uf, obiski salonov so nas samo še bolj zmedli.
zdaj gledamo samo še ceno, saj dobimo pri vseh vse.
med izbiro sta padla tudi punto classic in clio storia, saj oba "požreta" voziček. petvratna modela zaradi praktičnosti. padla sta pa v izbiro tudi zaradi cene, ki jo brez večjih težav plačamo. prav zaradi tega se je v izbiro prikradla tudi dacia logan MCV in moram reči, da sva oba z ženo precej naklonjena tej izbiri. vse našteto je do 9500 eur, okej tamala dva sta še za 1000 cenejša, ampak sta res malo majhna. ne vem. na drugi strani so kangoo (11.000) in berlingo HDI (12.500) in fusion (11.600), čeprav je slednji v bistvu že odpadel (me ni najbolj prepričal).
torej, vsi avti imajo klimo, spredaj elektriko, servo ipd., clio doda še zimske gume.
logana moramo še peljat, baje da ima "udobno" podvozje. ker bo avto za družinsko rabo in vozimo se po slabih cestah, menim, da ni slab nakup. poleg tega ima triletno garancijo (ali do 100.000) kar je tudi nek dokaz proizvajalca, da si upa. ostali imajo garancijo 2 leti, za doplačilo 4.
ne vem, clio in punto bosta malo majhna se mi zdi, sploh ker mam sam 2m. sicer se čisto okej sedi tudi v teh malčkih, a si sploh ne predstavljam, da bi šel spet na majhen avto (nazadnje sem mel viso pred 11 leti, potem pa vectra, xantia in spet vectra). ampak cena je dosegljiva. tako kot tudi pri loganu. brez težav.
za kangooja in berlinga bi moral rečt staršem ali banki, če posodijo kake 3 jurje, ampak mi ni.
kaj pravite. ali kot oče narobe razmišljam. a ni glavno, da nas avto pripelje, hitro vozit sem itak že zdavnaj nehal. varnost je pa itak tako ali tako pri teh gajbicah. nekak povprečna.
eh, bo že. itak še morem stari avto prej prodat. za kar pa zdaj ni sezona.