windows media player

asimina

Zelenc'
1. jun 2014
12
0
1
imam windows 8.1, pa ne morem pogledati CD. Bi morala imeti media player ali kaj podobnega. Sicer sem že poizkusila naložiti, pa mi vedno napiše, da ni pravi za moj sistem, čeprav piše, da je za windows 8.
Lepo prosim za pomoč

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Predvidevam, da imaš Win 8.1 za katere pa moraš kupiti Windows Media Center. Če bi imela 8.1 pro, bi imela že vgrajen WMC.
Jaz uporabljam PotPlayer, drugače jih pa imaš še kar nekaj: BS Player, VLC media player, Windows Media Classic itd.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.856
686
113
Windows Media Center (WMC) je v vseh verzijah Windows 8 (in 8.1) za kupit. Imam sam Windows 8.1 Pro (pred tem 8 Pro) in sem moral WMC kupiti.

Avtorica teme pa ne sprašuje po WMC, ampak po Windows Media Playerju. Slednji je pa po defaultu v vseh verzijah Windows 8.1 (razen N in KN različice).

Relevantni link: http://windows.microsoft.com/sl-si/windows/download-windows-media-player
(vendar je download link na voljo le za N in KN različice)

Za ostale različice pa bo verjetno potrebno namestiti preko "Turn Windows features on or off" (ne vem kako točno piše v SLO jeziku). Ta opcija se nahaja v nadzorni plošči pod "Dodaj ali odstrani programe" (v meniju v levem stolpcu).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.856
686
113
Seveda ne predvaja DVDjev, če pa moraš to naknadno dodati
wink-1.gif

(Hint: klikni na moj link)

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Windows Media Center (WMC) je v vseh verzijah Windows 8 (in 8.1) za kupit. Imam sam Windows 8.1 Pro (pred tem 8 Pro) in sem moral WMC kupiti.

Avtorica teme pa ne sprašuje po WMC, ampak po Windows Media Playerju. Slednji je pa po defaultu v vseh verzijah Windows 8.1 (razen N in KN različice).

Relevantni link: http://windows.microsoft.com/sl-si/windows/download-windows-media-player
(vendar je download link na voljo le za N in KN različice)

Za ostale različice pa bo verjetno potrebno namestiti preko "Turn Windows features on or off" (ne vem kako točno piše v SLO jeziku). Ta opcija se nahaja v nadzorni plošči pod "Dodaj ali odstrani programe" (v meniju v levem stolpcu).

1. V nadzorni plošči mam obkljukan, pa kljub temu ne dela.
2.Moji WINdowsi niso N ali KN.

Tako, da navadni WIN 8.1 ne predvaja DVD-jev.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Citat:
Windows 8.1 ali Windows RT 8.1

V sistemih Windows 8.1 in Windows 8.1 Pro ni mogoče predvajati DVD-filmov. Če imate v računalniku nameščen sistem Windows 8.1 ali Windows 8.1 Pro, lahko v Trgovini Windows poiščete program za predvajanje DVD-jev (oglejte si več informacij o Trgovini Windows). Če imate v računalniku nameščen sistem Windows 8.1 Pro, lahko kupite tudi paket Windows 8.1 Media Center Pack, ki vključuje funkcijo za predvajanje DVD-jev.

Windows RT 8.1 ne podpira predvajanja DVD-filmov, Media Center Pack pa ni na voljo za Windows RT 8.1.

Če imate predvajalnik, vendar prihaja do težav s kodekom, si oglejte Kodeki: pogosta vprašanja.

Nazadnje urejeno:

Genius3

GPS dopisovalec
16. maj 2011
1.487
0
36
Jaz imam nameščeno to zadevo in sicer:

K-Lite Codec Pack Mega
OS: Windows 2000 / XP / Vista / Windows7 / XP64 / Vista64 / Windows7 64 / Windows8 / Windows8 64

2akn285.jpg

sggvah.jpg

K-Lite Mega Codec Pack je brezplačna zbirka kodekov, ki vam omogoča predvajanje vseh video datotek in spletnih medijskih vsebin.
Poleg kodekov, paket vsebuje tudi Media Player Classic - Home Cinema ( MPC-HC )
Preberi več na: http://www.free-codecs.com/download/K_Lite_Mega_Codec_Pack.htm

Media Player Classic - Home Cinema (MPC - HC) je aplikacija, ki temelji na Media Player Classic za predvajanje avdio in video datotek.
Preberite več na: http://www.free-codecs.com/download/Media_Player_Classic_Home_Cinema.htm

Info & Download: K-Lite Mega Codec Pack (Freeware)

Download latest version