Za turiste ležalniki in senčniki, za begunce k...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
mjau mjau mucek, a s jih po repu fasal
grims-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
a je na Kosovu vojno stanje? Hoteli so svojo državo, zdaj ko jo imajo bi pa vsi šli v Evropo. Najraje v Švico ali Nemčijo, kjer imajo že tako večji del porodice... Naj ostanejo v tako dolgo želeni samostojni republiki Kosovo...

Isto bi lahko rekli za naše ljudi, ki se izseljujejo. Ni folk kriv, da politki kradejo do te mere, da je življenje nevzdržno. Eni kekci bi jim pa pri tem še pomagali in prijavljali sosede..

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
slovenija = vukojebina brez prihodnosti,k je niti somalski begunc ne povoha
cheer.gif

še največji drek je za nekaj dober
če bi bili druga Švica, bi jih danes imeli že 50k, čez 2meseca 100k

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.832
5.933
113
Glede na dejstvo, da je Slo na Schengenski meji, nam jih bodo vsekakor podturili, naprej ne bodo smeli, nazaj enako ne.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Glede na dejstvo, da je Slo na Schengenski meji, nam jih bodo vsekakor podturili, naprej ne bodo smeli, nazaj enako ne.

Slovenija nima kapacitet za sprejem taksne mase ljudi. Glede na dogajanje se ocitno da se kupuje casa oziroma zadrzuje ljudi juzno od HR. Verjetno bodo pospesili rusenje Assada v Siriji tako da ni izkljucen pad kakega vecjega mesta (ali mest) v prihodnjih dneh.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

Ali dobi otrok rojen kot begunec v Sloveniji državljanstvo RS?

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Meni je prav všeč, da je tako, še zaenkrat ... dokler ni polno musličov v sloveniji in onih ženskih nindž, je še vse ok ... pa dokler še ni preveč zapečencev iz juga gor, je tudi še ok ... Ko pa bo paaa ... boš lepo slevenijo imel še samo v mokrih sanjah ...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

Saj je danes nek naš analitik rekel, da če se ne bo Evropa dogovorila o teh beguncih in si jih razdelila, lahko Schengensko mejo zapremo.

Samo če imajo naše mevže, ki odločajo o tem, jajca.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:

Slovenija nima kapacitet za sprejem taksne mase ljudi. Glede na dogajanje se ocitno da se kupuje casa oziroma zadrzuje ljudi juzno od HR. Verjetno bodo pospesili rusenje Assada v Siriji tako da ni izkljucen pad kakega vecjega mesta (ali mest) v prihodnjih dneh.

Saj Srbi jih ne omejujejo. Hrvaški kloven je rekel, da jih bodo sprejeli z odprtimi rokami. Verjetno zato, da jih dostavijo nam. To sem napisal že včeraj.
Ker nisem ekspert, a Assad je problem?
A ni on proti teroristom?
Se ne zafrkavam, ampak res ne vem, kdo pije in kdo plača tam.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Dobro razmišljaš.
Odgovor je DA.
crazy1.gif

Podvprašanje:

Ali lahko starši tega otroka na podlagi otrokovega državljanstva zaprosijo državljanstvo še zase in za njegove brate + sestre?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Dobro razmišljaš.
Odgovor je DA.
crazy1.gif

Verjetno bos sokiran ampak odgovor je NE.

Skladno z Zakonom o državljanstvu Republike Slovenije se lahko državljanstvo pridobi po rodu, kar pomeni, da oseba sledi v državljanstvo Republike Slovenije svojima staršema ali vsaj enemu od njiju, če je bil ta slovenski državljan ob rojstvu osebe.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
O hvala bogu. Easy, saj včasih si koristen. Če to drži.
Moja informacija je, da dobi državljanstvo tudi otrok, ki se rodi na letalu. Ne vem. Tako sem slišal. Tu me pa lahko spljuvaš.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Pogledal oba tvoja posnetka... fak, človeku kar slabo rata ob drugem posnetku.

vidim da bo naslednja svetovna vojna proti Islamu takoj, ko se rodi novi Hitler. To je verjetno neizbežno.
pa ja ne da vam je začelo prhajat !

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj razen dvema je že zdavnaj vsem prišlo.
Pa potem tudi še tistima dvema.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:

Dobro razmišljaš.
Odgovor je DA.
crazy1.gif

Verjetno bos sokiran ampak odgovor je NE.

Skladno z Zakonom o državljanstvu Republike Slovenije se lahko državljanstvo pridobi po rodu, kar pomeni, da oseba sledi v državljanstvo Republike Slovenije svojima staršema ali vsaj enemu od njiju, če je bil ta slovenski državljan ob rojstvu osebe.

Sicer ne vem kako je res s Slovenijo ampak poznam primer v Italiji, starša slovenca sta delala v Italiji, rodil se jima je otrok in ima zdaj dvojno državljanstvo Slovenije in Italije.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Saj tako naj bi bilo (oz. je bilo) povsod.
Očitno smo nekoč nedavno imeli pametnega zakonodajalca.

Ker za to prakso prvič slišim (Easy-evo) sem šel pogledat zakon in je tako, kot je napisal.

Je omenjena pravica bivanja do 18 -tega leta, ampak je spet vezana na starše (njihovo pravico bivanja).

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ti imas ocitno tezave pri razumevanju zelo preprostih zadev. Ni potrebno popisati vsakega begunca ,ker je to ze v startu NEMOGOCE. Podatke UNHCR uporablja cel k. planet Zemlja in so ocitno dovolj dobri. Ves cas vojne na Balkanu je podatke UNHCRa uporabljala tudi drzava Slovenija. Tudi vse ostale btw.

Problem v Siriji vsekakor NI obvladljiv (pa to ni moje k. mnenje ampak mnenje vsakega NGOja). V koncni fazi bo cez 20miio beguncev. Omejevanje problema na Sirijo je v startu neumnost ,ker je krizno obmocje precej sirse od Sirije. Razlike med motivi beguncev iz Iraka, Sirije ali Libije ni...

Vecina v tej populaciji je (po uradnih podatkih mladoletna) in iz kriznega obomocja. Na straneh UNHCRA imas podrobno analizo po starosti, spolu, maticni drzavi, itd, itd.

"Mi" bi morali vojno ustavljat ,ker smo jo "mi" zaceli. Dobesedno in neposredno. Rusenje Assada se je zacelo tako da so Americani hrvasko orozje dostavili "teroristom" da bi zrusili Assada. Zahod sproti dostavlja orozje teroristom ,ki imajo trenutno vecji priliv orozja drzave Sirije.

In posledice tega driskanje bomo nosily "mi" v vsakem primeru. Za dobro "nas" bi bilo dobro da se zadeva cimprej ustavi. Njihove interese tukaj niti ne upostevam. Profitiral bo v vsakem primeru samo Izrael. Sama vojna pa nima nobene veze z sveto vojno ali Islamom.
Jaz ze razumem. Samo strinjam se ne z vsako demagogijo ki jo skusas prodat.

Dej dojemi no...nasa kultura je taka se nismo vsi dolzni strinjat s teboj. Ker mi je jasno kako zelo omejeno stevilo je popisal UNHCR in da v njihove roke dejansko prihajajo najbolj ranljive skupine, pac ne gre za vzorec ki bi ga lahko projiciral na vso populacijo. In zarad mene ce napisejo da je 20% med njimi marsovcev - so fu.cking what.

In ko govorim o sprejemu teh oseb ne govorim o sloveniji kot taki. Mi smo nikakrsen igralec. Govorim o evropi. Ker ko bo zivec pocil nekomu v nemciji se bo zgodila nova zelja po koncni resitvi vprasanja. Cesar si ne zelim, ker nimam nic proti tem ljudem kot takim, vzroke bom pa vseeno razumel. Sem za to da se resi problem vojne na problematicnih obmocjih. Pa magari s carpet bombingom. Samo potem ko se to resi nocem vec slisat o nekih verskih voditeljih ki bi to in ono. Moderna demokracija in sekularizacija. Kdor zensko sili da si glavo pokriva se ga zapre za 5 let. pa se bo hitro spametovalo verske zblojence. Pa tud verskih vojn potem ne bo.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Ne, ti ne razumes. Tukaj ni stvar pogleda ampak stevilk (matematike, statistike, ...). To so uradni podatki UNa in ne pogled podatke. Ni potrebno da se strinjas z mano ,ker imas vso pravico ziveti v zablodah. Ce UNHCR pravi da je od 4mio beguncev imas ti vso pravico verjeti da je med begunci skritih se 16milonov Eskimov.

Popisi UNHCRa ne sestavljajo pionircki ampak UN & vlade iz regije. Stevilo beguncev se tudi ujema z stevilom manjkajoce populacije v maticnih drzavah. Cca seveda.

V njihove roke pride povprecje. Porazdelitev ustreza tudi populaciji tistega obmocja. Nemogoce je zbrati 4mio "najbolj ranljivih". Pri njih ne govorimo o vzorcu ampak o presek cele populacije. Na njihovi strani bos nasel podrobno analizo po raznih kriterijih.

Problem je precej vecji od Evrope ali od tega kako bo nekomu nekaj pocilo. Ce ze razmisljamo na tak otrocji nacin je precej vecja moznost da komu tam pocilo v glavi in se bo zacelo sestreljavanje letal ali se kaj hujsega. Razen ce mislis da so oziroma bodo Nemci bolj obupani od Sirijcev.

Begunci niso k. vzrok ali problem. Begunci so posledica driskanja "modernega in sekularnega" Zahoda po tistem delu planeta. Edini nacin da se stvar ustavi je da se ustavi driskanje. Vse drugo bo peljelo v katastrofo, predvsem Evropo. Ce Zahod zrusi Assada bo proti Evropi slo 20+ mio ljudi.

Carpet bombing bo prej dozivela Slovenija kakor "IS". To so igralci ZDA&Izraela in dokler Assad ne pade bodo klali na live-tv. Vojna ali dogajanje nima nobene k. veze z verskimi voditelji. Najboljsi prijatelji "modernega in sekularnega" Zahoda so vehabijski rezimi in njihovi verski voditelji. Najveci sovraznik pa sekularni Assad.

Zenske so se pokrivale stoletja pred zapori/policijo in muslimani so v zgodovini bili najvisje v ravno v casu "pokrivanja". Samo povezovanje pokrivanja in trenutnega dogajanja je pa zblojeno.