xomax avtoradio

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede na videz in grafiko ekrana bi rekel, da je nemškega pri tem samo jezik na spletni strani
tongue-1.gif

Mogoče se za tole znamko motim, ampak jaz nebi kupil znamko avtoradia za katero sem slišal prvič v življenju (in verjetno tudi zadnjič).

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
To je sicer res, vendar kitajci niso razvijali elektronike.
Odkupili so licenco za radio, ki ni več v proizvodnji, firma, ki je prej delela elektrroniko za npr. pioneer, jo dela sedaj za kitajce, ki jo zrinejo v bolj ali manj neokusno ohišje in to je to.
Če pozabiš dizajn, vse ostalo je enako kvalitetno, kot določen model prejšnje serije priznanega proizvajalca ...

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
vse ostalo je enako kvalitetno, kot določen model prejšnje serije priznanega proizvajalca

Kar tolaži se.... tvoja trditev je zelo daleč od resnice. Če je že res design elektronike enak (pa ni, itak), so potem uporabljene bistveno cenejše in zato manj zanesljive komponente. Marsikateri "odvečni" element (filtri, kaki gladilni kondiji in podobno) je izpuščen. Sprejemniki so ponavadi narejeni tako, da lovijo prvi program le na Krimu, potem se pa neha.

Ne se tolažit, da je poceni roba lahko tudi dobra. Edino, kar je res, je, da je lahko tudi na pol draga roba povsem zanič. Takrat sta si s poceni robo v enem skupna... jajca za v smeti.

Citat:
vendar kitajci niso razvijali elektronike.

Kitajci so razvijali elektroniko že za s tvoje strani omenjeni pioneer, pa še za marsikaterega drugega proizvajalca...

In ja, prodam ti pet spletnih strani v nemščini, takih, s ful dobrim dizajnom... lahk tud deset :D

Over&Out
Joe

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
@joejoe
Edina razlika v kvaliteti je merljiva v laboratoriju.

Za vse ostalo me ne boš nikoli prepričal.

Sicer ne vem, koliko kitajskih AR si že zmontiral ali popravljal, bolj mi deluješ kot nekdo, ki iz principa zaničuje kitajsko robo.
Le kaj boš kupoval čez par let, ko bo edino kitajska roba na tržišču.
Pravzaprav je že sedaj, v bolj ali manj očitni embalaži.

LP

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Imel sem 2din avtoradio od Phonocarja, baje neka Italijanska firma. Prodal sem ga v trenutko ko sem dobil priložnost za pol manj cene, starega samo 1 mesec. Čeprav sem ga prodal poceni sem bil zlo zadovoljen, samo da je šel stran od mene. Še isti dan sem kupil Alpine-a razlika v prid Alpine-u ogromna. Rajši dam 800€ za Alpina ko 400€ za Phonocarja, pa čeprav sta oba delana na Kitajskem.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Edina razlika v kvaliteti je merljiva v laboratoriju.

Pa za prvim hribom, ko pol radijskih postaj neha lovit, pa s kakim resnim radijem lovijo, pa z resničnostjo navedenih in potem slišanih podatkov... ah... Tudi LG, ki je pogojno znamka, je v službeni garaži povsem nehal lovit, ko je pred njim vgrajen pioneer normalno lovil tudi še Radio Študent, ki pač nima najmočnejšega oddajnika na balkanu.

Koliko kitajskih avtoradiev sem zmontiral? Natančno dva! En je bil nek shit Osaka model 25 let nazaj v fotrovo katro, drug je bil pa Fenner, v svojo katro.
Oboje je bil tak poden, da maš še tri podne nad njim, pa še vedno je kak poden potem do resne robe. Je bilo pa kar nekaj resnih radijev, ampak noben od njih ni bil "noname".

In to je bistvena razlika, o kateri govorimo tule, ne dežela proizvodnje.

Danes ima vsaka firma že lahko super duper spletno stran, Kitajcem daš lahko pa delat vse. Kar tam na sejmu pokažeš, česa hočeš 100.000 kosov, jim poveš, kakšne nalepke naj gor limajo. Potem jim pošlješ še filme za naredit navodila in prospekte, kar prek FTPja, če hočeš resno kakovost, sicer je pa tud tistih 10MB prek maila zadosti.

Potem oni to naštancajo. Ker ti robo dobiš v EU po 20EUR kos s prevozom, jo morjo oni nardit po 12EUR za kos, ali pa še ceneje. Kakšni kosi grejo not, te ne zanima. Zanima te samo cena.

In ker se ti je*e za znamko, ki si jo glihkar naredu (kak matrix mi pade na misel, pa vsa ta čunga lunga imena, za katera še nihče ni slišal), te boli kita, kolk se zadeve kvarijo, ker boš imel čez pol leta naročeno novo pošiljko, v delu bo nova spletna stran za novo znamko, pa iskal boš še cenejše Kitajce, da boš dobil robo za 15EUR kos v Slovenijo.

"made in china" še ni sinonim, da je vse narobe. Noname roba "made in china" je pa zaenkrat še zagotovilo, da gre za najcenejši možen izdelek, ki zgolj pogojno ustreza minimalnim standardom. Škatla, na kateri so napisane specifikacije, pa itak ne ve, da je noter opeka zapakirana... opeka z modro osvetlitvijo in škripanjem na ukaz.

In vedno se bodo našli ljudje, ki jim ni važno, da kupijo vsako leto šrot (al pa pač ne vejo, da kupijo šrot, ampak taki so si skoraj sami krivi, da se ne pozanimajo). Če si ti en od teh, ti želim čim večji užitek v tem, kar imaš. Naslednjič boš verjetno kupil še ceneje in "ugodneje".

P.S. mogoče je bolj zanimiv podatek, koliko kitajskih in koliko "brand name" radijev sem imel možnost videt brez pokrova in kaj porihtat noter. Vgradit je vsakega skoraj enako, kar se pa pod plehom vidi, je pa biiiiiistvena razlika
wink-1.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
No poslikaj mi to biiiiiistveno razliko in me poduči o tem.
Verjetno sem posegal v več AR, kot jih je večina videla ...

Aja, v avtu imam originalni AR, kvaliteta je popolnoma zadovoljiva, ker pač za poročila z radia in glasbo z SD kartice predvaja v nekem normalnem spektru.

Glasbene performanse pa uživam doma, kjer pa dejansko nimam China made artikla.

Namreč nisem se še vozil v avtu, ki bi upravičil high end avdio opremo.

LP

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:

No poslikaj mi to biiiiiistveno razliko in me poduči o tem.

Počakaj, da grem Ferglnovo Micko s traktorja snet, pa da prideva do njenga avta, pa da ji potem brez razloga avtoradio ven potegnem, ga odprem, medtem ko se ona sprašuje, kaj mi je, vzamem fotoaparat in nardim par slik.

A si mal pahnjen?????

Če bi ti že zares "tooooooooooolko radijev znotraj vidu", potem ne bi takih neumnosti pisal. Pač še en internet heroj...

Zakaj si se pa toliko oddaljil od teme? Zdaj kar naenkrat poslušaš avtoradio, ki si ga dobil v avtu (ne pa neka kao kitajska jajca), pa itak te sploh ne zanima, ker se v avtu nič ne sliši...
Aja... za doma si pa privoščiš kaj bolj resnega... in s tem potrdiš tezo iz mojega zgornjega maila.

Ah ja... v Trstu imajo Kitajci menda kavbojke, ki jih pri nas na tržnici prodajajo po 10EUR, po ceni 5EUR, pa če jih vzameš več, ti jih dajo za 4EUR... go shopping
evil.gif

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Tvoj odziv oz. način komuniciranja mi je vse povedal.

Se umikam iz te teme ...

LP

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
No mogoče je zdaj prilika da o Xomax-u pove kdo kaj več, ki ga že ima.

Njihov multi super duper navi 1DIN 7" imam že tri leta. Je bil takrat in je še danes edini na trgu (no zdaj ga ni več ker je kao auslauf model), ki ima zaslon vrtljiv tudi levo-desno, ne le gor dol.
Funkcijsko ima vse kar ima recimo Pioneer za 1600€, mene je stal cca 500€. Navigacija je zdaj gor Primo od iGO-ta in dela zadovoljivo.
Video bere in predvaja vse kar je treba, vzvratna kamera,......
Kar se tiče radijskega dela ima težave pri preklapljanju med frekvencami iste postaje - prepozno preklopi. Fajn je če je antena aktivna - jaz imam sicer z anteno težave, ker je avto plastičen.

No če rezimiram: kupil bi ga še enkrat, je pa res, da je treba računat, da bo po par letih začel pešat, tako kot recimo pri meni sedaj avtomatični zaslon, ki včasih noče v prvoten položaj in ga je treba premaknit ročno.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Citat:
Uporabnik forgot1 pravi:
Namreč nisem se še vozil v avtu, ki bi upravičil high end avdio opremo.

LP

Ta stavek pove vse....

Primerjat "no name" (že z kakim) Alpine-om je buča...

lp