YouTubeov VEVO in njihove avtorske pravice ...

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Sem mislil, da smo slovenci par det let za nemci ... ampak se je pred kratkim izkazalo da je nemčija še slabša ...

Sva bla z našo na dopustu v nemčiji .. sva si kupila usb internet, pa šla brskat po netu ... youtubu ...

Hočem videti videoposnetke, ki so trenutno najbolj "vroči" ... pa sploh nikjer v nemčiji ne najdeš originalnega posnetka preko VEVOja ...

Kako sploh te avtorske pravice delujejo? ... Prej sem mislil, da je slovenija popolnoma v dreku, da ničesar nimamo .. pa v nemčiji vidiš, da je tam še huje ...

Pri nas, na primer, vsi videoposnetki delajo v nulo na VEVOju .. pri švabih VEVOta niti ne zazna, če že, pa piše, da nimajo avtorskih pravic ... Da še to ni dovolj hudo ... Pri vsakem videoposnetku imajo reklame na vseh koncih monitora ...

Skratka ... da bi gledal kakšne videoposnetke na VEVOtu, kjer so originalni in Full HD kakovosti, v nemčiji ni o tem ne duha ne sluha,.. same nekšne slabe posnetke ven meče, amaterske, zanič video in glasovna kvaliteta ... katastrofa ... Sem iskal nekaj videospotov ... Carly Rae Japsen, Kity Perry, Jennifer Lopez ipd ... kar neke XY videe mi je tam metalo ven ...

Kako to, da to pri nas sploh deluje, v nemčiji pa ne, ker bi prej pričakoval, da pri nas to ne bi delalo, ne pa v nemčiji ...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
VEVO
sprasujem se.gif

Dale

Fizikalc
21. jul 2007
829
42
28
Če iščeš workaround - uporabi proxy.

Če pa sprašuješ zakaj Sony v Nemčiji tako rigorozno uveljavljajo copyright pravice - najbrž ima tud tale orgainizacija prste zraven: GEMA.

17. dec 2010
1.174
0
36
124
Sama stran VEVO ni dovoljena v sloveniji, ampak videoposnetki preko VEVOja pa delajo vsi normalno.

Bizi, torej kaj delaš potem za računalnikom in na forumu? Tako življenske stvari so najbolj pomembne starim ljudem ... dedekom pa babicam s kmetov, ki ne poznajo računalnika, LCD/LED TVja ... ampak samo krave, njive, traktorje itd ... Takim lahko rečeš, da so njim pomembne življenske stvari ...

Zame je pa YouTube krajšanje časa.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Si pa res za luno, če še nisi slišal za VEVO!
http://en.wikipedia.org/wiki/Vevo

Sem pa res za luno, ko ne poznam tako življensko pomembnih zadev
stupid-1.gif

Človek nekaj konkretnega sprašuje (o čemer kar sam priznavaš, da nimaš pojma), pa si vseeno izkoristil situacijo, da si si nabil še kakšen post v svojo statistiko. Mal smešno a ne?! Jaz se v temah, ki jih ne poznam, sploh ne oglašam, ampak samo preberem in se včasih celo kaj novega naučim.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Rekreativni_kolesar pravi:
Sama stran VEVO ni dovoljena v sloveniji, ampak videoposnetki preko VEVOja pa delajo vsi normalno.

Bizi, torej kaj delaš potem za računalnikom in na forumu? Tako življenske stvari so najbolj pomembne starim ljudem ... dedekom pa babicam s kmetov, ki ne poznajo računalnika, LCD/LED TVja ... ampak samo krave, njive, traktorje itd ... Takim lahko rečeš, da so njim pomembne življenske stvari ...

Zame je pa YouTube krajšanje časa.

Pa saj sem samo prijazno prašal, kaj je to VEVO. Sedaj se pa spravljate name, kot da sem vam babice potolkel
evil.gif