Windows 10

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
od tega kar si pripel ni nobene koristi, ker je problem drugje

torej s težkimi mukami sem naredil nadgradnjo, windovsi so se prifočkali in aktivirali. yay!

o prigodah s polizdelkom in problemih kdaj drugič (očitno je, da reč ni še niti v alfa stopnji)...

bolj pomembno je tole: nobene variante ni, da se zadevo spravi na drug disk oz. zares naredi svežo inštalacijo. sveža inštalacija iz isota - ni šanse, ker se ne aktivira. iz recovery medija prav tako ni šanse - zahteva originalni disk.

hugo

Zelenc'
10. jul 2009
21
1
3
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
od tega kar si pripel ni nobene koristi, ker je problem drugje

torej s težkimi mukami sem naredil nadgradnjo, windovsi so se prifočkali in aktivirali. yay!

o prigodah s polizdelkom in problemih kdaj drugič (očitno je, da reč ni še niti v alfa stopnji)...

bolj pomembno je tole: nobene variante ni, da se zadevo spravi na drug disk oz. zares naredi svežo inštalacijo. sveža inštalacija iz isota - ni šanse, ker se ne aktivira. iz recovery medija prav tako ni šanse - zahteva originalni disk.

Če si naložil windows 10 iso, jih registriraš z CMD ukaznim pozivom (obvezno kot admin) in vpišeš sledeče podatke:
slmgr /ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
slmgr /skms kms.xspace.in
slmgr /ato

Velja za enterprise edition. Pri osatlih verzijah je potrebno le spremeniti ključ izdelka

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
Končen retail ISO bo to seveda podpiral...

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
hehe

sem vzel nov disk, inštaliral win 7 iz dvdja od laptopa, iz tega pognal clean inštalacijo Windows 10

rezultat: The activation server determined the specified product key has been blocked

A lahko ta Microsoft še bolj faila
bonk.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
a misliš, da ti čez 4 dni ne bojo blokirali serijske, ker boš v istem dnevu 2x inštaliral in poskušal 2x aktivirat? :D

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
kako bo sploh to rešeno za insiderje, ker jaz sem vpisal serijsko ki sem jo dobil tam in ne tiste, ki sem jo imel v win8.1

in win8.1 več nima nalepke, tako da več nimam dostopa do serijske?

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Odvisno od proizvajalca. Takoj po zagonu računalnika pritisneš F2, ali esc ali F10. V mojem primeru, imam HP z F10 pridem
v Bios.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.664
6.523
113
Kaj bom čakal, če se mi že en teden valja nov ssd ravno v ta namen
sprasujem se.gif

Sicer pa polizdelek bo še vedno- včeraj ali pa čez 3 dni.

Trenutno presenečenje je spreminjanje osvetlitve na laptopu: s tipkovnico ali v power settingih ne dela, iz traya pa brezhibno. Da ne omenjam, da nekje globoko v helpu še vedno veselo uporabljajo izraz windows 8.1
hysterical-1.gif

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Verjetno je še veliko takih in tovrstnih presenečenj. Drugače ne bi bila že prva večja posodobitev W10 predvidena za oktober 2015.