Zajem podatkov z diska v pokvarjenem računalu

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zanima me, kako bi lahko dobil podatke z diska, ki je v enem starejšem, sicer pokvarjenem računalniku.

takrat, kolikor vem, sta crknila grafična in napajalnik, disk naj bi bil v normalnem stanju. zdaj pa me zanima, kako bi lahko iz tega diska vseeno dobil podatke - ga enostavno odmontiram in namontiram v delujoč komp ali je potrebno kaj več akrobatik, predvsem pa računalniškega znanja.

lahko to naredim sam, ali bi moral ravno na servis nest?

pipo

Majstr
19. mar 2008
943
455
63
disk je verjetno še IDE, če imaš v svojem pc še ta vmesnik, potem moraš samo pazit na jumperje, master/slave da pravilno nastaviš,

vžgeš pc in novi disk boš videl v raziskovalcu

ne rabiš servisa za to

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.606
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Kakšen OS je bil nameščen na starem PCju?

Pri XP se lahko zgodi, da ne boš prišel do dokumentov zaradi M$ politike o varovanju podatkov. Potem si lahko pomagaš s kakšno Linux Live verizijo ali pa Hirens BootCD kjer butneš preko CDja in potem prekopiraš podatke na "varno".

GL
pozdrav.gif

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Pri XP se lahko zgodi, da ne boš prišel do dokumentov zaradi M$ politike o varovanju podatkov. Potem si lahko pomagaš s kakšno Linux Live verizijo ali pa Hirens BootCD kjer butneš preko CDja in potem prekopiraš podatke na "varno".
Kako pa to izgleda? Meni je do zdaj vedno prijel Take Ownership.
smile-1.gif
Ce pa je kriptirano, potem je pa druga zgodba.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Druga opcija je tudi, da se ga zacasno da v kaksno zunanje ohisje za disk, ce je pri roki.