Evo fantje mene nazaj… nova tezava na Yamahi Aerox, 2T, letnik 2004
Olje mi pusca…najprej mi je teklo iz zracnega filtra….cela plastika tega filtra je bila slaba pa sem jo zamenjal za novo in sem mislil, da sem tezavo odpravil…naceloma sem tudi jo…ampak ne za dolgo.
Sedaj semnpa opazil da iz frgazarja tece to olje ven…sicer to govorimo o majhnih kolicinah…kaplicah oziroma posodica za frgazer je mastna.
malo sem guglal kaj bi lahko to bilo in naj bi bila tezava z oljno pumpo…je to res?
Sicer motor dela v redu brez tezav…edino kar sem vceraj opazil, da ko je motor topel tezje vzge…oziroma prizgati ga moram z gasom…kar v preteklosti nikoli ni bilo potrebno.
Pomislil sem ali je mozno, da je to zaradi tega olja v frgazerju? ….frgazerja se nisem odpiral, da bi se prepirical kaksno je stanje notri.
Tudi ta gumijasta cevka iz oljne pumpe do frgazarja je v slabem stanju in jo morem zamenjati…
uglavnem nova oljna pumpa pride cca 25€ u vsemi cevkami skupaj…je pa to kar nekaj dela, da se zamenja…vodno pumpp je treba dol vzet itd.
zanima me ali je ta diagnoza vodna pumpa sploh prava…da ne menjam nekaj v prazno…oziroma ce pustim tako kot je…kaksna kapljica olja na tleh ni sile…res pa ne vem koliko casa bo tako slo…ker, ce je res olje v frgazerju potem bo kmalu vse zabasano.
oziroma zakaj sploh tece olje iz zracnega filtra oziroma frgazerja?