Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Je kul. Do zdaj sem dal razviti 2 fotke, ta je tretja.
grin1.gif

Eno vprašanje, da ne odpiram nove teme. Kaj če cropaš fotko, da ima podaljšane stranice in ni standardnih dimenzij. Preden jo odnesem razvit, moram narest robove? Mi je kompliciral v foto studiu, ko sem mu rekel, naj mi ne odreže slike levo in desno, ampak naj pusti "16:9".

Kakšna je procedura?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Vem za to ja...sem mu to tudi rekel. Naj mi namesto, da poreže robove levo in desno..., naj pusti bele robove zgoraj in spodaj. In je rekel, da ne gre to tko, da bi moral jaz narest robove.
smile-1.gif

Razvil mi je nekako drugače (verjetno me je ocuril za kak evro), na večjo dimenzijo (kao), pa potem odrezal robove. Ne vem zakaj je tok kompliciral, če je izvedljivo.

PS: Zadnjič sem razvil neko mal večjo fotko (45x30) Pošti s spletno aplikacijo in je kakovost papirja res švoh, čist tenko, deluje kot običen papir. V vednost, če bo kdo razmišljal tam naročiti.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
A je možno, da ni znal? Rekel sem mu naj mi naredi ostale fotke 10x15, pri podaljšani pa naj pusti rob. Mi je kazal na ekranu, da ne gre tko...da ne gre...in mi potem ni bilo nič jasno. Zgleda je naredil večjo dimenzijo in porezal ročno robove.

Sej to je tko mal lev foto studio...mi je pa za peš blizu.

Moram najdt kakšn studio, ki prek neta sprejema fotke in pošlje na dom...pa da dela kvalitetne.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to bi bila pika na i ... samo v top 24, ko je na plesišču 12 parov hkrati ...
wink-1.gif

sicer imam eno od Škufce in Melinde (njegove nove plesalke, kjer pa je proti njima več energije obrnjene, ampak ... se nočem ponavljat, plus da jo šparam ...
wink-1.gif
)

@Marko1: thanx

@Huggy: bi se dalo tudi brez menjave tabora, samo precej bolj bi se moral namatrat ...
wink-1.gif

marko1

Pripravnik
1. jul 2008
274
0
16
neumno vprašanje...

katero je to drevo (recimo, da sem zamudil nekaj ur biologije)?

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.