Z-Z-Z-Zoomerji!

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.540
4.665
113
Pa ni fora življenja, da se moraš konstantno izobraževati?

Naši starši so imeli enostavno življenje. Prišel je avto, TV, pralni stroj in telefon, pa je bilo od konca vojne do 90ih let bolj ali manj enako življenje. VELIKA cona udobja brez sprememb. V tujini so že imeli domače računalnike, bankomate, internet... V Jugi pa se je razvoj držalo nazaj. Ljudje so švercali računalnike čez mejo. Po 90 in sploh po 2000 se je začel velik tehnološki preskok naprej.
Fora je živeti čim bolje, čim dlje. Izobraževati se zato, ker je nek mladostnik starejšemu inženirju namesto sestanka v živo naprtil kamero v faco in 4x tedensko Teamse pa ni ravno življenjskega pomena oz. niti ni rečeno, da je napredek. In ker ga krvavo potrebuješ in se tega zaveda, je včasih potrebno stopit tudi proti njemu, ne kazat nanj, kako se ne zna prilagodit vsem novotarijam. Pa je to samo mali primer iz vsakdanjega življenja.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.540
4.665
113
Mimogrede, ko vsi tako šimfate čez korona čase, jih jaz dejansko prav pogrešam.
Slovenijo in svojo okolico smo imeli zase, bil je mir in nobene gužve. Vse se je dalo nenadoma zrihtat na daljavo, tudi tisto, kar je bilo prej nemogoče.
Nobenih odvečnih druženj, službenih zabav, teambuildingov. Ukvarjal si se s sabo, družino, psom,...ne vem, meni je bilo kul, res pa, da sem bil v biznisu, ki zaradi tega ni preveč trpel.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.130
6.701
113
ki je pa moja... zdaj si pa predstavljaj, da jo začnem vsiljevati vsevprek. Pa enemu peku to turim, recimo, ki ga to nič ne zanima, niti ne rabi za peko kruha, ampak bo pa moral vedeti in delati, ker bo delovni proces nastavljen tako, da brez tega ne bi šlo.

Pa da mu pol rečem: a ni fora?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.641
9.849
113
40
MB
Mimogrede, ko vsi tako šimfate čez korona čase, jih jaz dejansko prav pogrešam.
Slovenijo in svojo okolico smo imeli zase, bil je mir in nobene gužve. Vse se je dalo nenadoma zrihtat na daljavo, tudi tisto, kar je bilo prej nemogoče.
Nobenih odvečnih druženj, službenih zabav, teambuildingov. Ukvarjal si se s sabo, družino, psom,...ne vem, meni je bilo kul, res pa, da sem bil v biznisu, ki zaradi tega ni preveč trpel.
Tu je verjetno bil kamen spotike za ene :D

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.187
5.664
113
Aha pol sem pa že mislu da je to domena samo mojih! Izginjanje ikon mislim! :valjamse:
Meni nikoli ne bo jasno...kako tastarim uspe zbrisat neko aplikacijo z enim klikom.....a če greš to sam probat....te 777x nekaj vpraša....pa potrdi to....pa a resnično hočete to pobrisat itd....

A tastari to uspe "pufff" in tega kot da nikoli ni blo na telefonu....wtf

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.543
1.245
113
Sem videl en posnetek na "instiču" da smo kao milenijci edini ki vemo z računalnikom/elektroniko delat.
Rihtamo jo starim in rihtamo jo mladim