Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
a je na Kosovu vojno stanje? Hoteli so svojo državo, zdaj ko jo imajo bi pa vsi šli v Evropo. Najraje v Švico ali Nemčijo, kjer imajo že tako večji del porodice... Naj ostanejo v tako dolgo želeni samostojni republiki Kosovo...
Citat:
slovenija = vukojebina brez prihodnosti,k je niti somalski begunc ne povoha
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Glede na dejstvo, da je Slo na Schengenski meji, nam jih bodo vsekakor podturili, naprej ne bodo smeli, nazaj enako ne.
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Glede na dejstvo, da je Slo na Schengenski meji, nam jih bodo vsekakor podturili, naprej ne bodo smeli, nazaj enako ne.
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Slovenija nima kapacitet za sprejem taksne mase ljudi. Glede na dogajanje se ocitno da se kupuje casa oziroma zadrzuje ljudi juzno od HR. Verjetno bodo pospesili rusenje Assada v Siriji tako da ni izkljucen pad kakega vecjega mesta (ali mest) v prihodnjih dneh.
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Ali dobi otrok rojen kot begunec v Sloveniji državljanstvo RS?
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Dobro razmišljaš.
Odgovor je DA.
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Dobro razmišljaš.
Odgovor je DA.
pa ja ne da vam je začelo prhajat !Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Pogledal oba tvoja posnetka... fak, človeku kar slabo rata ob drugem posnetku.
vidim da bo naslednja svetovna vojna proti Islamu takoj, ko se rodi novi Hitler. To je verjetno neizbežno.
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Dobro razmišljaš.
Odgovor je DA.
Verjetno bos sokiran ampak odgovor je NE.
Skladno z Zakonom o državljanstvu Republike Slovenije se lahko državljanstvo pridobi po rodu, kar pomeni, da oseba sledi v državljanstvo Republike Slovenije svojima staršema ali vsaj enemu od njiju, če je bil ta slovenski državljan ob rojstvu osebe.
Jaz ze razumem. Samo strinjam se ne z vsako demagogijo ki jo skusas prodat.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Ti imas ocitno tezave pri razumevanju zelo preprostih zadev. Ni potrebno popisati vsakega begunca ,ker je to ze v startu NEMOGOCE. Podatke UNHCR uporablja cel k. planet Zemlja in so ocitno dovolj dobri. Ves cas vojne na Balkanu je podatke UNHCRa uporabljala tudi drzava Slovenija. Tudi vse ostale btw.
Problem v Siriji vsekakor NI obvladljiv (pa to ni moje k. mnenje ampak mnenje vsakega NGOja). V koncni fazi bo cez 20miio beguncev. Omejevanje problema na Sirijo je v startu neumnost ,ker je krizno obmocje precej sirse od Sirije. Razlike med motivi beguncev iz Iraka, Sirije ali Libije ni...
Vecina v tej populaciji je (po uradnih podatkih mladoletna) in iz kriznega obomocja. Na straneh UNHCRA imas podrobno analizo po starosti, spolu, maticni drzavi, itd, itd.
"Mi" bi morali vojno ustavljat ,ker smo jo "mi" zaceli. Dobesedno in neposredno. Rusenje Assada se je zacelo tako da so Americani hrvasko orozje dostavili "teroristom" da bi zrusili Assada. Zahod sproti dostavlja orozje teroristom ,ki imajo trenutno vecji priliv orozja drzave Sirije.
In posledice tega driskanje bomo nosily "mi" v vsakem primeru. Za dobro "nas" bi bilo dobro da se zadeva cimprej ustavi. Njihove interese tukaj niti ne upostevam. Profitiral bo v vsakem primeru samo Izrael. Sama vojna pa nima nobene veze z sveto vojno ali Islamom.