Za fotografe, amaterske, profesionalce III

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Hvala za opozorilo, nevem kje sem imel glavo
bonk.gif

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
2 panorama je hdr? Enostavno me moti svetloba za hribom desno in spredaj prezgano kamenje. Mi preveč pritegne pogled. Drugače pa lepe, še posebej se mi dopade zadnja - vendar tudi tukaj škoda, da nisi odkloniral unih skal na levi
smile-1.gif

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Druga je samo majhen približek HDR.
Generiran HDR v cs5, brez predhodnih fotografij, oziroma iz osnovne fotografije...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
saj jih zadnje čase full, sploh za na FB - tako postanjejo "neuporabne" za potencialne "kupce" fotk ...
evil.gif

plus, da dobijo en tak ... moj pridih ... imam ta "tint" za plesno fotografijo rezerviran, ker je tak ... kot so zgledale fotke v zlatih letih športnih plesov, pa sem probal še tu.
smile-1.gif

tebe letos ni bilo?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
A na kak drug način ne gre zaščitit avtorstva fotografij kot samo z watermarki? Npr. kje v EXIF-u ali podobno?

P.S.: Saj bom tudi jaz kdaj dal kako svojo fotko za mnenja... Zadnje čase malo pavziram s fotografijo, bom se "popravil".
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
gre se za to, da je treba "sposojanje" fotk preprečit preden sploh hočejo to narediti - kaj ti nuca EXIF zaščita, če jo oni čopnejo dol, dajo magar v print, ti pa tega printa recimo ne vidiš, pa tudi če ga vidiš, enostavno tudi če pošlješ račune in neumorno težiš, ne boš dobil niti eura ...
wink-1.gif

tkole poflekane si pa noben medij ne bo sposodil, plus - takole poflekane te potem kontaktirajo, če lahko pošlješ "čisto", pa da te itak podpišejo. ponavadi odgovorim, da komot, samo če se podpišejo na moje račune ...
wink-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
temu mi po domače rečemo "kraja". in proti temu se borimo.

problem je, ker se potem najdejo đabiči, ki nam rušijo sistem in delajo samo za to, da so podpisani v mediju. seveda se ne zavedajo, da oni imajo dopoldne 8 urni šiht, nam pa je fotografija kruha. ampak, zdaj sva že offtopic, tako da ...
wink-1.gif

ne smejo! pika .

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Današnja jesenska panorama. Morda kdo ve, kje je bila posneta?
wink-1.gif

Sony A55+Tamron 18-250, f8, 1/160, iso100, 18mm (program 'panorama')

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Za fizicne osebe sem se navadil, da jim ponudim fizicno fotko, ki jo lahko kupijo, torej sploh ne dobijo JPG fajla. Sicer se te slike znajdejo cisto povsod.
Kar se pa tice podjetij in medijev.. ce imam od njih kaksno korist, potem "castim" (v bistvu kompenziramo), ce hocejo pa zastonj, napisem ceno in ponavadi hitro utihnejo
grin1.gif