Windows Phone 7 Series

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Empire strikes back
zmaga.gif

http://gizmodo.com/5471805/windows-phone-7-series-everything-is-different-now
http://gizmodo.com/5471970/windows-phone-7-first-videos

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Mi ni nič kaj všeč ta novi GUI. Na odločitev bo treba počakat dokler se stvar ne prime v roke, a mi recimo Sense UI dosti bolj paše kot to kar vidim v teh videih.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Meni je všeč
wink-1.gif

Ampak čaka jih še ogromno dela. Sploh ni znano, ali so/bodo do poletja razvili wm 7 do te mere, da bo podpiral bolj ali majn vse -> pošiljanje prek bluetooth, dober fotoaparat s kamero , landscape - položno tipkovnico in podobno, kar pač običajno manjka pri novih sistemih.WM7 je le popolnoma nov OS! Če tega nebo, bo štart precej težek, drugače pa bodo hitro pridobili uporabnike.

Kar pa sem opazil, da mi nebi blo/nebo všeč pa je iskanje po imeniku. Applov stranski stolpec s črkami ( glejsliko) za hiter dostop imen v imeniku je fantastičen, kot tudi dostop do pesmi.Ostalo pa še bom pokomentiral, ko bojo zadeve dovolj daleč in bo več znanega.

iphone-imatrix2.png

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Dvomim da bo kaj kruha iz te moke, že po videih zgleda vmesnik in okoren in počasen kot .....
crazy1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Saj še ni zunaj. Ga bodo verjetno že spolirali do izida.

Vsi govorijo o vmesniku, mene pa bolj zanimajo "stranske" reči kot so recimo multitasking in "odprtost" sistema (popolnoma zaprt kot iPhone ali veliko možnosti kot trenutni WM).

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jaz se bojim, da zadeva še niti ni tako daleč, da bi lahko kaj dosti govorili o teh stvareh. Ker drugače tudi sam ne vidim razloga, zakaj so pokazali samo mockup-e UI-ja.

Zakaj toliko govora o UI-ju? Well... Apple je lepo pokazal, da ljudem v večini ni mar, če kupijo skoraj neuporaben "pametni" telefon (1g, 2g...), glavno da je:

1. Lep.
2. Drag.
3. Drugačen.

Očitno MS v obupanih poizkusih, da reši svoj delež na mobilnem trgu, kopira to taktiko. Geekov, ki jih zanima multitasking in Flash, nas je zanemarljivo malo. Bolj je pomembno, če ima telefon slick vmesnik, da NIMA stylusa (še ena stvar, ki se lahko izgubi ali zlomi) in da ima Facebook na dosegu roke.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
res je. bolj je zadeva geek orientirana, slabše se prodaja. zato pa ima še vedno symbian skoraj 50% delež, ker je trotlziher, ampak lesen za zjokat.
wm pa rabiš 14 dni da ga sploh spraviš v normalno stanje, pa potem je tudi vedno nekaj narobe
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.133
10.993
113
kod Džej-Zija
Če ne bo backward compatible, bo to tudi ena srednja do večja žalost. Za enotipkovno obveščanje uporabnikov na FBju, tweeterju in ostali solati, da sem na kavi, mi pa tudi dol visi.

Meni je WM s TouchFlo3D na Touch Pro zakon. Res je, da ga je treba malo potweekat, da začne dajat od sebe tisto, kar posameznik hoče, ampak potem, ko je to narejeno, pa zadeva dela. Očitno bom še malo ostal na svojem Proju.

Sunshine

Pripravnik
23. jul 2008
84
0
6
Po do sedaj videnem: totalen polom
bonk.gif

Mislim, da bom kar ostal na WM6.5, ki mi nudi vse kar rabim zaenkrat.

Microsoft pravi, da bodo morali vsi izdelovalci mobilnih telefonov, ki bodo hoteli Win Phone 7, uporabljati Microsoftov uporabniški vmesnik in nič več svojega kot je bilo do zdaj v navadi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Uff to pa pomojem zna bit malce problem, če res ne bodo dovolili posegov. Namreč v čem je point različnih firm, če je vse eno in isto? No sicer pa sem se sam WMja že tako najedel, da dvomim če me bodo še videli, spoh pa tiel videji ne kažejo nič novega, predvsem bo pomemben perfomance, kjer trenutno WM najbolj šepa.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Če ne bodo dovolili posegov to sicer pomeni določeno prednost, glede vzdrževanja platforme.

Po drugi strani pa imaš Android in Open Handset Alliance, kjer lahko proizvajalci po svoje prilagodijo kar si želijo. Izvorno kodo dobijo in noter lahko "mrcvarijo", kar hočejo. Po eni strani je "mrcvarjenje" lahko diferenciator, po drugi strani pa lahko ubije kompatibilnost in možnost enostavnih nadgradenj sistema.

Vsakemu torej svoje. Je pa Android trenutno v prednosti ravno zaradi odprtosti sistema. Pa tudi tržni delež mu je že narastel nad delež Windows Mobile.

Ogo

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja že res, da zaprti sistem omogoča boljšo vzdrževanje platforme, vendar pa se je do sedaj v praksi izkazalo da je recimo HTC ali pa Samsung uspel mnogo več potegniti ven iz WM6.5 kot pa je bilo to v osnovi zastavljeno, tako da osebno mislim, da bi bil popolnoma zaprti sistem v tej smeri prej slabost.

HTC si je namreč že ustavil neko svoje "ime" s svojim sensom, pa naj bo to na WM ali pa Androidu, enako je pri Samsungu, tako da si kar težko predstavljam, kako bi izlgedali telefoni, kateri bi bili vsi "isti" samo ohišja različna (no pa mogoče nekaj drobovja)
rolleyes-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Po moje je v tem cilj, da bi se WinMo posodabljal naenkrat, s predlogi s strani vseh proizvajalcev in bi tako sam sistem hitreje napredoval. Ampak, če jim bo uspelo ali ne, je pa že druga pesem ... Po moje jih bodo proizvajalci raje zavrgli, saj WinMo nima neki konkurenčnih prednosti napram ostalim OS-em, vsaj jaz jih ne opazim kaj dosti.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
proizvajalci so z svojimi vmesniki in dodatki wm držali pri življenju. goli wm je enak kot 10 let nazaj windows ce. če misli mali mehki res preprečit te vmesnike in svoje novitete šibat ven z tako hitrostjo kot do zdaj, so si zabili še zadnje žeblje v krsto. že zdaj so nekaj let za iphone in androidom.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Jaz bi prav rad videl kak winmo7 rom na HTC HD2 npr. Kdaj mislite da bo na xda-dev kaj takega za dobit?

HD2 sem si omislil takoj ko je ven prišel in ga nisem imel tudi cel vikend ne
smile-1.gif

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Če bi se kdo igračkal:

1. Dolpotegnite Windows Phone Developer Tools CTP in inštalirajte
2. Dolpotegnite WM70Full, shranite v C:\Program Files\Microsoft SDKs\WindowsPhone\v7.0\Emulation\Images in preimenujte v WM70C1.bin (starega lahko pobrišete)
3. Odprete Visual Studio 2010 Express For Windows Phones, ustvarite nov projekt in stisnete F5.

Aja pa stvar vsebuje task manager, ki kaže tudi procese, tako da vse skupaj ni tako črno, kot bi lahko bilo
cheer.gif

@undefined če bereš malo po xda, boš našel, da je majhna verjetnost za WP7S na HD2 zaradi driverjev.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Poleg tega pa ne vem zakaj bi si hotel pohabit čisto lepo delujočega HD2 s namestitvijo sistema, ki je glede na obstojočega kar nekaj krepkih korakov nazaj.