kaj misliš pod call lag? da klicatelju zvoni že en čas, predno začne zvoniti pri tebi. Da, ko se oglasiš, da te tisti na drugi strani kako sekundo ne sliši? Nisem opazila kaj hudega, vendar nisem bila pozorna. Bolj točno povej, kaj želiš vedeti, pa bom sprobala. Baterija zdrži bistveno dlje kot pri Arcu, ne vem pa kaj to pomeni nasploh. Torej od 21.11. do danes sem ga dvakrat do konca napolnila. Spraznil se je do 1%. Še vedno se držim tega, da je potrebno ene 2x ali 3x do konca polniti in sprazniti, potem pa polnim kadar ga lahko in kolikor ga lahko.
Uporaba:
- cca 1hpogovora na dan, je bilo malo manj, ker je bil vikend. Sem zdajle pogledala, če slučajno beleži pogovore, pa jih, vendar samo odkar sem ga nehala nazadnje polniti, ne pa celokupno.
- kar veliko štrkanja po internetu, google play, pa to nalagat pa ono brisat pa to probat, pa vse nastavitve zrihtat, pač take zadeve porabijo kar dosti energije pa so neizogibne na začetku
- od programov za varčevanje z energijo imam vklopljeno tisto wi-fi funkcijo - ko se enkrat poveže na wi-fi si zapomni lokacijo, kje naj bi to bilo in ko izgubi signal se wi-fi izklopi, ko pa prideš spet nazaj v perimeter, kjer je ta wi-fi točka, pa ga vklopi nazaj in se poveže. Super funkcija, upam da bo delovala tako. Nimam pa vklopljene stamine, to pa baje sploh podaljša vse skupaj
- bi rekla, da je velika razlika v uporabi baterije, ko je telefon v mirovanju - števec za baterijo se sploh nikamor ne premakne - napram drugim telefonom, ki sem jih do sedaj imela. Res tu je super, pa kot rečeno, Stamina izklopljena...
- moram reči, da je zelo dosleden s tem, kaj je vklopljeno in kaj ne - takoj ko se wi-fi ugasne, mi zažene LTE (ALI umts) in obratno, tako da niti sekunde oboje ne laufa, s tem, da moram reči, da je pri preklapljanju zelo hiter, veliko bolj kot arc. Pri tem mislim, kdaj spet recimo dobim povezavo za internet.
- očitno so si pri sonyju zelo veliko dali opravka s tem delovanjem baterije, ker tudi kar naprej popupajo sporočila in nasveti, kako zoptimizirati trajanje baterije. Očitno mu moj način rabe ni všeč. na začetku me je kar naprej opozarjal, kaj naj zklopim, če ne rabim, pa kaj lahko prepustim njemu, da vse naredi v ozadju za optimizacijo. jaz sem pač vse vklopila, pa živijo
Malo je nadležen s tem, sem opozorila ugasnila, me pa veseli, da imam še opcije, če mi slučajno zagusti kje brez polnilca
Na splošno z baterijo zelo zadovoljna. Ne vem kaki standardi za baterijo so sicer danes postavljeni, ampak tako dolgo mi noben telefon že dolgo ni držal.
Kakih bugov zaenkrat nisem opazila. Nisem pa nič še naredila, še rootala ne, to bom če se pokaže potreba po tem, zaenkrat si ne dajem dela s tem. Ga samo uporabljam. In normalna raba - klici, sms/mmsi, fotkanje, emaili, internet, certifikati, kaka simpl igrica deluje zelo dobro. Brez lagov, brez sesuvanja appov, tekoče, zanesljivo...
Kar me moti:
- ta lučka spodaj. si moram dol vzet kaki app za tole, ker hudič sveti, ko luster sredi noči. Po defaultu ni veliko opcij in če dobim mail sredi noči, mi celo spalnico razsvetli, mojga je skoraj kap zadela. Enako, ne morem ugasniti med polnjenjem - mislim, da človek čez noč polniti, pa rdeče sveti ves čas, ko je na štromu. Trenutno imam tole ugasnjeno, najraje bi pa imela varianto z urniki - da recimo tole dela čez dan (je že fino vedeti ali imam sms ali neodgovorjen klic ali mail), potem pa recimo od 20h do 7h ne. ali pa takrat samo za eno izmed funkcij. Če se to ne da, bomo imeli tole ugasnjeno.
Fotoaparat. To težko kaj pametnega rečem, dela veliko boljše slike kot moj Arc, ki tudi ni bil neki biser. Arc je delal lepe slike ob dobri osvetlitvi, v slabši svetlobi - znotraj prostorov, pa je bil porazen. SP je tu veliko boljši, dela prezentabilne slike, tudi če pogoji niso optimalni. Zaenkrat sem kar zadovoljna. Sploh znotraj prostorov mi je bilo važno, da naredi sliko, katere me ni sram. Pač nimam vedno fotkiča pri roki in če bo delal slike take, kot mi jih je včeraj, sem zadovoljna. Absolutno pa to ni kvaliteta normalnega fotoaparata, kot razumem, so tudi telefoni (kaka lumia), ki naredi fotko povsem primerljivo z recimo mojmu canonom trotlziher fotkičem, ki dela res lepe slike. Videoposnetki - navdušena. Predvsem, ker edine kamere, ki sem jih doslej imela so bili na telefonu ali trotl ziher fotkiču in od vseh SP najlepše naredi. Kake resne kamere za primerjavo nisem nikdar imela. Snemala do sedaj res nisem veliko, mogoče bom zdaj več.
Zaenkrat sem zelo zadovoljna, ker odlično dela, kar sem od telefona pričakovala:
- tekoče delovanje
- brez sesuvanja
- baterija odlična
- wi-fi zaenkrat poveže, kjer sem želela in pričakovala, čeprav je kar nekaj kritik na račun tega, da je sprejem slabši. No mogoče bi kaki drugi aparat delal na več kot 2 črticah, meni je pač pomembno, da dela...
- naključen škljoc ali video dober (ko pogledaš in prvo pomisliš na to kaj gledaš na sliki, ni pa prva misel - joj, škoda, ker nisem imel fotkiča pri roki)
Kar nisem še nič sprobala:
- poslušanje galsbe
- gledanje videov
nimam še nič naloženega, ker nisem še kupila nobene kartice...