Xenon luči - prižiganje/ugašanje

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Kar sem hoel povedati je: kje so časi ko ni bilo treba šraufati stran akumulatorja, posode za tekočine ipd. Recimo Opel kadett tip C ki sem ga imel. Še na SLK-ju in P406 je šlo brez da bi moral kaj odstraniti (razen pokrova ohišja žarnice).

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Sam se nimam ravno za levega in sem marsikaj že kdaj sam prešravfal ampak dokler pa ne poštudiram sistema ali mi ga nekdo ne pokaže pa je menjava žarnice zame na Laguni II prava uganka. Sej tiste pokrove snet pa vse pizdarije da prideš do žarnice ni nobena umetnost. Tudi zgornji del vpetja na žarnico sem uspel lepo odpeti, ne vem pa kako je vpeta na spodnjem delu, niti ne vidim, niti ne morem otipati ker že kar močno prostora zmanjkuje. Je pa zraven polno enih kablov in bi hitro kaj odtrgal.
Če pa je kdo tukaj gor v okolici ali iz Lj da je na Lagunah že drmal te zadeve pa naj se prosim kar hitro javi in dobi za pivo. Ker sam se ne grem več jebat, na servis pa nebi rad kar tako vozil, k me bodo takoj olupl
bonk.gif

Važn, da majo frajerji v navodilih za vsak haklček narisano kako ga odstraniti - če govorim za ostale luči, a za xenonke samo jedernato da jih mora menjati serviser
bonk.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
je isto simpl, če ti policist reče da moraš pred njim menjati žarnico
confused-1.gif

ali greš na avtovleko
tongue-1.gif

ce zarnice ne mores zamenjati normalno, oz. je prezakomplicirano priti do nje ti ni treba voziti rezerve s seboj. pise v zakonu ampak se mi ne ljubi gledati kje. 300%!

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
No, odgovor lastniku teme je tak, da ko vklopiš xenonke in jih slučajno vgasneš, mora miniti nekaj minut, preden jih zopet vklopiš, saj se mora plin v xenonki ohladiti. Če jih prižigaš in izklapljaš kot se ti sprdne, jih zjebeš. Pri vžigu avta se ti prižgejo in izklopijo zato, ker imaš dnevne luči nastavljene. Pri nekaterih avtih se ta funkcija izklopi z daljšim pritiskom na levi ročici, pri nekaterih pa moraš iti na tester, da ti jih izklopijo. Pomaga tudi, kot je že nekdo dejal pred mano, da ročico obrneš na pozicijske oz. parkirne in se ti pri vžigu avta ne prižgejo