Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
uuuu, fej, grda grda kača ... lepa lepa slika.
evil.gif

kako si pa nardila? mislim, potek, ker vidim, da ni ordinary picture?
grin1.gif

Matejka

Pripravnik
26. feb 2008
152
0
16
Hehe, sej je bla za šipo!
grin1.gif

Nič posebnega - duplicirala sem layer, čez dala fractalious, zmanjšala opacity na cca. 30% in zbrisala predel glave da ostane lepo ostra
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pa en prahec ti dela probleme ...
wink-1.gif

drugače HDR ... po eni strani zelo zanimiv, po drugi pa, namesto, da bi pridobil na detajlih, si ponekod zgubil - recimo sprednja guma, sem se moral precej namatrat, da sem videl not profil. ampak, to se naštudira, ko sem sam delal prve fotke v RAW-u, so se mi zdele še bolj šumeče in popolnoma brezbarvne ... ko sem naštudiral, zdaj vse štima, tako kot mora.

še ena opazka - pri nekaterih panoramah sem opazil, da so levi deli fotografij neostri - zdaj, če gre za panoramo, narejeno z enim samim posnetkom, pač, obična landscape fotografija, ti ga verjetno nekaj objektiv serje (tudi meni ga je 50 mm fiksna začela tako lomit, potem sem pa začel z njo ostrit manualno, pa vse štima), če so pa lepljene panorame ... ne vem ... just a thought ...
redface-1.gif

so pa ene noro dobre, tiste brzice, un HDR, kjer je mali slap pred ograjo in cesto, tista mi je padla v oko, plus, itak vse te panorame. a to si tako modrino dobil s polarizacijskim filtrom?

I

Izbrisan uporabnik 474

Polarizacijski filter je skoraj obvezen pri slikanju pokrajine in včasih dela prave čudeže. Če pogledaš mojo sliko, ki sem jo prilepil eno stran prej - slika stolpa in temno modro nebo. Nič Photoshopa, vse barve so original, take kot jih je izpljunil fotoaparat.

Sem pa menjal objektiv iz 18 - 55 (Nikkor) za Tamrona 18 - 200, pa še nisem uspel nabaviti polarizacijskega. Moram ob prvi priliki...

LP
Gargy

Huggy_Bear

Nippon KogakuFOTOGRAF 08
26. jul 2007
848
0
16
www.renegomolj.com
evo pa ti jaz dam kontra eno slalomsko
smile-1.gif

4282125875_50db22d2d7.jpg

tvoja Tina je tudi dobra, ni hudega če je malo prehitro, vseeno je v dobri pozi in vse. Drugače pa sem ponosn na tebe da si vsaj danes fotkal z nečim pametnim hehe
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.