Za fotografe, amaterske, profesionalce II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Edino pravilna odločitev!

Ena svečka za mir v tej temi
smirk-1.gif

img2837-acopy.jpg

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Sem ravno tuhtal, da majcena libela v okularju za nekatere ne bi bila napačna
wink-1.gif

bmwm3csl

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
21. jul 2007
1.430
0
36
32
Domžale
Sem tud sam ugotovu, samo se mi ne da tok slik popravljat, bom naslednjič mal bolj naravnost slikal pa bo.
tongue-1.gif

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Ali pa izbereš par dobrih fotk, jih popraviš in poravnaš (zelo enostavno v recimo Pisasi) in jih objaviš. Nekatere tvoje so zanimive, druge pa so slikane v svetlo ozadje, kar je za dinamični razpon aparata preveč. Zato moraš ven izvlečt bolj temne dele. Če želiš to dobro narest pa je treba vzet fotošop ali kaj podobnega.

Načeloma je redkokatera fotka primerna za objavo direkt iz aparata. Vsako je treba vsaj malo skorigirat (svetloba, kontrast, črnina, ostrina, crop - poravnava).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Ambient in osvetlitev je res super. Pa modeli so tudi vredu
grims-1.gif

To si imel spet kakšno hudo opremo, al si svojo uporabil ?

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Fotke so fajn, drugič si vzemi še par sekund časa za vsako in jo poravnaj, bo precej boljš izpadlo.

disco

Fizikalc
21. jul 2007
1.102
0
36
Jaz sem sel vceri enmu atelje poslikat, cist prijateljsko. Ponavadi se rajs travnika drzim, tko da mi je bilo vse skupaj dokaj novo. Preden se lotim popravljanja slik, me zanima, ce se sploh splaca. Hvala

Par primerov. Mal s flesom v zrak, mal brez. Kit 18-70 objektiv na minolta 7d. Samo pomanjsani jpegi in navite barve in kontrast v aparatu. Vecinoma iso400, 1/80, f3.5 - 5.6

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kaj vem, tehnično u redu, samo ambient mi ni pravi, recimo tiste zavese v ozadju mi ne grejo skupaj z artikli, strop se vidi itd. Po moje se ti splača več časa vložit (če se ti da) v ustrezno postavitev in osvetlitev kot v rihtanje obstoječih fotk.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
He, he, tudi jaz sem raje držim travnikov in gozdov
wink-1.gif

Čevlje in torbico bi postavil v lightbox (magari zimproviziraš iz kartonaste škatle in peki papirja), ker se poleg zavese in tal vidi tudi odseve v steklu, za večje predmete pa bi bilo ozadje tudi precej dobrodošlo.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.