za dezurne moralneze

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
danes je prislo do prometne nesrece na smartinki med motoristom in osebnim avtomobilom. Voznik avtomobila je izsilil motorista. Tam sem se znasel po naklucju. Ampak zbodlo me je pa to, da se je tam naslo par tipov, ki so napadali voznika avta. In to ljudje ki niso bili ocividci, ki so slucajno sli mimo in izvedeli kdo je kriv in kdo je vozl avto. In mu tam postavljali neumna vprasanja v stilu "a vidis kaj si naredu? A si neumen? A si nalasc?". Ene dva bi najraje na gobec. Pa kaj se mas za vtikat? Kaka moralna avtoriteta ste mimoidoci? Kmetje zagamani

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
To je s Kmetije, pa zdej Šefa in ostalih ''rielity šovov" prišlo. Pa zdej to še v živo delajo. In zraven še zijala pašejo. Čudno, da še ni na youtube-u...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Pa ni bilo treba poseči vmes in zavarovati avtomobilista?
confused-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
danes je prislo do prometne nesrece na smartinki med motoristom in osebnim avtomobilom. Voznik avtomobila je izsilil motorista. Tam sem se znasel po naklucju. Ampak zbodlo me je pa to, da se je tam naslo par tipov, ki so napadali voznika avta. In to ljudje ki niso bili ocividci, ki so slucajno sli mimo in izvedeli kdo je kriv in kdo je vozl avto. In mu tam postavljali neumna vprasanja v stilu "a vidis kaj si naredu? A si neumen? A si nalasc?". Ene dva bi najraje na gobec. Pa kaj se mas za vtikat? Kaka moralna avtoriteta ste mimoidoci? Kmetje zagamani

Vprašanje je.... a so zgledali, kot da so na iæ?

Razlaga je, da ko so drugi vsi že imeli avte, so oni še zmeraj študirali predpise za takrat ko ga bodo imeli in sedaj pač čutijo potrebo, da bi delili svoje znanje.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Verjetno so bila "neprijetna" vprašanja posledica splošno znanih dejstev, da so motoristi divjaki, ki so "vedno" krivi.
Tu pa je bilo drugače.

Tisti, ki je izsilil, je bil starec, briljantina, nadstrandardno vozilo, ki tudi ni več za v promet?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Pa ni bilo treba poseči vmes in zavarovati avtomobilista?
confused-1.gif

Še nismo tako daleč, da bi bilo pogovarjanje prepovedano, je pa res, da počasi gremo v to smer.

binebane

Fizikalc
30. avg 2012
1.229
0
36
no izsilil... tako za dodatno informacijo... kako hitro je motorist vozil, je imel prižgane luči...???

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Izsilil. Valda da je izsilil če se je pa motorist peljal 53km/h in NE 140km/h kot mu nekateri očitajo. Islili my ass....

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.344
7.425
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Vprašanje je.... a so zgledali, kot da so na iæ?

Razlaga je, da ko so drugi vsi že imeli avte, so oni še zmeraj študirali predpise za takrat ko ga bodo imeli in sedaj pač čutijo potrebo, da bi delili svoje znanje.
Wtf?

Ne vsi so izgledali kot janezi. Pa kaj ma to veze?

@all
Iz neprednostne je zapeljal pred motorista, normalen tip star okoli 25, nic posebnega. kok je kdo vozil ne vem in me niti ne zanima, s tem se bodo ukvarjali poklicani za to. pa ni bil to point posta.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.431
5.660
113
point tacga obnasanja je da folk svoje frustracije na zalost rersuje na tak nacin...da isce konfliktne situacije kjer bo enmu pametvak.alk pa ga nalomu...primitivno

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
point tacga obnasanja je da folk svoje frustracije na zalost rersuje na tak nacin...da isce konfliktne situacije kjer bo enmu pametvak.alk pa ga nalomu...primitivno
Saj lahko tudi na alterju bereš, kaj vse bi folk delal drugim, kako bi jih še hujše kaznoval, s kijem razbijal avte napačno parkiranim..... in to že za prekrške, ki ne vplivajo na prometno varnost.

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In kakšna moralna avtoriteta si ti? Tam si se znašel po naklučju tako kot drugi mimoidoči, kaj torej tebe dviga nad druge ljudi?

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Tam si se znašel po naklučju tako kot drugi mimoidoči, kaj torej tebe dviga nad druge ljudi?

Mogoče to, da verjetno ni skakal po možganih modela, ki je spregleda motorista in je v tistem trenutku že brez dodatnih kretenov imel polno glavo skrbi?
Ampak to v tvojem svetu ne šteje, kajneda
wink-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.547
5.096
113
Kako je bilo v resnici, vedo tisti, ki so bili tam. Ampak Apollo je napisal tudi, da "se bodo s tem ukvarjali tisti, ki so zato poklicani". Ni napisal, da se je sam vmešaval in reševal.
Ne vem, zakaj bi ob nesreči morali situacijo narediti še "nesrečnejšo". Ali mislite, da je voznik srečen, ker je spregledal motorista? Ga je zanalašč? Pri širinah stebričkov na današnjih vozilih ima vsak od nas veliko šanso, da bo to kdaj naredil, tudi če bo maksimalno pazljiv.
Doslej sem imel dve situaciji, da je bil pri nesreči drug kriv. Nobenkrat mi ni bilo povsem jasno, kako je lahko krivec to naredil, ampak smo se zmeraj lepo zmenili. Enkrat tudi brez policije na čisto zaupanje, ker me je oče voznika prosil, škoda pa tudi ni bila velika, ker je bilo moje vozilo bore malo vredno. Tako sem spoznal eno prijetno družino.
Nikoli pa ni bila neka objestnost v igri. Pač nepazljivost, nerodnost...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.139
14
38
Majstr, verjetno nisi motorist! A ves, da sem nekoc enako razmisljal dokler se nisem zacel vozit z motorjem! Krivcev je na obeh straneh ogromno, od kamikaz, ki se vozijo 100 plus mimo name, cez naselje itd, ogromno pa je normalnih in tisti se vozijo normalno in po lokacijah, ki ne slovijo kot dirkaske! Ti pa povem, da sem imel toliko situacij, ki bi se ob moji brezbriznosti lahko koncale morda tudi usodno kot se v avtu nikoli!

Sekalci ovinkov, folk sekaovink kot da je cela cesta njegova, te vidi ampak se vedno ne gre na svoj pas, verjetno si idioti mislijo, da si ozek im se bos ti umaknil, si predstavljas da bi pripeljal v ovinek kjer ga srecas? Se v avtosoli, kjer ves da se striktno vozi po omejitvah mi na prednostni zapelje pred motor! Sreca, da sem se jaz lahko ustavil! Drug primer, me gleda, delava eye contact, caka, caka, ko pridem na 10m spelje na cesto! Hitrost po omejitvah! Dej mi to razloz kdo bi bil kriv in kaj bi se pisalo po altru, ce bi se znasel na tleh?

In jasno obstajajo norci, ki gredo se mimo motoristov kot sneta sekira in samo upam, da se mi ne bo kdaj znasel nasproti, samo prosim ne pavsalno pisat!

Tipicno alterjevsko, apollo kdo za vraga je on, da kokodajsa, ce bi bil incident in bi posredoval bi pizdili kaj se ima za vmesavat, ce ne bi posredoval bi pizdili zakaj ni pomagal, skratka najlazje je oa delat guzvomna cesti, slikat snemat za zurnal in pametovat kaj je blo in kaj ne!