Za fotografe, amaterske, profesionalce III

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Da ne bom vedno samo pametoval, bom nalimal ene par fotk iz trenutnega dopusta, ki je še v teku v Boh. Bistrici
smile-1.gif

Tukaj sem res zamočil..sem imel samo fiksnega 50gor, pa brez stativa, tako da glede na okoliščine je to pač to
smile-1.gif

Pa enaka zgodba kot zograj, zato je cerkev odrezana
frown-1.gif

V glavnem lepo je tukaj k strela
smile-1.gif

Pa barve/svetlost je lahko sfaljena (prenosnik.press)

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
se strinjam, zato imam pa za lastno fotkanje v 80% gor 50tko. ampak v teh dveh primerih bi pa vsaj 35 rabil
wink-1.gif
sam klinc k je 35 1,4 cena v visavah. ceprav a ni nikon neki ven dal 28 1,8 G?

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Tole ti je pa super upselo, bravo
smile-1.gif

Poveš, koliko fotografij (na 8mm) je potrebno za kaj takega in kako ti uspe da se ne vidi nog
smile-1.gif
?

lp

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
6 fotk.....S,J,V in Z in se po 1x za nebo in tla. Pol pa skupaj "zalimas". Tista fotka da se ne vidi nog je najbolj zaje*ana, ker se moras premaknit iz srediscne tocke in pofotkat tla....pol te pa zeza pri sestavljanju, saj nisi stal na isti tocki kot za ostale fotografije. No saj dejansko ne stojis vedno na isti tocki, ampak fotoaparat mora biti vedno v centralni tocki. Se dejansko jaz vrtim okol fotoaparata. Je pa vse poslikano iz roke, ker nimam pametnega stojala. Tako da sem se bolj navdusen nad rezultatom
grims-1.gif

Zdaj samo drzimo pesti, da jo bodo uvrstili v google earth
smile-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Bizz povej mi, kake mas nastavitve pri slikanju s sigmo pri 8mm. Jaz moram imet nenormalno visok ISO (ponavadi okoli 500-800) da dobim pri F10 en pameten cas...recimo okoli 1/80
confused-1.gif

Evo na teli iz korit ze kar vredu šumi
bonk.gif

Tolminska korita

Nazadnje urejeno:

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Sva nekaj pomešala, nimam Sigme 8mm, ampak Sigmo 10-20mm, tako da sferičnih jst ne morem delati oz bi se kar namatral, ker omenjena sigma ne gleda skozi ribje oko ampak je "poravnana"
smile-1.gif

Mene osebno šum pri koritih sploh ne moti, spodaj v soteski je res malo svetlobe, rezultat se mi zdi pa več kot odličen. Mislim, da bi brez problema mogli obe objaviti v GE
smile-1.gif

lp

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
Še ena ...

partnach.jpg

Na tej se vidi, kaj je zmožen NEX-5N. Ogromen dinamični razpon in ohranjeni detajli z minimalno šuma (slikano z ISO 3200!) tudi v temnih delih, ki sem jih naknadno v PS nekoliko posvetlil.