Windows 7-hibernate

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Kje kurca se naštima, da mi bo sleep mode delal kot hibernate. Ko sedaj dam sleep, rač. ne utihne, pa edino s knofom on/off zadaj ga lahko usposobim.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Uštimal, nov problem..hibernate. Ugasne računalnik, pol ga pa takoj spet prižge sam od sebe.
jezen.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
ha, lahko je v tem keč.

ker "aktivirane" zadeve rade padejo pri podobnih stvareh.

mogoče probaš "odaktivirat" zadevo, da bo čista, narediš rearm (če je minilo več kot 30 dni od namestitve) in preveriš, če hibernate še vedno ne dela?

Še ena stvar - po spominu - v power settings izklopi "allow hybrid sleep"

imperator

Pripravnik
27. jul 2007
437
0
16
cviček'land
Jaz imam licenčne in imam prav tako polno problemov z power saver zadevo. Scereen saver se mi med delovanjem kar sam prekine, monitor se sploh ne ugasne in prav tako mi ne gre v sleep mode po določenem času. Skratka ne deluje nič. Sistem je bil naložen na novo in nič bolše... Kdo ve vzrok?

Basko

Pripravnik
14. apr 2008
260
0
16
Jaz nimam licenčnih win7 pa dala tko kot more.Se ugasne in ob premiku miške ali pritisku na katerikoli gumb se naloži normalno.Pa sploh nisem nič nastavlju posebej,kokr je blo sem pustu.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.473
357
83
34
Sem izklopil, pa desni klik na my computer-manage-device manager-network adapters, odkljukal allow this device to wake the computer, v biosu pod ACPI spremenil power option pod S3, kasneje tudi na S1..pa ni pomagalo čist nč! Sem pa to zadnje na googlu našel.

Help, ker sm mal pred tem, da dam xpje nazaj.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Enako.

Ideje, da je nek feler posledica nelegalne aktivacije, so pa tudi čudne...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Help, ker sm mal pred tem, da dam xpje nazaj.

men pa na enmu pc-ju zeza sleep mode, med tem ko mi na win7 dela tko kot mora
evil.gif

mogoče se tukaj tepeta strojna in programska oprema, ali ima celo kak bios veze vmes.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Ideje, da je nek feler posledica nelegalne aktivacije, so pa tudi čudne...

Očitno o aktivaciji ne veš prav veliko.

Sicer pa sem napisal, da je to zgolj ena od možnosti. Kar v določenih primerih tudi je, sploh pri prenosnikih in / ali brand računalnikih.

edit: tule je primer težave, za katero je 99% krivec nelegalna aktivacija.

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Aktivacija windows prepriča, da delujejo na nekem drugem HW. Zato je še kako lahko kriva.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Očitno res ne...
smirk-1.gif

Do sedaj sem nameščal samo pre-activated zadeve in na niti enem računalniku ni bilo težav (vsaj ne Windows-related...).

Sicer sem pa že rekel, da dokler bodo Windowsi delali bp, brez da bi zraven doktoriral iz nekih aktivacij in podobnega, pač bodo... potem pa goto Linux. Mislim, da se mora tudi MS tega še predobro zavedati...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam OEM Pro na prenosniku. Oziroma sem imel... prva stvar po nakupu je bilo formatiranje diska in namestitev svežih (torej brez navlake proizvajalca). Če je to piratstvo, so be it.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Potem obstaja možnost, da imaš "čisto" namestitev. Kar bi bila btw. boljša rešitev od preactivated OS (če imaš Visto ali W7).

Trik je v SLIC (Sw LICensing) tabeli v BIOSu, ki je pogoj za to, da se Okna znajo aktivirat sama. T.j. brez povezave s strežnikom ali klica na MS. To pa imajo vsi računalniki, na katere je bil ob nakupu že prednaložen W.

Zapis je povečini enak, ne glede na zvrst OS (Pro, Home, Ultimate, Whatever...). Če imaš tak BIOS, rabiš samo še ustrezen key (serijska) in certifikat. Če slednja zamenjaš (in/ali vzameš drug medij) lahko tudi pogoljufaš in stvar bo še vedno delala. Vse te stvari lahko dobiš b.p.

Za razliko od SLICa. Če ga ni ti preostane modificiranje BIOSa, ki je lahko zelo tvegano (rezultat pa vprašljiv, ker so to DIY varijante). Ali pa razni aktivatorji, kjer gre po večini za prepis dela pomnilnika, ki sicer vsebuje vrednosti iz BIOSa. Ponavadi preko boot loaderja, ki zažene svoj OS (recimo DOS klon), "popravi" BIOS in potem naloži še Okna.

Zadeva večinoma deluje, dostikrat deluje deloma (npr. zgoraj omenjene težave) ali pa sploh ne. Tipično so težave imeli recimo HPjevi prenosniki. Za katere (in za Dell in ostale tudi verjetno) pa obstajajo servisni programčki s katerimi lahko elegantno vklopiš SLIC in dejansko dobiš računalnik, enakovreden tistemu s prednaloženimi Okni.

Obstaja tudi možnost odstranitve WGA (protipiratska zaščita Oken), ki pa je manj elegantna, bolj intruzivna in bo verjetno crknila ob enem izmed updejtov Oken.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Hvala za razlago!

Vem, da bi bil clean install brez pre-aktivacije bolje, ampak:

Že pri prejšnji Toshibi (Satellite Pro) sem se pregovarjal z Ineo, da naj mi pošljejo namestitveni CD od XP-jev (sicer je samo recovery zraven). Oni so me pošiljali na MS Slovenija in od tam spet nazaj. Po enem času sem potem odnehal.

Pri Lenovu je isto. Prva stvar je bil format recovery particije na disku (I hate that stuff). DVD mi pošljejo za 30 EUR pa še to bo samo recovery in ne navadni namestitveni. Kaj naj s tako licenco delam...
bonk.gif
Enostavno se mi ne ljubi več. Travnik, pre-activated, record, reboot, install, use. Kar se licence tiče imam pa tudi čisto vest, čeprav vem, da je "po reglcih" to še vedno piratstvo.

Ko se pa enkrat to ne bo več dalo narediti, pa grem na Ubuntu...

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
kaj pa če bi dol potegnil dvd oz. cd (kopijo orginala) pa vpisal serijsko, ki je na zadnji strani prenosnika (seveda potegneš dol verzijo, za katero imaš serijsko)?