Z rentanim kombijem čez mejo?

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Zdravo

Zanima me če je kakšen problem če grem na Hrvaško z najetim kombijem, če nisem jaz napisan na najemni pogodbi, pa tudi osebe ki je najemnik ni poleg.

Lp

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Zakaj? Butast je tvoj odgovor.
Sicer ne vem, ker že nekaj časa nisem najemal. Ampak najbolj normalno je, da si v pogodbi/nalogu naveden kot voznik in je v nalogu razvidno, da se gre v tujino sploh če se avto najema od firme.
Urejeni papirji pridejo prav v primeru nesreče ali kontrole, drugače je pa tko vseeno.

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Seveda je problem. če je rent a car, predvidevam, da je kombi pisan na firmo.
Kako naj policaj na meji ve, da ga nisi vkradel?
Če boš imel veliko srečo, te ne bojo zezali, samo ne verjamem. Brez pogodbe na tvoje ime ne bi šel na pot.
Lahko pa pokličete lastnika vozila, naj dopiše še tebe na pogodbo, seveda, če je možnost.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Mora biti nekdo od prisotnih na pogodbi, drugače so lahko problemi. Poudarek, lahko so problemi...
wink-1.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
3x sem najel avtodom, za vožnjo po tujini. Na pogodbi je bil vedno napisan najemnik, oz. glavni voznik + še ostali vozniki v svoji rubriki.

Sicer nas ni nobeden preverjal, smo pa bili vsi zabeleženi na papirju.

Pri manjši nesreči na Norveškem (nismo bili krivi) tudi ni bilo težav. Izpolnili evropsko poročilo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Zakaj? Butast je tvoj odgovor.
Sicer ne vem, ker že nekaj časa nisem najemal. Ampak najbolj normalno je, da si v pogodbi/nalogu naveden kot voznik in je v nalogu razvidno, da se gre v tujino sploh če se avto najema od firme.
Urejeni papirji pridejo prav v primeru nesreče ali kontrole, drugače je pa tko vseeno.
Najprej rečeš, da je moj odgovor butast, v isti sapi pa priznavaš, da ne veš!? V naslednjem stavku pa že praviš, da je normalno, da si naveden v pogodbi.... Ajajaj....

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Z Renta carom lahko dela samo tisti, ki ima dovoljenje, da ga vozi. V primeru, da narediš karambol si oplel, če pa te stavijo, pa bodo te lahko pol ure zdrževali, da jim boš dokazoval, da avta nisi ukradel.
En primer pri nas:
Moj sosed je par let nazaj enega kolega peljal v službo, ki je delal pri enem malem privatniku, avto pa je sosed potem odpeljal domov, ker bi naj bila tisti dan toča oz. neurje. Po poti domov so ga stavili policisti. Niso mu verjeli za nič na svetu, da mu je avto dal kolega, da ga odpelje domov. Pol je klical onega kolega pa je kot nalašč bil nedosegljiv. So hoteli poklicati na firmo, kjer bi naj oni delal, pa ni vedel kako se reče tisti firmi. Eno uro so ga imeli v delu, se je že marica pripeljala, pol pa so le poklicali familijo od lastnika avta, pa so se komaj nekako dogovorili. Resno sranje bi si takrat lahko naredil za brezveze oz. nič pazljivosti.

Za Renta car pa so še lahko večji problemi. Tistega, ki je zadolžen za avto, ga ni zraven, avto je namenjen v tujino, po navadi pa se v takih primerih radi dogajajo kriminali, ker tako izbriše skoraj vse sledi za sabo, krivec pa postane tisti, ki je zadolžen za avto. Malo se pozanimaj pri kakem rentacarju, kako je kaj s tem, kako moreš narediti, če bi prišlo do takega primera itd. Brezveze reskirati. Zakaj bi delal za policaje in zgubljal cajt, ko bi te kontrolirali ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.219
6.996
113
pri taščici
Sploh glede na ”razgledanost” policajev.
Dogodek ki se ga bom vedno spominjal sedaj že 13let od takrat.
Oba z bratrancem omejitev A-350. On vozi moj motor Virago 250, jaz sedim zadaj.
Ob vrnitvi na meji na sečovljah problemi. Vozi on, hrvat pogleda oba pasuša, naju spusti, pri našem bratranec izroči pasuš. Zahteva še vozniško njegovo.
Mu da še to (in nehote je imel v njej prometno od svojega avta).
Policaj gleda dokumente in naju ne spusti. Nekaj govori bratrancu jaz sprva sploh misel sitnaril ampak lepo s čelado na glavi čakal na prehod. Počasi imam dovolj odprem vizir in vprašam v čem je problem. Policaj pove da bratranec nima izpita za ta motor. Meni nič jasno, ker sem vedel da ga ima. Potem začne omenjati da ima motor 1400cm3. Potem sem se začel spraševat od kje njemu podatek da ima motor jurja 400 kubu. Nakar začne on mahat bratrancu pred nos s prometno. Sedaj pa mi ni jasno od kje njemu prometna, če jo imam jaz v žepu. Se vpletem v debato in hitro dokažemo da policaj gleda v prometno avta, in mu pomolim prometno od motorja pred nos.
No potem je bilo pa vse ok.
Imam na lagerju še eno podobno zgodbo iz službe, kjer je Mujo šolal dva policaja.