Xperia sp

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Naročila pri Amazonu.de potekajo brez problema. Pri meni (Xperia ZL) je v original Sony dokumentaciji pisalo, da velja mednarodna garancija za modele, ki se tržijo v izbrani državi. Torej naj bi za SP model veljala mednarodna garancija, ker se ga trži tudi pri nas. Povprašaj pa še na Sony servis pa boš videl kaj ti bodo rekli. Upam, da se ne bodo ven vlekli na vse načine
evil.gif

Pri Amazonu je tudi možno vračilo (v večini primerov ni nekih problemov), ampak je dobro za vsak izdelek, ki ga kupuješ preveriti, kako je z vračili ...

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.469
448
83
Citat:
Uporabnik aljoman pravi:
mene pa zanima tale varianta:
http://www.amazon.de/Sony-Smar...86922202&sr=1-1

Kako je z naročili prek nemškega Amazona? Zanima me tudi kako je z garancijo, naj bi veljala EU?

Imaš "pravi" Amazon in trgovce, ki prodajajo preko Amazona. Tale tvoj telefona spada med slednje, pogoje si preberi na povezavi. Pošiljajo pa tudi v Slovenijo, kar ni ravno pravilo.

Za garancijo ne vem, načeloma "da", če se telefon prodaja tudi pri nas.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.475
6.978
113
Citat:
Uporabnik srv pravi:
@Jabe,

kakšni so vtisi po skoraj mesecu uporabe ?

Sem že 99% odločen da bom Dedek Mraz in ga nabavim za nečaka. Po netu nisem zasledil kakšnih večjih kritik, v glavnem so si mnenja podobna in v večini pozitivna.

Pri tebi deluje vse kot si pričakovala ?

Popolnoma sflaila post.
Ja sem zelo zadovoljna. Tudi s fotkičem, sploh v temenjših prostorih (recimo zdaj ko je hitro tema zunaj, pa notri mularijo ob bolj slabi luči slikam). Filmčki so v teh razmerah malenkost pretemni, ampak drugače pa lepe videe v normalni svetlobi dela. Baterijo imam sigurno vsak dan prižgano. Edden in edini bug, ki se mi je do sedaj pojavil točno enkrat je, da se mi na namizju, kjer imam bližnjice za kontakte widget ni naložil, tako da sem morala restartati telefon. Načeloma je zadeva prižgana 24/7, do sedaj sem reštartala ene 3x, od tega je bilo samo v zgornjem primeru res treba. Ostalo sem nekaj se igrala in preverjala. Rootala zaenkrat še nisem, ker ni ničesar, kar bi hotela spreminjati. Odzivnost je kot po pričakovanjih, brskanje po netu je balzam. Najbolj pa sem srečna, ker ima toliko več notranjega spomina in brez bojazni nalagam programčiče in jih brišem. Viber imam zdaj lahko skos gor ne samo, ko kam grem ali kdo od znanih kdo gre. Micro SD še nisem kupila (priložene ni), veliko se igram s programjem gor in dol, na prvi pogled nisem opazila, da bi bil sistem kaj počasnejši, vendar to bom res videla šele, ko se bom naveličala in vse skupaj na novo postavila in inštalirala kar rabim in želim - brez zafrkavanja zaradi zafkavanja samega. Čakam na novi ROM, ki bo baje zdaj zdaj, ta čas se izživljam potem se mi pa najbrž ne bo več toliko dalo... Bolj sem tudi zadovoljna z natančnostjo tipkovnice in ekrana na sploh. Ostale prednosti so predvsem softwareske, ki jih prinaša pač sonyjeva optimizacija in novejši Android.

Je kaka stvar konkretno, ki te zanima? Zdaj res jaz nisem neki hevi juser, tako da če nečak igra ne vem kake igrice, tukaj se bom pa nazaj vzela, ker ne vem, kako se obnese...

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
@Jabe
Hvala ti za napisano. Saj nekako vem, da gre za telefon srednjega razreda (po specifikacijah pa sili navzgor, saj so lansko leto Flagshipi imeli take spece) in kaj se lahko pričakuje, je pa dobro slišati še mnenje uporabnikov, predvsem tistih zadovoljnih
smile-1.gif

Igrice že preveč igra na konzoli tako, da bu tukaj preživel brez tistih "najzahtevnejših", čeprav verjamem, da bi morala večina iger dobro laufati.

Morda samo še info glede WiFI signala, tukaj je bilo še največ kritik, Je Sony to uredil na SP modelu ?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.475
6.978
113
Hja, sem mislila, da bo to hud problem, pa ni. Vleče mi bolje kot Arc, vendar ne vem kaj to pomeni v primerjavi z drugimi telefoni. Sigurno pa mi ne vleče tako dobro kot recimo računalnik. Če so telefoni, ki se lahko primerjajo z ultrabooki, potem ni OK. če je pričakovano, da ne lovi signala, kjer računalnik skače med eno in dvema črticama, pa je OK. Tam kjer imam solidne 2 črtice mi tudi moj SP vleče brez sesuvanja povezave. Na splošno se mi zdi, da signal ne skače - če ga ulovi, potem ga drži (ne izgublja povezave), če ne, pa nič. A je to bolje kot da ulovi in skače pa je najbrž odvisno tudi od situacije. Če si nekje v tujini in moraš nujno kaki mail pogledati, se raje sprijazniš z nezanesljivo povezavo, kot da je nimaš... Če si sredi cityparka pa imaš zakupljene enormne količine podatkov, pa je sigurno bolj moteče, kot če si skos priklopljen na LTE.