Za oženjene oz. omožene/zaročene oz. za starše

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Zanima me po kolikem času ste se odločili zaprositi za roko oz imeti otroke. Je dejansko kdo čakal po par let ali ste kar precej hiteli? Vem, da za to ni pravega recepta, ampak me vseeno zanima kako je šlo to pri ostalih.

Ko si 15 star imaš lahko vsako babo po par let, ko si 30 pa nimaš več toliko časa.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Od punce sestra in njen mož sta bila skupaj (če se prav spomnm) cca. 6 let, pol sta se pa poročila...
Otroka imaš pa takrat, ko vidiš, da je to (vrjetno) res to in da imata (skoraj obvezno) enak pogled na vzgojo... Sicer je to relativno rečen, ampak, (poznam primer) če je ženska slovenka, poba pa srb, bo malo težko vzgojit otroka, ker ga vsak hoče v svoji veri...

Drugače pa, če že živita skupaj neki časa (ala na koruzi), ti je poroka samo še ena listina in na veliko zapravljanje dnarja...
grin1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:
Zanima me po kolikem času ste se odločili zaprositi za roko oz imeti otroke. Je dejansko kdo čakal po par let ali ste kar precej hiteli? Vem, da za to ni pravega recepta, ampak me vseeno zanima kako je šlo to pri ostalih.

Ko si 15 star imaš lahko vsako babo po par let, ko si 30 pa nimaš več toliko časa.

Jaz sem mojo zaprosil po cca 2 letih. Mi ni niti malo žal!
smile-1.gif

Sedaj sva že poročena skoraj 4 leta in še nimava otrok. Še ni čas za to, čeprav je že moja mlada 30 let
smile-1.gif

Je pa VSAK rekel, ko sva oznanila zaroko, če je noseča.
hysterical-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.219
1.724
113
40
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Stari!
Ne mi rečt da že imaš novo? In bi se kr ženil....človek akcije
cool-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ja ja, leta so že idealna, kaj pa ostalo? živimo nej pa na železniški a ne
grin1.gif

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Citat:
Uporabnik tjuren pravi:

Stari!
Ne mi rečt da že imaš novo? In bi se kr ženil....človek akcije
cool-1.gif

Hehe, imam nekaj frišnega ja, ampak ne sprašujem zato. Malo mi je dolgčas in pač razmišljam, da se bo zdaj treba malo hitreje odločat
smile-1.gif
Ženit se še lep čas ne mislim, na otroka pa računam nekako v petih letih.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Bo 3 leta kar sva skup. Imava stanovanje, za poroko pa sva se odločila pred 1/2 leta.
Bova pa sedaj tudi kaj naredila na potomcih...
grin1.gif
Uglavnem, ugotovila sva, da sva za skup,
imava skupne interese in poglede na prihodnost.
srce-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
3 leta sta skp? Jz pa moja tud
smile-1.gif
. Sam za poroko... Nvem.. More najprej ona iz faksa pridt, pa najdt skupn flet, pol bo pa tud o tem govora..

@Nigel: Če ni financ, je mal težko. Moja je tud še na faksu in vsekakor nimam namena dajat svoje plače za skupno življenje. Ko pa pride še ena plača, je pa mal lažji, ane
wink-1.gif
...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
@Nigel: Če ni financ, je mal težko. Moja je tud še na faksu in vsekakor nimam namena dajat svoje plače za skupno življenje. Ko pa pride še ena plača, je pa mal lažji, ane
wink-1.gif
...

Res je težje, ampak se da.

Sicer pa vsak po svoje.
Od trenutka, ko sva midva začela hodit na denar nisva nikoli gledala po načelu moje-tvoje. Kadar je kdo imel, takrat je dal. Še danes je popolnoma enako - ena vreča, oba dajeva not, oba jemljeva ven.

Theya

Pripravnik
13. okt 2007
136
0
16
Skupi sva dobrih 6let, nisva poročena, nimava še otrok, živiva pa že skupej. (čakam na snubitev
hysterical-1.gif
)

Odvisn je od posameznika:) Kolegica ni mela tipa niti 1let, zdej mata ze otroka, pa poročla se bosta...

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
z zdaj ženo sva v vezi 10 let, od tega 2 leti in 3 mesece poročena.
imava 22mesečnega sinka in 7mesečno hči.

poročila sva se predvsem zaradi tega, da zadevo potrdimo pred sorodniki in prijatelji. ter da užijeva vse kar paše k poroki. fantovščina.press

na dan objave tega posta sva stara 32 in 27 let...

l.p.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik ovca pravi:
Od punce sestra in njen mož sta bila skupaj (če se prav spomnm) cca. 6 let, pol sta se pa poročila...
Otroka imaš pa takrat, ko vidiš, da je to (vrjetno) res to in da imata (skoraj obvezno) enak pogled na vzgojo... Sicer je to relativno rečen, ampak, (poznam primer) če je ženska slovenka, poba pa srb, bo malo težko vzgojit otroka, ker ga vsak hoče v svoji veri...

Še huje je, če je en ekstra veren, pa bi otroka na krst in birmo.., drugi pa extra ateist in noče blizu cerkve.

Čeprav takšne si ne najdeš. Nisem bil še z nobeno, ki bi ne vem kako verovala... razen seveda tisti del o božičku in darilih.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Jaz o poroki še ne razmišljam, lahko pa povem za mojo mati, ki se bo v soboto pri 48ih poročila (on 42). Po enem letu jo je zaprosil, sedaj pa sta skupaj nekako leto in pol. Otrok seveda ne bo več.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Aja ja,,,
včasih se po 8 letih premisliš, kasneje se prvo leto odločiš.....
čist odvisno predvsem od starosti in zrelosti para