Sem pravkar probal in mi xbmc normalno predvaja m3u datoteko z multicasti, ki jo imam narejeno za vlc...
Sicer pa poglej tukaj:
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Internet_video_and_audio_streams
Zakaj ne naredijo še backenda? Pri razvoju XBMC-ja trenutno sodeluje pribložno 10 aktivnih razvijalcev in mogoče še kakih 10 občasnih... (skoraj) vsi delajo to v svojem prostem času. Vsak pokriva svoje specifično področje.... področja so sledeča:
- hardware decoding (za raspberry pi, za ios, za osx, za linux (vdpau/vapi/crystalx), za windows (directx), za android (stagefright, amlcodec, cedar, ...)
- osnovna podpora za različne platforme (ki so naštete zgoraj)
- pvr podpora (integracija live tv-ja)
- podpora addonom (python engine)
- knjižnica za filme, nanizanke, itd...
- knjižnica za glasbo
- podpora za grafično renderiranje (in skine)
- podpora nešteto funkcijam (airplay, slike, slideshowi, karaoke, filemanager, ...)
- gotovo sem še precej pozabil...
Skratka... XBMC je skozi leta postal bloated... in to ni nekaj takšnega, kar narediš, zaključiš in se lotiš nove naloge... vse to je potrebno vzdrževati in marsikaj na novo napisati, ko se širi podpora za nove platforme in ko se dodajajo nove funkcije, ki se križajo s statimi. Omejeno število razvijalcev z omejenim časom dela pač to, kar se jim zdi smiselno in je v okviru mogočega. Dober backend bi jim vzel preveč časa (oz. bi marsikaj drugega odpadlo). In zakaj bi delali svoj backend, če imaš precej dobrih... pa ne pozabi, da je backend tudi kaj več kot samo IPTV (tudi satelitska, kabelska in morebitna dekripcija kanalov, epg iz različnih virov, snemanja, pametna snemanja, itd itd). Vsak naj doda svoj delček in bo celota veliko večja od tistega, kar bi lahko naredil en posameznik (čeprav bi teoretično vse znal sam).