Za patriota - odstranjevanje mačk po ameriško

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Dejstvo je, da ste si zabili avtogol.
grin1.gif

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Meh, osli ste vsi, ki ste mnenja, da je potrebno mačka ali psa ubiti samo zato, ker se je posral na vašem vrtu, ponoči zalajal ali pa bognedaj z umazanimi tačkami hodil po vašem iber alter plehnatem olupku (avto).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Žival ne. Saj ima lastnika ki naj bi odgovarjal zanj. Torej je potrebno štrafniti lastnika. Vseh so polna usta o nedotakljivosti lastnine dokler se gre a lastno, ko se gre pa recipročno za tujo je pa?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.327
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Žival ne. Saj ima lastnika ki naj bi odgovarjal zanj. Torej je potrebno štrafniti lastnika. Vseh so polna usta o nedotakljivosti lastnine dokler se gre a lastno, ko se gre pa recipročno za tujo je pa?

Ne vem o čem govoriš. Moje domače živali ne serjejo po sosedovi zemlji, ne hodijo po tujih avtomobilih, ne zganjajo nobenega motečega hrupa za sosede... Po drugi strani pa so sosedovi psi že srali po moji zemlji, scali po avtomobilskih feltnah, mački se stalno sprehajajo po avtomobilih in tudi neumorno pasje lajanje sem že moral prenašati pozno ponoči. Kaj naj grem zdaj vse postrelit? Sploh se mi pa to vse skupaj ne zdi tako grozno moteče, da bi moral kakorkoli ukrepati in tudi še nikoli nisem.
Se pa strinjam, da so nekateri gospodarji neodgovorni ampak žival tukaj res ni nič kriva in res si težko predstavljam, da maček ali pes lahko delata kakšno grozno škodo vašemu imetju.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

Pomoje pa sploh ni problem pri nas lastnikih, da ne bi hoteli poravnati škode. Če bi moji mački delali zgago sosedom bi pričakoval, da me najprej na to opozori, tukaj naprej bom pa jaz ukrepal. Če naredi škodo jo bom pač poravnal.

Nastavljanje pasti za te živali mi je pa naravnost kret-ensko, imbecilno dejanje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nastavljanje pasti je tudi meni mimo. A vendar, na ulicinza hišo je očitno pasji korzo. Na mojo žalost ponoči, pse se šeta ob vsaki uri in posledično je zjutraj polno pasjih drekov tako po zelenici, pločniku in tudi igralih v bližini. Pa je zakon o pobiranju iztrebkov, celo smetnjaki so nastavljeni.
To samo priča o visoki (ne)zavesti in (ne)vzgoji lastnikov živali.
Drugi problem so pa razni pritlikavi psi, katere lastniki prosto puščajo da se gibljejo po soseski in se zaganjajo v otroke ki se rolajo, kolesarijo... Zadnjič sem ga, ko se je zakadil vame malo manj nežno odrinil z nogo (ne brcnil pač pa odrinil). Potem je bil halo od lastnika, ki me je videl. Seveda ko se je pseto zaganjalo ni reagiral...