakaj eni potrebujejo nekaj mobilnih telefonov, kup elektronike in kaj vem kakšne vse navlake.
ali pa 1000 milijonov € pa hočejo še več....

No sej, cel kup nekega napuha, preseravanja ... Bo nas že štrafnilo, slej ko prej.
uf-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.787
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Citat:

Umetno uravnavanje živalske vrste ... Kako človeško, kako naravno in kako fajn. 80 smo jih fentali samo pri nas, ane? Da je stara mama lahko varna, ko gre nabirat gobe.
smirk-1.gif
V bistvu zelo človeško, ker preostala divjad veliko kvalitetneje živi.

Ampak kaj to tebi razlagati, ker itak ne boš dojel
tongue-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
kater naval dobrote je kloškota napadel
hysterical-1.gif

hysterical-1.gif

To se ti zdi smešno, brihta? Če bi vsak tako razmišljal, kot jaz, bi bilo na tem svetu dosti lepše.

če bi cel svet razmišljal kot ti, bi imeli najprej en teden fake rolexe, potem homage, potem bi vse uničili, potem spet fake rolexe...

žajfa pač
hysterical-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.519
113
Kloško ti si živ dokaz da rek "fake watches are for fake people" drži.

Ker prvo začneš eno živaloljubno temo in hočeš moralizirat - potem pa čez dva posta napišeš da zrezke pa seveda ješ... Ohjoj in celo zahvališ se živali. Pozer en. A če bi bil zrezek od kake divje živali bi se ji tudi zahvalil? A lovcu pa ne ki jo je ujel?

Svašta ej.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ne, ne ...

Tako posploševanje ne potegne, žal mi je.

Potem lahko vsakega borca proti mučenju živali, ki ni vegetarjanec, označiš za dvoličneža. In tako ne pridemo nikamor.

Pravkar sem s kosila ... Niti koščka mesa ni bilo v njem, malo tudi zaradi tistega patriotovega linka.

A po vašem bi pa morali najprej izkoreninit klavnice, šele potem bi se spravili na "prave" mučitelje? Še enkrat ... razlika je med ubijanjem za hrano in ubijanjem za zabavo.
smirk-1.gif