Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Tudi sam bi pustil za kanček malo več neba, sicer pa lepe slike.

Zanima pa me kako veš, da je imel blendo po tvojem okusu preveč odprto oz. ali se kje to da kje videt.

sbor

Pripravnik
22. avg 2007
562
0
16
EXIF podatki fotografije, vidiš če shraniš sliko in jo odpreš s kakšnim foto programom, ali pa imaš vtičnik v tvojem internet brskalniku.

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
to se vidi ze brez tega, hitro zmanjka globinske ostrine, ki je ponavadi dobrodosla pri taki vrsti fotografije

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
jaz bi šel pri sončnicah še bolj v ekstrem, morda kar s 50 fix, odprta blenda, ker sončnica, ki je najvišja, je edina obrnjena proti fotografu ...
wink-1.gif

Pici_Mile

Pripravnik
14. apr 2008
108
0
16
jp, dobra ideja

sploh tukaj, je tista pokrajina v ozadju za moj okus brez potrebe. Poskušas skadrirat, da izgleda kot ogromno polje sončnic :D
Recimo na tak nacin, kot je predlagal Dizzy

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Imam še par fotk sončnic, bom pogledal. Tisto naravo zadaj pa sem nalašč pustil. Se mi je zdelo že izpeto, da bi bilo samo polje sončnic. Nalepim še ene štorklje, ki so se kurile ob polju.
grin1.gif

En problem je bil tud, da so bile sončnice zlooo visoke. In sem moral stopit na prag od avta, pa na prste stopit, da sem lahko kaj poslikal.

@dizzy

lako biti pametan poslje rata.
grin1.gif
Mam tud eno tako, k sem fokusiral eno, k je ven gledala.

Nazadnje urejeno:

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.078
391
83
Dobra ideja. Se mi pa zdi, da slika še bolj zaživi, če jo odrežeš pri podstavku spomenika, da se vidi samo ženska.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Jerez pravi:
Je to slučajno Rovinj ?

Če si mislil na mojo prvo fotografijo - ne, ulica je v Miljah (Muggia) pri Trstu
Moje vprašanje je bilo bolj za drugo, torej samostan Pleterje.

LP

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.