Windows XP sp3 in gonilniki

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Znanec me je prosil da mu formatiram računalnik, je starejši in zato bi mu dal XP-je gor. Zdaj me zanima če je kakšen program ki sam zazna gonilnike in jih inštalira. Zdi se mi da sem enkrat imel neki takege pa se ne spomnem kaj je to bilo.

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.174
490
83
Najboljše je v google ime matične pa z uradne strani potegneš (lan, audio) + za grafično z uradne strani potegneš in je. Čim manj "sranja" na pc.

Slevin

Pripravnik
11. nov 2011
65
0
6
Kranj
Niti ne vem v kakšnem stanju je računalnik, če ima sploh internetne povezave in ne vem če bom imel možnost pri njemu dat drivere dol
wink-1.gif

Zato sprašujem za kakšnem universalni pack
smile-1.gif

Frenckie

Pripravnik
20. jun 2011
638
3
18
Na osnovni plošči najdi oznako (poglej desno ob procesorju ali pri PCI vodilih). To oznako vpiši v googla in pojdi na proizvajalčevo stran in poišči original drajverje za to ploščo. Rabiš drajverje za XP-je in to: za čipset, lan , audio ( če je integrirana grafika pa še te drajverje).
Če boš imel vse priklopljeno na PC, ko boš nameščal XP-je, ti pa Winsi že sami namestijo vse potrebno, seveda če ni plata neka leva.
S posodobitvijo winsov pa sčasoma dobiš še ostale drajverje - seveda morajo biti XP-ji original.
Še bolje bi bilo, če bi imel CD od te osnovne plošče.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
če boš imel srečo ti bo xp že v štartu prepoznal lan, potem ne bo problema. SPrehodi se po pašniku kjer boš našel Driver Genius Professional v 11 0 0 1112 Pre Activated-BLUESMAN in to je v bistvu vse kar rabiš...
smile-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest uporabljam program everest, k ti napiše katera je kakšna komponenta, in potem najdem driverje na proizvajalčevi strani... Verjetno boš pa rabil en usb ključ in eno škatlo z dostopom do neta, ker za mrežno ponavadi xp ne najdejo driverjev.

Bom pa pogledal tud tale driver genius...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.114
10.966
113
kod Džej-Zija
Včeraj sem po namigu SouthParka snel in preizkusil Driver Geniusa, verzijo 11. Stvar res preveri in sname najnovejše driverje, tudi za bolj eksotičen notebook, kar moj Samsung je. Edini problem sem imel pri driverju za BT, ki ga je čisto falil in snel za napačno firmo. Zati sem tu vrnil originalni driver, čeprav že nekoliko star. Ostalo deluje odlično: 17 driverjev za čipset, po en pa za mrežno, wlan, zvočno in grafično kartico. Pa še izvedba inštalacije je odlična, vse narediš iz programa, kjer imaš vse driverje na enem mestu.

Res odličen softver tale Genius.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
To ze, ampak jaz ponavadi ne instaliram programov, oz. ne zaganjam tiste setup.exe ampak samo instaliram *.inf pa deluje.

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Imam zdownloadane v mapi. Zanima me ko kliknem install se instalirajo ali moram se tisti setup tud skoz it?;) Jaz sem dal install in mi je instalirano, ko me je prosil setup za kak program, recimo ATI, sem dal cancel. Pise pa da so driverji updejtani.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Celi setup moreš it skozi, isto kot če bi sam downloadal driverje iz strani proizvajalca. Ta program ti samo toliko pomaga, da ti poišče prave gonilnike in preveri, če so kakšni novi.