Za fotografe, amaterske, profesionalce III

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
ja sej je meni tudi ta teden crknila 1D mkii....samo da enmu človeku v razmaku pol ure dva bodyja odletita...je očitno res smola... pač nikon ma iso prednost canon ma ostalo...sploh video... (pa pusti sedaj iso zadevo hehe )... me pa res zanima kako bo z novo 5D mkiii in pa 1Dx v praksi... kaže obetavno...

Nazadnje urejeno:

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ksz..lepe fotke delate, vidim da se učite..zdaj pa jaz vas vprašam če ste rahlo prtegnjeni s to krajo in watermarki??? a še niste ugotovili da več zaslužite če vam ukradejo fotko, kot pa da jih retardirate z water marki ali prepleskate zeleno???

amaterji.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
OFF (ker je šlo v smeri watermarkov)

Sicer pa: GIVEAWAYOFTHEDAY 18.11.2011
grims-1.gif

notri je bil PHOTO STAMP REMOVER 4.2

Citram iz opisa software:
Citat:
... is a photo correction utility that can remove watermarks , date stamps, scratches, dust, stains, wrinkles, tears and other unwanted artifacts that appear on photographs.

Pa da ne bi kdo mislil, da podpiram - tudi jaz bi najrašji koga
10.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ironično - program namenjen tudi za 'tatvine', je plačljiv... verjetno pa se ga da dobiti tudi drugače
wink-1.gif

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Super fotka, me pa flare niti ne moti, glede na rdeče grmičevje na fotki, se mi na nek način celo dopade
cool-1.gif

No jst sem se pa v soboto s "35ko" malo sprehajal po Ljubljani (včeraj sem pa tudi sam zbežal ven iz megle):

lp

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Glede na to da ste tukaj foto znalci. Na Izklopu sem danes našel tole: >>klik<< in me zanima če so te fotke res iz leta1910. Jaz osebno dvomim, da so takrat poznali barvne filme, kajšele tako dobro in ostro optiko.

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
Fora je v tem, da se da slike naknadno barvat. Tudi nekateri videi so barvni čeprav še v tistem času niso poznali barv. Ampak potem se to naknadno barva frejm po frejm. S temi fotkami je možno, da podobna zgodba.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Glede na to da ste tukaj foto znalci. Na Izklopu sem danes našel tole: >>klik<< in me zanima če so te fotke res iz leta1910. Jaz osebno dvomim, da so takrat poznali barvne filme, kajšele tako dobro in ostro optiko.

Osnova vsega je, da so vse barve sestavljene iz treh osnovnih R(ed) G(reen) B(lue) ( rdeča, zelena, modra), kar vedo ljudje že precej dolgo.
Vsekakor pa je to dobro vedel in uspešno uporabil fotograf Prohudin-Gorski v carski Rusiji, ko je posnel isti kader na tri barvno različno občutljive premaze na treh steklenih ploščah, ki jih je potem s posebnim trojnim projektorjem prikazoval strmečemu občinstvu.
In seveda - projekcija je bila barvna.
Pred leti pa so se teh plošč, ki jih je ostalo ohranjenih nekaj tisoč lotili z združevanjem v digitalni tehniki in rezultati so res impresivni.
Mene je recimo najbolj navdušila tale fotografija , ki prikazuje Emirja Bukhare v vsej njegovi razkošni opravi...

Včasih vse preveč pozabljamo, da je bilo marsikaj možno že pred stoletjem.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Danes sem zavil iz avtoceste na vzporedno cesto pri Otočcu.
Razlog je bil ta posnetek:

Se mi je splačalo izgubiti kakšnih 15 minut?
wink-1.gif

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Tudi meni se zdi malce preostrena, vsekakor pa se je splačalo izgubiti 15 min, ker je motiv res super!
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem mel namen slikat tole zmrznjeno meglo prvi trenutek, ko se je sonce pokazalo, pa sem žal zamudil, se je potem zelo hitro stopilo vse skupaj.