Za vse kadilce! Priporočam ogled ;)

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nisi prav prebral. Mam nikotin v ečiku, medium jakost = 9mg/ml, v šiši pa ne, ker mam dober tobak-soex indija in je brez nikotina. Kaki turški tobaki pa imajo nikotin, recimo lubenica, ki je precej dobra.
smile-1.gif
Tam enkrat na tedn ali dva pa sigurno, tak da če je brez nikotina mi je čist vseeno, celo raje mam brez, ker šišo puham vsaj pol ure.

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Ojla! Da se kot aktivni in dolgoletni kadilec še sam malo vključim. Ne bi debatiral o odstotkih ene in druge populacije na Golniku, ker tega preprosto ne vem. Verjamem pa, da imajo tudi geni nekaj pri tem.
Torej, kot prvo, šiša ni ravno čisto nenevarna. Res je, ohladi dim in sfiltrira katran vendar z dimom vnašaš tudi vodno paro - kaplice, v katerih so raztopljeni ostali produkti zgorevanja tobaka... Ni nenevarna, nekateri trdijo, da je celo bolj nevarna kot cigarete. Precej podobno, kot kajenje pipe ali cigar - manjša verjetnost za raka na pljučih, večja za rak žrela.
Kar se tiče e-cigaret - tudi sam sem poizkusil, kupil pred 4 leti e-pipo, sicer ne čunga-lunga proizvod, ampak tako, ki ima dovoljenje za prodajo/uporabo v EU.
Nekaj časa sem se zafrkaval z njo. Pa nisem bil ravno zadovoljen. Ne zaradi občutka - nekaj vlačiš po ustih, dovajaš nikotin v organizem ampak - ravno zaradi dovajanja nikotina v organizem
Cigaret prižgeš, vlečeš, pokadiš in ugasneš. Tako dovedeš določeno količino nikotina v organizem.
E-pipo daš v usta in veselo pučkaš, jo daš malo iz ust, pa spet pučkaš, ni prižiganja in ugašanja, torej se veselo igraš z njo.
In potem doživiš nikotinski šok. Predoziraš. Hladen znoj, vrti se ti... ker si predoziral. Ja, spremeni se barva tiste lučke, ki simulira tlenje tobaka - ampak, kdo bo na to pozoren, če si sredi debate. In tako sem vnesel vase nekajkratnik "normalne" količine nikotina. Ni ravno zdravo...
Pa na koncu še kot zanimivost - na Qatar Airlines je strogo prepovedano uporabljati ecigarete ali epipe. Sledi kazen in pridržanje v priporu. Zakaj? Ker so nekateri - recimo jim prilagojeni - vzeli iz žepa ecigareto in veselo pučkali, drugi - milo rečeno neprilagojeni - pa so izvlekli cgarete in jih prižgali. Po moje je imelo kabinsko osebje kar polne roke dela, da je situacijo umirilo. Par takih dogodkov - pa so prepovedali ecigarete.
Ergo. LPM

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Šiša tobak je brez katrana in tobak(ki sploh ni vbistvu tobak
wink-1.gif
Še enkrat, ečik vs. trdi strupeni delci+katran. Ni primerjave sploh..

Ti čik pripališ in celega skadiš, čeprav ne rabiš tolko nikotina, bek pa tut nočeš metat, ker ni poceni. Vem to, poznam to. Sam sem sicer zadnje leto kajenja motal tobak-bali shaq bež barve-najbolj blag, pa sem jih tut po pol bek metal... Čik na koncu mi nikoli ni bil dober, razen ko sem začel kadit oz. ko sem bil pijan.

Ečik pa puhaš minuto ali dve pa si goood
smile-1.gif
Res je da bolj pogosto, ampak takrat ko ga, ga majn, kot en celi čik.

Še enkrat. Starter kit stane 4 škatle čikov. Res ti priporočam da probaš
wink-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz sem si kupil nikotinske žvečilne in nisem imel kaj manjše želje po čiku, čeprav so bili tamočni. To je vse larifari. Nihče ni odvisen od nikotina, ampak človeku pač paše čik in njegov okus. Kdor bo fasal pljučnega in vrgel cigarete v koš, ne bo imel nobene krize.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To samo ti misliš.
wink-1.gif
Sem slišal zgodbice, da je bil folk na kemoterapiji in so v pavzi hodli ven na čik! Dohtarji poleg pa se samo za glavo prijemali. To je odvisnost!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To ni odvisnost, ampak navada. In misel, da nekaj ne moreš nehati, če to delaš večino življenja. Dobesedno prostovoljno suženjstvo.

Če ti željo po čiku prekineš s tem, da se tisti trenutek spraviš delat nekaj produktivnega, ne bo nobenega švicanja, tresenja in ne vem kaj še vse. Le kasneje se boš spomnil, da bi bilo fajn skaditi čik.
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ko so v šolskih zgradbah prepovedali kajenje, je 90% moških uslužbencev v enem letu prenehalo kaditi. Pa so bili med njimi tudi verižni kadilci. Ženske imajo pa druge probleme, predvsem se bojijo, da bi se s prenehanjem kajenja zredile in zato vztrajajo pri tej razvadi.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Se strinjam z drugim delom. Včasih se nam pač ne da zaposlit, ker ne živimo na nekem otoku in nam je dolgcajt od ležanja na mivki. Sej veš kaj mislim.Ni taak enostavno kot želiš prikazat.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Dobro. Ampak upam, da ti je jasno, da ko enkrat dobim tvojo dekco v roke, je ne dobiš več nazaj.
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Kako "po želji še nikotin"? Ali ni nikotin prvenstven pogoj za kajenje?

Prvo probaš, ker te zanima čik, ne nikotin. Nato pa postaneš odvisen od nikotina, ne od smrdljivega tobaka.
bonk.gif

To pa ni res. Nekaj si ze vrjetno odvisen od nikotina, ampak zelo velik delez tukaj ima lastna pavza/svojih 5 minut (psiha) in pa dihanje oziroma nacin dihanja ko kadis kater sprosca(kar lahko delas brez cigaret, sam bi bilo smesno ja)

Tisti ki pa nemorejo ziveti brez cika in obvezno jutranje kave si morajo pa v glavi prej postimati zadeve.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.614
113
Citat:

Tisti ki pa nemorejo ziveti brez cika in obvezno jutranje kave si morajo pa v glavi prej postimati zadeve.
Se pravi večina večletnih kadilcev. Seveda praktično vsi trdijo, da lahko nehajo kadarkoli želijo...
evil.gif

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

miklavz

† 1962-2015
30. sep 2012
912
1
16
Je pa lepo, da nekdo tako zagreto reklamira star proizvod kot da je nov. Nejevernim Tomažem pa priporočam malo googlanja; tako bodo dobili odgovore, zakaj imajo evropski uradniki pomisleke glede žegna.
LPM

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
To pišeš o elektronskih cigaretah? Star proizvod? Pomisleki so zato, ker bo toliko in toliko desetin miljonov evrov majn na mesec priteko v blagajne...

jest5

Guru
18. avg 2007
25.852
-8.614
113
Pomisleki so tudi pri kitajskih rabljenih litijevih baterijah, ki se jih dostikrat prodaja kot nove
evil.gif
Je bilo že kar nekej opečenih obrazov, ko je baterija izpustila dušo

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
pa ti to vse vrjameš da ni tudi to sranje e-cigareta škodljiva
daj malo si preberi še druga mnenja o e-cigareti pol pa se na veliko razpiši kaj škodi in kaj ne
evo pred nekaj dnevi mi je svak prebral o škodljivosti e-cigarete v eni od revij ki je bila narejena v Nemčiji in to samo zato ker sem tudi jaz začel kaditi e-cigareto. PA NE BOŠ VERJEL TUDI TA JE ŠKODLJIVA. tako da ne verjamem vse kar pišejo o tej cigareti lobiji delajo svoje. prešaltaj na žvečenje tobaka in boš zadovoljen ali pa nehaj kaditi če si DED .

pozdrav.gif