Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Avto iste moči
Meja je ravno med 80 in 81kW.
Aja sej res.... No vseeno naj bo gori, da bodo videli razliko. Predvsem to, da pri G24 napišejo gor premijske razrede in se vsako leto tudi povečujejo.
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Avto iste moči
V teh primerih zavarovanja več ne moremo govoriti kje je meja, ker gre za popolnoma drugačne obračune premij, kot jih delajo "običajne" zavarovalnice.Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Avto iste moči
Aja sej res.... No vseeno naj bo gori, da bodo videli razliko. Predvsem to, da pri G24 napišejo gor premijske razrede in se vsako leto tudi povečujejo.
Ker zraven omenjaš WIZ, predvidevam da sklepaš le AO in AO+. Običajna premija pri generali bi bila 362eur (brez kakšnih dodatnih popustov), tak da ne vem od kot tebi take cifreCitat:
Uporabnik tesfalar pravi:
11 let VAG bencinar, 77 kW, voznik 35 let, PR 14, v zadnjem letu ena škoda. AO+:
Tilia: 587€
3glav: 574€
Generali: 557€
G24: 485€
Wiz: 215€
Če imaš še kak avto zavarovan, pa je cena 240€ in potem vsako leto 5% manj. Tak da ja, se splača WIZ tistemu, ki ima izpit več kot 10 let, pa nima še niti 10% bonusa. Pa sedaj ne smemo pljuvati po običajnih zavarovalnicah, ker obstaja tudi logika, da s takšno osebo, ki ima tak dolgo izpit, pa brez bonusa, že nekaj ni vredu.
Ta "včasih" je bil ukinjen leta 2001.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Zakaj ni vredu s taksno osebo? Vcasih se je dalo prenesti zavarovanje ob prodaji avtomobila naprej in tako sem delal sam. Ko mi je poteklo zavarovanje, sem kupil novo kripo in jo vozil eno leto.. Zdaj sem se pa razvadil in menjam avtomobile na eno letoUradnega bonusa imam natanko 10%, ostali popust dobim od agenta.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Ta "včasih" je bil ukinjen leta 2001.Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Zakaj ni vredu s taksno osebo? Vcasih se je dalo prenesti zavarovanje ob prodaji avtomobila naprej in tako sem delal sam. Ko mi je poteklo zavarovanje, sem kupil novo kripo in jo vozil eno leto.. Zdaj sem se pa razvadil in menjam avtomobile na eno letoUradnega bonusa imam natanko 10%, ostali popust dobim od agenta.
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pa sedaj ne smemo pljuvati po običajnih zavarovalnicah, ker obstaja tudi logika, da s takšno osebo, ki ima tak dolgo izpit, pa brez bonusa, že nekaj ni vredu.
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Dobiš pogoje ob sklenitvi, prej pa ne. Ugani zakaj.
Citat:
Krije škodo, nastalo:
- zaradi poškodovanja ali uničenja parkiranega osebnega vozila, ki je nastalo z neposrednim dotikom neznanega motornega vozila. Ni pa krita škoda, ki jo povzroči tovor, ki se prevaža z neznanim motornim vozilom;
- zaradi strešnih sežnih plazov, ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padajo s stavb
Model, kaj pa tebi ni jasno? Prek interneta si sam sklepaš zavarovanja, torej sam sebi prodajaš zavarovanja. Kdor to dela, predvidevam, da v nulo pozna vse pogoje.Citat:
Uporabnik Eg0n pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Pa sedaj ne smemo pljuvati po običajnih zavarovalnicah, ker obstaja tudi logika, da s takšno osebo, ki ima tak dolgo izpit, pa brez bonusa, že nekaj ni vredu.
Pa ne prbijaj in bizoni prosim ... Če bi blo temu res tako, obične zavarovalnice ne bi talale popustov tudi voznikom s nizkim bonusom, da si jih pridobijo na svojo stran. In ja, tudi (oz. predvsem) Generali ...
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Dobiš pogoje ob sklenitvi, prej pa ne. Ugani zakaj.
Pa tudi da pa moram na G-24 klicat, da mi povejo za odbitno franšizo pr parkingu ... To je pa tudi za prijavo. Ko bi vsaj pod FAQ zapisali ... Še vedno je pod info na parkingu tole:
Citat:
Krije škodo, nastalo:
- zaradi poškodovanja ali uničenja parkiranega osebnega vozila, ki je nastalo z neposrednim dotikom neznanega motornega vozila. Ni pa krita škoda, ki jo povzroči tovor, ki se prevaža z neznanim motornim vozilom;
- zaradi strešnih sežnih plazov, ledenih sveč ali ledenih tvorb, ki padajo s stavb
A je težko dodat še eno alinejo - odbitna franšiza znaša X %??? So (namenoma?) pozabili, ane. Če ima kdo tam kakšno vezo, naj jih prosi da tole navedejo pr paketih pa pod FAQ.