Za neprilagodljive balkance

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
pa ni to kitajščina jbte
slovenščine sem se naučil v cca pol leta
na začetku so me hebali "naglasaki" ker v Istri imamo malo drugačno(lepšo :-D ) izgovorjavo včasih istih besed

Za moj okus najlepši hrvaški dialekt, kljub temu, da je verjetno tudi najteže razumljiv večini, razen našim Primorcem, pa še to samo Istranom. :)

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Bluziš. Kje pa piše, da je Borut za vzor vsemu narodu?

Vsa mularija, ki je šolo dala čez v samostojni državi (ko vsaj znanje tujega jezika že po defaultu ni bilo neželjeno) zna angleško zelo dobro. Pravzaprav v primerjavi s povprečnim ne-anglo evropejcem hudičevo dobro.
smirk-1.gif

Nisem rekel da je on vzor. On je bistvu glede tega celo nadpovprecen. Govoril sem poznavanju med intelektualci... Med navadnim ljudstvom je celo slabse. Poznavanje Beavis&Butthead MTV anglescine ne steje.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Čigav problem pa je bil, ko je meni paket dostavila oseba, ki je govorila v 'srbohrvaščini'...šlo pa je za slovennsko dostavno družbo, kajpak. Se bom moral naučiti kitajsko? Saj model ni bil nič kriv, verjetno bi morali pa delodajalca orenk udariti po žepu? Aja, razen če je tip sicer znal slovensko, pa nalašč ni hotel govoriti?

Paket je bil dostavljen.... Problem je torej samo v tvoji glavi.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Čigav problem pa je bil, ko je meni paket dostavila oseba, ki je govorila v 'srbohrvaščini'...šlo pa je za slovennsko dostavno družbo, kajpak. Se bom moral naučiti kitajsko?

Si odklonil sodelovanje? Ali se vsaj pritožil na kakšno državno inštitucijo in delodajalcu sporočil, zakaj boš odslej uporabljal konkurenčne storitve? Ne? Če se še takšni bojevniki za slovenščino ne oglasite, očitno ni bil nikogaršnji problem.
tongue-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Čigav problem pa je bil, ko je meni paket dostavila oseba, ki je govorila v 'srbohrvaščini'...šlo pa je za slovennsko dostavno družbo, kajpak. Se bom moral naučiti kitajsko? Saj model ni bil nič kriv, verjetno bi morali pa delodajalca orenk udariti po žepu? Aja, razen če je tip sicer znal slovensko, pa nalašč ni hotel govoriti?

A Ukrajinke v Sparu te pa ne motijo? Če hočeš kaj več od skupnega zneska izvedeti, je znanje ruščine obvezno.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, to je bilo prvo in zadnje sodelovanje. Mislim, da so propadli, ker eazy pa podobno širokomisleči očitno ne naročajo paketov...

alfa45

Zelenc'
28. jul 2012
24
0
1
Vse balkance bi morali nagnati nazaj

posebej srbe

Nazadnje uredil moderator:

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.095
512
113
tam ko se terc po tori rola
Mene pa moti, ko mi v pisarno pride šofer in začne nabijati v srbohrvaškem jeziku. Pogledam na CMR in če je slovenska prevozna firma, niti poskušam ne kaj v njihovem jeziku. V bistvu, niti me ne moti njegovo govorjenje, pač prišel je s trebuhom za kruhom. Bolj me moti, ko kakšen sodelavec, sicer Slovenec, začne pogovor z njim v prekojužnomejskem jeziku. Smo res takšni hlapci, jebemusveca?

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
slovenščine sem se naučil v cca pol leta

No vidiš, da se da.

Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
kar se tiče gradbenikov, fužinarjov itn
un zidar bauštelar itak druzga na gradbišču ne rabi ko pride domov u Fužine kje ga čaka Fata, mali Mujo in Senadica
spet po svoje...

Dobro, recimo pri zdravniku nimajo nekih težav s sporazumevanjem.
evil.gif

Sem jih imel pa že jaz z bosansko zdravnico, ki je tu že 30 let.

Zanimivo, da z rusko pa ne, pa je bila takrat komaj 2 leti v Sloveniji.

Zakaj "No vidiš, da se da." ?
a sem ti mogoče trdil, da se ne da?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.200
16.480
113
Citat:
Uporabnik HotSatan pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
seveda.. lahko pride do nesporazuma na podlagi katerega je lahko stranka konkretno oškodovana, jaz pa popolnoma nič

Kul. Kdo si potem ti, da boš strankam določal, kateri rizik lahko sprejme, katerega pa ne? In kaj te sploh srbi, če zate ni nekih negativnih posledic?

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
takšna je pač realnost
roza.gif

Točn tko, ampak ti je žal nisi sposoben sprejeti, zato si edini, ki jamra na forumu. Jugosa, ki jamra, da mu Matey ni hotel zrihtat zavarovanja v srbščini, namreč nisem zasledil nobenega.

Citat:
Uporabnik Matey pravi:
tolmača se pa špilam že pol življenja in imam počasi tega dovolj.

Če imaš dovolj, lahko takoj nehaš. Nihče te ne sili, da rihtaš zavarovanja ljudem, ki ne znajo slovensko. Takoj se bo našel nekdo, ki bo to pripravljen početi, ti boš ostal načelen enforcer slovenskega jezika, pa bodo vsi srečni.

zgrešil si bistvo. tako...popolnoma.

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
726
34
28
Poznam gradbince od dola, ki čist lepo govorijo(sicer je onih ki ne bistveno več), sem imel pa v srednji šoli učitelja, sicer telovadbe, ki je po 30 letih zaposlitve v SLO le s težavo kaj povedal slovensko. Pač če hočeš se da če ne pač ne.