Windows 7 - prenovljeni grafični vmesnik

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Do sedaj je windows 7 imel "temo" viste, vendar microsoft sedaj dela na prenovljenem vmesniku.

edit: zakaj mi je nekatere slike raztegnilo?
13.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če bom imel kdaj Win7 bo sigurno navadna siva tema ''Win95 style''. Dol mi visi za vse te fensi efekte in tri tone plave barve.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.564
470
83
Če predvidevajo glede na dokaj zgodnjo reklamno kampanijo, da bo narod masovno XP in Visto menjal za naslednika se bodo spet ušteli. Le kaj lahko ponudijo poleg XP in Viste, ki se mi sicer kar dopade. Da pa bi jo namestil kjer je XP ni najmanjše potrebe? 80% za odločitev za neki OS je vsaj pomoje uporabniška izkušnja. Podrobnosi delovanja zanimajo le tiste, ki točno nekaj potrebujejo. XP je popolnoma uporaben in 100% funkcionalen, Vista na ustreznem sistemu enako a prinese zelo malo uporabnega.
Novi W7 morda kako leto po izidu na nov računalnik. Nikakor jim ne verjamem, da bodo vsi gonilniki nared z izidom. Tu in poleg požrešnosti aera je Vista dobila glavnino negativnih točk in slab renome v javnosti, ki se je še vedno drži.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest tud ja... čist brezveze tok detajlov! pa tm na slikcah zgoraj, kjer so mape s slikami. Zakaj more bit neki 3d pa 3 slikce ena za drugo? kaj ti to pomaga? pač je slikca mape in to je to! če te zanima boš že not pogledal kaj je...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
To je res, je pa treba sekundarno tudi kaj na dizajnu narest.. Ne pa, da je vse enako, kot leta 85
stupid-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja to itak, ampak ne pa z nesmiselnimi zadevami. Sej je zdej lepše, okna so malo 3d, barve se mešajo... Čeprav men je tud tem xp še vedno najljubsa. preprosta. Sej windowsi so za delat, ne pa za lepo izgledat.
smile-1.gif

Razna rotacije namizja pa ene kocke delat iz namizji je pa cist bz. Sama potrata spomina in take stvari samo upočasnjujejo računalnik....

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Kdor tega ne bo hotel, bo pac lahko te funkcije izklopil. Nekatere stvari se mi zdi, da so malce prekopirali od jabolcnih...kar ni nic slabega. Sem se ravno vceraj malo igral z Windows 7, pa na hitro deluje precej podobno Visti. Je pa res, da je se daaaaaaalec do koncne verzije.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja sej jest bom kar počakal na končno verzijo, ko bo vse izpoplnjeno in popravljeno... Pa bom pol instaliral pa videl kako so kaj novi windowsi.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Sama potrata spomina in take stvari samo upočasnjujejo računalnik....
pri linuxu so s tem naredili ravno obratno. Je bolje če imaš vklopljen Compiz(efekti) in, če ti niso všeč jih izklopiš, ker compiz deluje na grafični kartici in ne na procesorju na MB in tako še dodatno sprostiš procesor. To govorim za linux, pri win ne vem kako so to poštimali

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
46
ja saj pravim, prvo funkcionalnost dodelat v piko.. potem pa se par zanimiv tem dodat, da imas kaj na izbiro, pa je zadeva resena..

Ker, ko vidim skin win95 mi postane slabo
smile-1.gif

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Tudi v hitrosti bo sprememba. Windows 7 bo dejansko imel tehnologijo, ki trenutno predstavlja dizajnersko omejitev arhitkture OSa. Windows 7 bo podpiral baje do 256 procesorskih jeder, zaradi tega bo spremenjen locking do procesov, threadov itd.
Jaz vseeno mislim, da bo čez čas postal to kar je danes XP, stabilen in hiter sistem.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
No... jst sem zadevo sprobal na enojederniku, pa je nekje srednja žalost, čeprav boljše (hitrejše) ko vista.
računalo pa sempron 3000, asusova mamaplata, 1gb rama, geeforce 5200 grafična. Nič posebnega, ampak v xpjih zadeva leti, v sedmici pa procesor nabije na 100% že ko zalaufam program od tv-tunerja.
Tudi povezovanje v workgroup mi ni čist jasno... ne vidim obstoječe grupe, oziroma, ne vidim nič. V sistemu sem se dal sicer v domačo grupo, tak da z drugih računalnikov sedmico vidim, s sedmice pa tema
confused-1.gif

Bo treba še kar nekaj dela...

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz sem pravkar na VirtualBox sprobal build 7000, ampak to vse skup ni nič - toliko le, da sem videl da vse dela... Je že kdo kaj več sprobal?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jest tud ja... čist brezveze tok detajlov! pa tm na slikcah zgoraj, kjer so mape s slikami. Zakaj more bit neki 3d pa 3 slikce ena za drugo? kaj ti to pomaga? pač je slikca mape in to je to! če te zanima boš že not pogledal kaj je...

Brez zveze se nekaj matrajo s temi "grafičnimi" upravljalci datotek. Total Commander še vedno zmaga.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Snow-leopard ga bo pofuru kaj so tam vse spremenili pa največja fora od vsega delal bo tudi na G4 in G5 mašinah to je na mašinah starejših od 5 let.