Windows 7 - prenovljeni grafični vmesnik

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
pazi, homegroup in workgroup ni isto. Workgroup je to, kar poznamo že iz viste in xpjev, v njem pa je še homegroup, skupinica računalnikov s poenostavljenim sharanjem, za vstop v homegroup rabiš geslo, za workgroup pa ne. Homegroup je sistem, ki ga zaenkrat podporajo samo sedmice (vsaj jaz ne najdem načina, kako se povezati nanj z visto ali xp-ji). Meni se v workgroupu vidijo vsi in lahko prenašam datoteke.

To bo znal biti se velik problem pri kompatibilnosti z omrezjem, ce se bo dajalo sedmico v isto mrezo kot XPje....

Verjetno bo narejen kak dodatek za xpje in visto, ki bo to omogočal.

A kdo ve, kje bi dobil tiste stvari,. ki so bile iz windowsa odstranjene (movie maker, windows mail ipd.) in je mikrosoft pravil, da bodo navoljo za brezplačen dolpoteg?

EDIT: Našel!

Drugače, pa bom jaz uporabljal W7 Beta dokler, se ne bom spravil inštalirati nazaj viste (beri: dokler bo sedmica delala OK), da ga še malo sprobam.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
ima upgrade možnost(tako kot vse ostale verzije windowsov), samo ne vem kako je, če imaš dual boot z starejšimi windowsi, ti mogoče te prepiše, namesto starejše sedmice. Ali se to da izbrati? Nisem še nikoli upgrade delal, samo clean install tako da ne vem.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Da malo obudimo temo... Zunaj je Build 7048, ki bi naj bil zadnji beta pred RC (zadnji teden marca/prvi teden aprila). Ta build bi naj imel že vse kar so obljubljali, prvič je tudi vgrajena končna verzija MSIE8.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Men dela vse bp...

Bolje kot Vista, ko je bla že leto zunaj.
bonk.gif

Uporabljam pa za media center (kr hud stroj z SSD), na T500 si pa namorm špogat še bete.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
V sedmici boš končno ugasnil IE, media player in ostale stvari, ki niso nujno potrebne za delovanje sistema.

Vse kar lahko rečem je
zmaga.gif
.

Samo problem bo v programih, ki uporabljajo IE za prikazovanje vsebin in na koga bo padla krivda, M$ ali izdelovalce programov. Recimo xfire in podobni ne bodo delovali. Me zanima kako bodo to rešili. Morda bosta dve možnosti. IE in "Embedded IE".

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje bo krivda pri izdelovalcu programa. Ne vem zakaj nekatere stvari nebi mogle delat tudi na ostalih browserjih. OK razumem da hotmail na ostalih dela za en k... pri ostalih pa ni izgovora.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Recimo zato, ker je v visual studio samo IE noter. Vsaj jaz še nisem firefoxa recimo zasledil.

Že vidim, kako bo IE moral ostati kar vklopljen še vsaj nekaj časa.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Eh Forget

Citat:
Ne gre sicer za popolno odstranitev programa, saj knjižnica MSHTML.dll še vedno ostane na računalniku. Od nje so namreč odvisne številne druge aplikacije in storitve.

VIR

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Torej z drugimi besedami: IE bo še vedno gori, le eksplicitno ga ne boš mogel zagnati ?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
IE mora ostati gori zaradi prej omenjenih razlogov. Upam da bodo vsaj odstranili povezavo med explorerjem in internet explorerjem. Nastavljaš nekaj v internet options pa to nastavljaš za explorer tudi ne samo za IE.

A je mogoče updtejtat beto na novejšo verzijo brez formatiranja?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Glede na razliko v letih je bilo to bolj kot ne pričakovano
tongue-1.gif

Ker XPji so že toliko stari, da niso kaj preveč optimizirani za današnje večprocesorske mlinčke (znajo razporejati procese na različna jedra, ne pa tudi niti).
Kak pol meni XP razporedi niti 7-zip-a na dva jedra ???

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Prenovili so kalkulator, slikarja, wordpad...

Pri testiranju sistema ti avtomatsko
...

Beta pa sploh ni slaba, že kar OK deluje in če se bo M$ zares potrudil, bo lahko sedme windowse izdal do roka (konec 2009)

- Remote Desktop / Assistance zdaj dejansko deluje po celem svetu (internetu).

Kaki rok bi to naj bil ?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
tongue-1.gif

Ker XPji so že toliko stari, da niso kaj preveč optimizirani za današnje večprocesorske mlinčke (znajo razporejati procese na različna jedra, ne pa tudi niti).

To mi je en sošolec povedal (težki g33k
grin1.gif
), tako da bi rekel da je bilo vsaj nekoč res.
Možno da so s kakšnim service packom zadevo rešli.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Torej z drugimi besedami: IE bo še vedno gori, le eksplicitno ga ne boš mogel zagnati ?

Ne, samo knjižnice, ki jih drugi programi potrebujejo, to pa ni cel IE ampak verjetno samo layout engine. Ampak IMO bi programi lahko brez težav menjali IEjev engine za kakega drugega, npr. mozillinega odprtokodnega Geckota...

IEjev layout engine:
http://en.wikipedia.org/wiki/Trident_(layout_engine)

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Recimo zato, ker je v visual studio samo IE noter. Vsaj jaz še nisem firefoxa recimo zasledil.

Že vidim, kako bo IE moral ostati kar vklopljen še vsaj nekaj časa.

Za VS ne bo problema...
604863-vs.png

Priponke

• 604863-vs.png
    604863-vs.png
    19,9 KB · Ogledi: 131

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Verjetno misli komponento za prikaz html dokumentov v windows.forms aplikaciji?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik philips pravi:
tongue-1.gif

To mi je en sošolec povedal (težki g33k
grin1.gif
), tako da bi rekel da je bilo vsaj nekoč res.
Možno da so s kakšnim service packom zadevo rešli.

"Nekje sem čul" varijanta ?
wink-1.gif

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Novo obujanje teme... Je še kdo naložil Windows 7 RC1 build 7100?

Zaenkrat laufam prek VirtualBoxa in ne morem verjet, da ni gonilnikov ne za mojo mrežno kartico, ne za zvok... :facepalm:

Al jaz kej narobe delam? Oboje je integrirano na Asus Formula Rampage (Marvell Yukon 88e8056 PCI-e Gigabit Ethernet Controler in SoundMAX Integrated Digital HD Audio).
Probal gonilnike od Viste, no go... Klasični "This device cannot start. (Code 10)"