Xtreamer alternativa. Kaj kupiti?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.809
113
davorinm.wordpress.com
Imam prvo verzijo Xtreamerja. Ne bom rekel, da je dobro služil, ker ni...vedno nekaj štekalo, zadnje čase pa se to še stopnjuje. Ker mi vsak večer to štekanje vzame dodatnih 10 minut, da usposobim vse in čisto vsak večer kaj šteka...bi si kupil kaj namesto tega.

Kaj priporočate? Cena cca 200 EUR. Sem malo googlal, pa nič pametnega našel.

Prioritete: Da dela hitro, menu da se ne zatika, odziven. Predvaja vse in še več (MKV-ji, DTS ipd...). Da ni cheap plastika. User interface naj ne bo "iz leta 1990". Optični izhod nujno.

3D zaenkrat ne rabim, tako da ni nujni pogoj.

Kakšne ideje?

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
To kar si naštel zelo lepo počne tudi wdtv live wifi, in to za pol tega denarja. Jaz sem ga nedolgo nazaj nabavil namesto prvega wdtv-ja (ki je vsa ta leta služil brez problemov in še vedno dela, le mreže nima) in moram reči da sem zadovoljen. Meni je lep, dela hitro, predvaja vse, ima optiko, zgleda tudi kvalitetno (daljinec je iz zelo kvalitetne plastike, boljše kot marsikateri uglednejši). Nima pa custom firmwareov, ip-tvja, torrent odjemalca in ostalih igračk. To je za priklopit in gledat
smile-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.809
113
davorinm.wordpress.com
1. Naložim film in podnapise na USB ključ ali prenosni disk. Priklopim. Dam play in ne morem prevrtavat filma naprej-nazaj. Ko se mi to zgodi, potem tudi podnapisov ne zagrabi. Pomaga le reset ven iz štroma in nazaj notri.

2. Dam štart filma, začne trokirat in mrkne vse skupaj in gre v menu. Dam play..čez nekaj časa spet. Pomaga spet le ven in nazaj notr v štrom. To se še posebej dogaja na (full) HD vsebini.

3. Včasih sploh ne zazna USB ključa ali diska. Spet "ročni reset"

4. Včasih ni zvoka. Spet "ročni reset".

5. Menu je obupno počasen in grd.

6. Stream vsebin preko mreže je znanstvena fantastika. Včasih dela, včasih ne...Plug&Play, kaj je to? :S

7. Daljinc je za en drek.

itd...

Najbolj me živcira, ko naštimam film, si dam kaj za jest, zicnem na kavč, play....in štekne. Vstat, ven kabel, spet nazaj not. Prižgat Xtreamerja, čakat 3 minute. Play...potem pa dela...ali pa tudi ne. Včasih moram spet na novo posnet vsebino na USB ali disk, da potegne...

Kaj so kaj slabosti Boxee Box?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.929
11.057
113
poglej za philipsove predvajalnike, jaz sem zelo zadovoljen, sicer nisem power user kot ti (3 filme in 7 nadaljavenak na dan) a vseeno, ena 2 filma na teden pa pogledam in dela zelo dobro. predaja vse ne šteka, tudi firmware se posodabljajo. V glavnem bolj zadovoljen od WDjevih kantah, ki so sicer lepi ampak ne delajo tako kot morajo

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
Popcorn A300, imam sicer stari model A 210 z notranjim trdim diskom, zadeva dela že 1,5 let bp, sicer malo več dnarja,okrog 240eu pri nas,zunaj meja pa okrog 210$.
Pri tebi mislim da je problem pri predvajanju iz USB ključa ali zunanjega diska, te dve stvari nista dovolj hitri za prenos HD vsebin.

tomaz234

Pripravnik
21. avg 2012
45
0
6
Potem pa verjetno Xtremer izdihuje,poskusi še predvajat iz diska če imaš možnost, pa seveda reset na tovarniško nastavitev , nadgradnja-firmware nov če je zunaj, več nasvetov pa od lastnikov xtremerjev.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Spomnem se, da je en krat pred časom tekla debata o box-u Patriot KLIK zadeva naj bi bila povsem enostavna ter delujoča, tudi dokaj ugodna. Sam se nagibam za slednjo, vendar ni opaziti, da bi se je dalo še kje dobiti, prej jo je prodajal Comshop.

Lp.