xbmc noče predvajat podnapisov

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Seveda so napisi isto poimenovani kot film, tako da v VLC dela lepo. V XBMC mi pri podnapisih ponudi samo iskanje novih, ki res hitro najde ustrezne angleške podnapise.
Samo zakaj ga ne morem prepričat, da prikaže tiste, ki jih že ima v isti mapi kot film ?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sploh nobenih, ali samo točno določenih?
Kaj pa če mu sam določiš iz katere mape naj potegne podnapis? (med gledanjem, stisneš ok ali menu, se postaviš na ikonco v obliki zvočnika in tam potem izbereš.

Jst imam pa drugo težavo: kr velik podnapisov s podnapisi.net mi noče potegnit dol. Zajamra, da ne more odpakirat al neki tazga. Če pa pol z račulanika (brskalnika) te iste podnapise potegnem dol, pa shranim zraven filma pa delajo.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Na podnapisi.net so podnapisi zazipani in ima s tem probleme. To je menda popravljeno v mesečnih releasih.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Res čudno. Koj je napisal Fusion, pojdi na ikonco zvočnika in poglej, da niso podnapisi morda onemogočeni.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
zdaj spet dobu čas se s tem igrat. Podnapise imam vklopljene, samo mi jih ne najde...ne vem zakaj.
Ko mu ročno pokažem mapo v kateri so, se xbmc sesuje. Čudno...
Bom probal z najnovejšo verzijo, 12.
btw je kdo že probaval stabilnost pri iptv?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
iptv sem samo probal z "neuradno verzijo". Samo mi je bilo tako neuporabno, počasno šaltanje kanalov, da sem šel nazaj na uradno verzijo in za iptv uporabljam vlc.
Pa kljub uradni xbcm iptv verziji je še vedno potrebno namestit mediaportal in ves tist postopek kot pri neuradni verziji. Kar se tega tiče, sem močno razočaran nad xbmc-jem. Res ne morjo vlc implemetirat:)

Sicer sem pa nekje zasledil, da zna xbmc uporabljat tudi druge programe. Tko sem potem prišel na idejo, da bi uporabljal vlc. Samo ne vem kje sem to prebral in koliko je spet dela. Če kdo najde in usposobi dam za gajbo;)

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Zdaj sem probal na treh računalnikih, povsod isto - ne predvaja podnapisov ???
Probal s stabilno 11, beto 12.Win 7 32 in 64 bit. Samo inštalacija in probal predvajat film.
Podnapisi so vklopljeni, samo zazna jih ne. Probal na vsaj treh filmih, kjer vlc, bsplayer...itd lepo predvaja podnapise.
A samo meni noče predvajat podnapisov ali delam nekaj narobe ???

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Če koga zanima, pogruntal zakaj ne dela.
Ker sem testiral predvajanje podnapisov preko mrežnega diska - synology.
Lokalno dela, samo zdaj mi ni jasno kako to on loči, saj obakrat vidi iste datoteke ???

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Rešeno, če mountaš omrežni disk (dodeliš črko mrežnemu pogonu), potem dela.
Če pa daš direkt kazalo na ta mrežni disk pa ne, čudno.
Skrivnost rešena, upam, da bo še komu v pomoč.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:Pa kljub uradni xbcm iptv verziji je še vedno potrebno namestit mediaportal in ves tist postopek kot pri neuradni verziji. Kar se tega tiče, sem močno razočaran nad xbmc-jem. Res ne morjo vlc implemetirat:)

Ne moreš primerjat XBMC-ja in VLC-ja, kar set tiče IPTV-ja, ker "furata" čisto ločeno filozofijo.

VLC je predvajalnik vsega... iptv dela solidno (čeprav so na zadnji verziji precej stvari pokvarili).

XBMC je frontend za live tv... iptv-ja v live tv načinu ne zna (in verjetno ne bo nikoli znal) predvajati brez backenda (v tvojem primeru mediaportal). Preko backenda potem nudi "celovito" rešitev za tv (ikone, epg, recordingi, timeshift, ...), kar močno presega domeno VLC-ja. Če izbereš "pravilen" backend, je tudi channel switching približno eno sekundo (npr. tvheadend... linux only).

Skratka... če si XBMC live tv pravilno skonfiguriraš (s pravim backendom), imaš live tv rešitev, ki v vseh pogledih prekaša VLC... če pa potrebuješ nekaj za gledanje IPTV-ja na desktopu ob drugih oprabilih, bo pa VLC še vedno one and only (zaženeš playlisto in že gledaš... čeprav tudi v XBMC lahko not rukneš strm playlisto z multicast naslovi in ti bo delal brez backenda... ampak to ni "live tv v xbmc smislu").

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx za razlago! Sicer mi vrjetno nikol ne bo jasno zakaj tega ne nardijo sami, ker programersko dvomim, da jim je prezahtevno;)

Mi lahko razložiš tvoj zadnji stavek "XBMC lahko not rukneš strm playlisto z multicast naslovi" , ker sem že to nekaj sprobaval pa ni šlo. Imam pa windows mašino.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Sem pravkar probal in mi xbmc normalno predvaja m3u datoteko z multicasti, ki jo imam narejeno za vlc...

Sicer pa poglej tukaj: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Internet_video_and_audio_streams

Zakaj ne naredijo še backenda? Pri razvoju XBMC-ja trenutno sodeluje pribložno 10 aktivnih razvijalcev in mogoče še kakih 10 občasnih... (skoraj) vsi delajo to v svojem prostem času. Vsak pokriva svoje specifično področje.... področja so sledeča:
- hardware decoding (za raspberry pi, za ios, za osx, za linux (vdpau/vapi/crystalx), za windows (directx), za android (stagefright, amlcodec, cedar, ...)
- osnovna podpora za različne platforme (ki so naštete zgoraj)
- pvr podpora (integracija live tv-ja)
- podpora addonom (python engine)
- knjižnica za filme, nanizanke, itd...
- knjižnica za glasbo
- podpora za grafično renderiranje (in skine)
- podpora nešteto funkcijam (airplay, slike, slideshowi, karaoke, filemanager, ...)
- gotovo sem še precej pozabil...

Skratka... XBMC je skozi leta postal bloated... in to ni nekaj takšnega, kar narediš, zaključiš in se lotiš nove naloge... vse to je potrebno vzdrževati in marsikaj na novo napisati, ko se širi podpora za nove platforme in ko se dodajajo nove funkcije, ki se križajo s statimi. Omejeno število razvijalcev z omejenim časom dela pač to, kar se jim zdi smiselno in je v okviru mogočega. Dober backend bi jim vzel preveč časa (oz. bi marsikaj drugega odpadlo). In zakaj bi delali svoj backend, če imaš precej dobrih... pa ne pozabi, da je backend tudi kaj več kot samo IPTV (tudi satelitska, kabelska in morebitna dekripcija kanalov, epg iz različnih virov, snemanja, pametna snemanja, itd itd). Vsak naj doda svoj delček in bo celota veliko večja od tistega, kar bi lahko naredil en posameznik (čeprav bi teoretično vse znal sam).

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
thnx, se bom čez vikend poigral

imam pa težavo, da mi xbmc za določene filme ne najde slike (coverja) in podatkov in tako film ni viden pod movies.

Spodnji filmi so problematični
arbitrage
the bourne legacy
end of watch
love actually
premium rush
the raven

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem ja, tudi filme in mape sem preimenoval.
Sem misli, če obstaja kakšna univerzalna rešitev, da se kako na roke forsira naprej, da zna poiskat.

se bom še mal igral

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sem že včeraj poigral.
Sem pustil samo čiste naslove od filmov. Brez letnic in vsega boga, kar je ponavdi zraven, pa scraper sem še en probal in sedaj mi samo še za Love Actually noče delat. Ampak ok, važno, da vem kako rešit težavo v prihodnje.

playlista m3u za sioltv pa mi še vedno ne dela.
Odpre jo, vidim kanale, predvajat jih pa noče.
Sem še z nekimi IP-ji igral pred @ pa nič ne dela.

Bi te prosil, če mi lahko tvojo playlisto pošlješ, da sprobam z eno tako, ki vemo, da dela.

V katerem "zavihku" (movies, videos, audio...) jo pa ti odpreš? Jst sem jo pod videos.

Hvala!

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
res je, imam 2 mrežni in en star vlc, kjer sem še lahko vpisal ip-je v njega.

statične rute za multicast sem že enkrat nekaj sprobaval, pa nov vlc in sem pol vse zjebal in komi nazaj spravil:/
če dvignem prioriteto bo potem star vlc delal, ali bom potreboval novga?

Imaš kaka navodila for dummies kako naredit statične rute? Ker sem te sreče, da če obstaja promil, da gre kaj narobe, bo men šlo narobe:(

se mi je pa zdej kr čez noč zrušil youtube plugin. Sem ga zbrisal, že neki googlal in probal ene 3 metode, pa še vedno ga ne morem usposobit:((

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ja... youtube meni že včeraj ni delal. Počakaj, da ga popravijo.

Če dvigneš prioriteto, bi moralo vse delovati... če pa slučajno kaj podre, jo pač nazaj spustiš.