Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Kolkr jest vem se o vsem menijo managerji in znjimi je tudi najtezje, sploh z dolocenimi.
Pogoje imajo pa ze najmanjse skupine plato pira viski hrana v gostilni pa se kaj, to je kr bolj standard. Da ma sidarta 20 platojev pira je vrjetno za njih, kakso ekipo pa kolege povabijo itd pa gre.
In kolkr se cudno slisijo teli pogoji parkirisce 10 m stran od odra pa dolocene fore je to zato ker so se prej kot slej ze opekli zaradi slabe organizaciej ali cesa drugega in potem nocejo vec tega sranja,
Imam nekaj izkušenj z organiziranjem koncertov, predvsem tujih glasbenih skupin. Sicer gre po večini za nižje honorarje, tam od 600eur do 2000eur + hrana, pijača, hotel, potni stroški. Najdražji bend kjer sem sodeloval pri organizaciji je vzel cca 4000eur + vse ostalo. Ja večinoma se meniš z menegerji, s katerimi se včasih, da kaj pogajati včasih pa ne. Odvisno za kaj gre, kot sem že napisal. To kar si omenil glede parkirišča v neposredni bliužini kjer bodo nastopali je res čisto normalno, to zahteva praktično vsak bend. Tudi ostale zahteve so ponavadi čist logične in meni, ki poznam zadeve mi je vse čisto normalno. Kot si napisal s takimi zahtevami se bend v naprej zaščiti, da se nebi kje prav trapasto nategnili in potem opremo nosili 300m daleč ali pa ostali brez hrane, brez hotela, brez..ne vem česa... vse zahteve se pa po mojih izkušnjah da prilagoditi, če kaj zaradi različnih razlogov res ni izvedljivo in ni ravno točno tako, kot so oni zahtevali v "riderju" (tako se pač reče tej listi zahtev in pogojev).
Glede večjih bendov nimam izkušenj ampak malo poznam zadeve, ker se znanec ukvarja s tem. Govorim o bendih, ki zahtevajo vsaj 50.000eur + honorarja. Tam pa pri zahtevah res zelo malo popuščajo, če ne moreš ugoditi pač ne pridejo. Je pa zadnje čase pri velikih bendih popularno, da sami sploh ne postavijo cene ampak vprašajo koliko honorarja si pripravljen ponudit (seveda moraš reči neko realno cifro) potem se pa začne pogajanje.