Zadnja generacija: Golf ali Auris ?

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
a držijo moje predstave?

golf:

boljše podvozje, dobra dinamičnejša vožnja,

primernejši za višje voznike,

cenejši servisi

manjša poraba goriva

manjša izguba vrednosti

toyota:

zanesljivejša in kvalitetnejši materijali, manjša obraba podvozja

da se dobiti tudi rabljeno za dobro ceno , ker ko gledaš cene rabljenih golfov bolj in bolj razmišljaš o nakupu novega

primerjam bencin bencin in dizel dizel

avto nebo videl veliko avtoceste in mesta ampak bolj ali manj uničene lokalne ceste

avto se kupuje za 22000 km/ letno po treh letih se avta ponavadi naveličam tako da se mi zdi da pride bolj v upoštev bencinar?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Auris ima zakon armaturo, vsaj ura je normalno vidna in ne nekje na armaturi med 1000 podatki.
evil.gif

sicer pa kaj ti nuca lepa armatura, potem, ko ostanes na cesti.

nekateri smo zrasli ob taksnih armaturah in smo se zmeraj zivi.
hysterical-1.gif

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
691
51
28
moznost, da bi s katerimkoli od teh dveh avtov v prvih treh letih in 66k ostal na cesti, je zelo majhna.
je pa verjetno vecja verjetnost, da ti golfa ukradejo.
meni je vw ok, ker je volan mozno dovolj ven potegnit in si lahko nastavim boljsi polozaj. pri toyotah je to slabse.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
toyot ne poznam toliko zato sprašujem , danes sem na hitro od zunaj pogledal v salonu malo. Nekih z opremo nabildanih različic tako ne iščem. Se mi pa zdi utesnjen. Nekako sem naveličan vw-jevega dolgočasja... vendar na koncu dneva ko sešteješ pros in cons ti zopet vrže vw ven pa čeprav morda malo manj kvalitetno izdelan.

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Poglej še novo Mazdo 3. Te zna presenetit. Drugače pa mislim, da pride letos Auris FL...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kaj iščeš od avta?
Čim ceneje v tem rangu? Raje bolje opremljeno? Morda avtomatika? Morda hibrida, ki je seveda tudi avtomatik?
Nothing of the above?

Glede notranjosti je sigurno Golf na boljšem. Trenutnega Aurisa so dali dizajnat japoncem, katerih je za streljat. Če pa govorimo o Auris hibridu, je pa dejstvo da tehnično deplasira Golfa. Torej, če želiš probat nekaj tehnično novega, solidnega in zanesljivega, pa da imaš denar, potem Auris Hibrid. Za utapljanje v tehničnih povprečjih s pogledom na solidno notranjost, pa Golfa.

Nazadnje urejeno:

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Resnično dvomim da ima Golf manj kvalitetnejšo izdelavo oz. materiale kot Auris, sploh v notranjosti. Glede zanesljivosti pa zaenkrat čez MK7 ni slišati kakšnih večjih pripomb, bi pa absolutno vzel TSI v tvojem primeru.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Če pa govorimo o Auris hibridu, je pa dejstvo da tehnično deplasira Golfa.

Kar se tiče pogonskega sklopa recimo da to drži, glede opreme in ostalih tehničnih igračk pa je Golf kar precej pred Aurisom.

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
recimo tako da bom šparal na opremi: rabim klimo in električno odpiranje oken, pomembne so mi še nastavitev volana in sedeža.
Iščem pa predvsem dobro dinamično vožnjo in občutek da se vozim v kvalitetenem avtu, ki je trpežen in ki je narejen dovolj ergonomsko za večjega človeka. Seveda je poraba goriva pomembna vendar sam gledam na celotne stroške avtomobila. Včasih se izplača kupit cenejši avto pa dati več za gorivo včasih obratno.

Tehnične novitete mi niso toliko pomembne, vozim po podeželju relacijsko 40km slabih cest.

Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Kaj iščeš od avta?
Čim ceneje v tem rangu? Raje bolje opremljeno? Morda avtomatika? Morda hibrida, ki je seveda tudi avtomatik?
Nothing of the above?

Glede notranjosti je sigurno Golf na boljšem. Trenutnega Aurisa so dali dizajnat japoncem, katerih je za streljat. Če pa govorimo o Auris hibridu, je pa dejstvo da tehnično deplasira Golfa. Torej, če želiš probat nekaj tehnično novega, solidnega in zanesljivega, pa da imaš denar, potem Auris Hibrid. Za utapljanje v tehničnih povprečjih s pogledom na solidno notranjost, pa Golfa.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Potem predlagam, da se odpelješ na testno vožnjo z enim in drugim, pri čemer pač zahtevaš, če je le možno, testno vožnjo z bolj osnovnimi verzijami dotičnih dveh modelov.
Klimo in električne šipe odspredaj in nastavljiv volan imajo sedaj skoraj vsi. Zadeva se ti zakomplicira, če želiš električne šipe tudi odzadaj in avtomatsko klimo. Če teh komplikacij ne rabiš, potem težav ne vidim. Stestiraj v vožnji in si ustvari mnenje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Ni ti druge kot oba peljat potem se pa odločiš. Če gledaš po številu prodanih vozil obeh znamk...se da sklepati da falil ne boš z nobenim.

Probaj za štos tudi golfa za dedije - sportswan.a
wink-1.gif
(daljši od golfa, večji prtlažnik, višje sedenje, zadnja klop pomična naprej (!)..ko porineš naprej si že tam tam s prostorom kot pri karavanu). Dokaj zanimiv kot družinska opcija.
2178452-image.jpg

Priponke

• 2178452-image.jpg
    2178452-image.jpg
    63 KB · Ogledi: 189

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Notranjost praktično identična klasični izvedenki
2178464-image.jpg

Priponke

• 2178464-image.jpg
    2178464-image.jpg
    70,8 KB · Ogledi: 164

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Če sportsvan le ne bil tako hudičevo grd... na predstavitvenih fotkah in obcestnih plakatih je izgledal odlično. Celo tako odlično, da sem razmišljal o nakupu novega, čeprav sem se že dolgo nazaj odločil, da novih avtov ne bom več kupoval. Ko pa sem ga prvič videl v živo... razočaranje na kvadrat!
rolleyes-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Notranjost praktično identična klasični izvedenki

Notranjost pa res ni niti slučajno identična kot pri "navadnem" Golfu.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.267
1.897
113
Funkcionalni del armature je identičen. Vse skupaj je potem malo drugače zarobljeno.