Za kateri telefon največ dobim?

lager

Pripravnik
3. dec 2008
383
1
16
Živjo,

čez 2 tedna mi poteče naročniško pri simobilu, ker pa sem s sedanjim telefončkom ( k770 ) čisto zadovoljen in hkrati delam še generalko na avtu, zato mi manjka denarja, sem se odločil da podaljšam naročniško in vzamem neki iz ponudbe orto v nulo, seveda čim ceneje, da potem prodam. Od SE mi ni nič všeč, oziroma je ponudba skromna.. pri nokii sta mi v uč padla E51 in E63 potem sem šel pregledat bolho in ugotovim da bi dobil nekje 150 € ( približno toliko kolikor za kakega boljšega SE-ja ). Kaj mislite, kateri se najbolj splača?

lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
telefoni niso več zakljenjeni, sploh pa ne na simobilu.

Ravno pri Si.mobilu so...
smile-1.gif
Vsaj vecina... oz. ce imas sreco, potem dobis nezaklenjenga...

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no, zdaj vseh nisem sprobal, ampak govora je bilo, da ne simo, ne mobitel ne zaklepata več ...
moja E71, kupljena pred 14 dnevi, je odklenjena ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.470
448
83
Načeloma so.

Se pa zgodi, da dobiš odklenjenega, Sploh pri prvih pošiljkah. Simobil s 1000 naročenimi telefoni ni na prednostni listi pri proizvajalcih in če ima kakšne posebne zahteve (npr. zaklep na operaterja), je potrebno počakat, da se najprej poservisira vodo, pomarančo in ostale playerje.

In ker nočejo čakat 3 mesece za vmes vzamejo nezaklenjene.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik limetka pravi:
Moja E63 je tudi odklenjena.
Bemusunac, kako ravno jaz vedno trefim zaklenjene, da pol po svetu ko kašen hercegovac z dvemi mobiteli letam.

o0o0ki

Pripravnik
21. apr 2008
323
0
16
Ljubljana
Pred slabim tednom sem kupil telefon pri Simobilu in je bil zaklenjen.

Če prav razumem je to tako... Noben operater ne bi smel met zaklenjene mobitele, ker jih v nasprotnem primeru doleti kazen. Za Simobil je očitno kazen še prenizka oziroma se jim še vedno splača zaklepat, kljub kazni
evil.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Samo mobitel ne sme imeti zaklenjenih telefonov, ker ima pač tak status (operater z velikim tržnim deležem). Vsi ostali jih lahko zaklepajo... ampak se tudi zgodi, da dobiš odklenjenega. Po preteku aneksa, na katerega je bil kupljen telefon, pa lahko zahtevaš zastonj odklep.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Operaterja s prevladujočim deležem sta Mobitel in Simobil. Oba lahko prodajata zaklenjene telefone, če so subvencionirani, a ga morajo na željo uporabnika odkleniti po preteku subvencijskega roka ali prej, če uporabnik plača razliko do polne cene (pogodbena kazen). Meni so staro Nokio, kjer je subvencija potekla, odklenili brez pardona.
Če bi prodajali aparate za polno ceno in bi bili zaklenjeni ali če ga ne bi hotelu po preteku pogodbe o subvenioniranju odkleniti, potem bi jih kazen štrafala.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mobitel telefonov ne sme zaklepati,... ostali lahko,...
vsi ti postpaid telefon po preteku vezave odklenijo brezplačno, pred pretekom pa ob doplačilu,...

l.p. b

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Citat:
Uporabnik lager pravi:
Živjo,

čez 2 tedna mi poteče naročniško pri simobilu, ker pa sem s sedanjim telefončkom ( k770 ) čisto zadovoljen in hkrati delam še generalko na avtu, zato mi manjka denarja, sem se odločil da podaljšam naročniško in vzamem neki iz ponudbe orto v nulo, seveda čim ceneje, da potem prodam. Od SE mi ni nič všeč, oziroma je ponudba skromna.. pri nokii sta mi v uč padla E51 in E63 potem sem šel pregledat bolho in ugotovim da bi dobil nekje 150 € ( približno toliko kolikor za kakega boljšega SE-ja ). Kaj mislite, kateri se najbolj splača?

lp
Enostavno. Poglej operaterjevo ponudbo kaj imaš na voljo in poglej kateri izmed teh se najdražje prodaja po oglasih. Kupi in prodaj.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj pa ce kupis kaksen telefon brez vezave v vasem centru? Recimo vzamem N96 za 600€ pri vas. Dobim obicajno, odklenjeno. Al vodafonovo, zaklenjeno?