Windows 10

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik atepej pravi:
Se že razvija Windows 10 Redstone

aka win 10.1

Fajn bi blo, da pride čimprej, po drugi strani pa bi rad videl, da ga izdajo, ko res popravijo sesuvanje appov in grafike.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Auto update oz. "nadležno" obveščanje o posodobitvi na nove win je naredilo svoje
evil.gif

Za domačo uporabo so win 10 zreli že od začetka izdaje, za poslovno uporabo pa bi jaz ostal na win7 še lep čas
smirk-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kolik % uporabnikov pa je poslovnih?

Verjetno ogromno, nimam pojma, kolko je to v %. Vsi, ki za biznis uporabljajo win mašino z licenco in seveda licenčnimi appi in blagajnami. To slednje pa nebo nujno brezhibno delovalo 24/7 na svežem OS.

atepej

Fizikalc
3. jul 2013
911
71
28
34
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik atepej pravi:
Se že razvija Windows 10 Redstone

aka win 10.1

Fajn bi blo, da pride čimprej, po drugi strani pa bi rad videl, da ga izdajo, ko res popravijo sesuvanje appov in grafike.
Pred junijem 2016 ne bo nič - Windows se bo še zmeraj imenoval Windows 10 samo verzija bo 10.1

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Včeraj posnel, danes izbrisal. Razočaranje na celi črti. Sistem se sesuva, zadeva nestabilna. Bom počakal na windows 11 preden inštaliram spet desetko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No vprašam zato ker imam na disku morda mesec in pol star image (od takrat ko so pri MS začeli težiti z nadgradnjo) in se počasi odločam za nadgradnjo in sicer za clean install in bi potem raje dal tak install ki ima že v štartu največ fixov not...

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Jaz sem imel namen najprej samo nadgradit, da dobim nov ključ, obenem pa še stestirati sistem. Nadgradil sem, ključ sem ravnotako dobil, stestiral sem pa ravno toliko, da sem dobil 4x bluescreen, aplikacije so se sesuvale, sem prejle sformatiral in naložil w8.1 nazaj. Bom počakal do kakšnega konkretnega service packa in nato poskusil še enkrat.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
http://winsupersite.com/window...on-be-connected

I believe that Microsoft will use our Microsoft Accounts as a place to safely store our Windows 10 activation codes. You may not have to use a Microsoft Account on your Windows based device but I can see the possibility that you would need to provide it and allow Microsoft to safely store that code for future use.

Where will it be stored? In the cloud of course.

ToniSI

Zelenc'
29. dec 2015
10
0
1
Če je govora o Live ID accountu, potem to vsaj za zdaj ni nujno. Jaz se vedno logiram z lokalnim accountom in nikoli z Live ID, kjer najbrž obstaja verjetnost, da bi se podatki prenesli v MS oblak.
Pri Office-u pa je drugače. Tam je Live ID nujen že od verzije 2013, ampak to je že druga zgodba...

Sicer cele teme nisem bral, je pa moje mnenje glede 10ke tako. Kdor ima sedmico, naj se mu ne mudi na 10, tiste z 8.1 pa jaz počasi nadgrajujem, predvsem zaradi Metroja.
V službi sem dal 10ko in imam težave - včasih search ne dela, cca 14dni mi calc ni delal, pa sem vmes večkrat restartal - zdaj pa spet dela...
Edina stvar, ki mi je res boljša od sedmice je desni klik na start meni - večina stvari takoj pri roki.

Nazadnje urejeno:

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Tudi pri Officu ne potrebuješ live idja.. Na mesec nalozim kar precej mašin, vse z licenčnimi ključi pa nisem še nikoli live accounta rabil Samo delujoč ključ in internetno povezavo..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Saj nisem mislil, da je akount obvezen, ampak pač, če že imaš akount in si enkrat aktiviral, potem ne rabiš naslednjič več ključa vpisovat, ker "potegne" aktivacijo iz akounta.

ToniSI

Zelenc'
29. dec 2015
10
0
1
Romex, Office 2013&2016 tudi? Razsvetli me..
smile-1.gif

//sprašujem za FPP licence.

Nazadnje urejeno:

ToniSI

Zelenc'
29. dec 2015
10
0
1
Enterprise je nekaj povsem drugega.. Tam vpišeš MAK ključ in to je to. - poznam iz vrtcev, šol.
Pri posameznem licenciranju pa je Live ID obvezen, in je precej nadležno oz zelo narobe zastavljeno. (o tem bi se dalo veliko napisat ampak ne pod windows 10 temo)
Je pa zadeva uporabna v primeru ko se stanki sesuje računalnik in ni treba iskat licence, ampak se le vpišeš na office stran z Live IDjem, ter klikneš na Install, in office se spet namesti.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Sicer ne vem kakšno konfiguracijo imate. Jaz sem sicer imel težave z nadgradnjo iz W7 na W10 in sem bil primoran počakat na verzijo 1511 , da sem lahko naredil clean install in aktiivral s ključem od W7. Od inštalacije dalje nimam nobenih težav in mi deluje ravno tako dobro kot W7. Od app sem si pustil samo kalkulator, kamero in vreme. Vse ostalo sem deinštaliral. Takoj po inštalaciji sem uporabil program O&O ShutUp10 in onemogočil vse označeno z zeleno kljukico + windows defender. Od takreat dalje kot sem že omenil ni nobenih težav. Ravno tako ni nobenih težav na hčerkinem računalniku, ki pa je bil nadgrajen iz W8.1 na W10.

Nazadnje urejeno:

ToniSI

Zelenc'
29. dec 2015
10
0
1
Imam soliden DELLov PC s procesorjem i5 3.gen. Inštalacija pa je res starejša, ker sem "testno" namestil že nekaj po tistem , ko so dali zadevo ven - delal pa sem nadgradnjo, ker takrat clean namestitev z Win7key še ni bila možna.
Po novem letu bom še enkrat namestil z zadnjo inštalacijo, mi je šef končno odobril SSD
smile-1.gif