Windows 10

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne vem, če obstaja ločena tema, ampak tudi office 2016 preview je pripravljen za uporabo:

https://products.office.com/en-GB/office-2016-preview?OCID=WIP_r_Body_OfficePreview#howToGet

Pa Besana tudi preverjeno deluje v tem Office 2016 Preview.
Me pa prav zanima, kako se bodo ljudje odzvali na nove Win 10 in tale Office. M$ je naredil nekaj korakov nazaj, da bi ustregel ljudem, pri nekaterih stvareh pa so zelo poenostavlili (marsikomu to ne bo všeč).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Res je ja, sem trenutno malce razočaran nad W10, oz mi je 8.1 nekako bolj všeč, predvsem kar se tiče "tabličnega" načina.

Na telefonu, pa mi je WP10 bolj uporabe, kot je bil 8.1 in ker appi zgledajo identično v W10 in WP10 skoraj druge ni, kot da se uporablja oboje.

Po besedah m$ bi se naj W10 vedno nadgrajeval in razvijal, vse na podlagi uporabniških feedbackov, zna bit zanimivo
smile-1.gif

PS, office pa je, glede na prvi vtis, vizualen, dokaj identičen 2013 verziji...drugo pa so office mobile appi, tisto zna biti zanimivo
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Folk danes hoče sistem, ki bo delal, hitro in učinkovito.

Praviloma pa dobimo šminkana jajca,ki štekajo in jih leta popravljajo.

Ker potrošnik še vedno nasede,na vizualnost

Kakšna jajca so bila Metro, še šefi so priznali epski fail

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Meni je bil metro super, deloval je izjemno na mašini z 2GB rama in 1Ghz procesorju. Veliko bolje, kot recimo win7.

I

Izbrisan uporabnik #488

Niti shortcuta programa na namizje ni znal narediti...potratna jajca, ker so bla okna live

I

Izbrisan uporabnik #488

Sem malo pogledal kaj je novega v w10...

Command promt okno se da razširit...
Ie bo edge...

Norca se delajo

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
edge mi je kar všeč, deluje zelo tekoče, škoda edino da ne podpira svajpanja za naprej/nazaj.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
In kaj če nočeš WIN 10? Sam sem popolnoma zadovoljen z WIn 7.
Se bojim, da bo veliko grmenja............a malo..............
Z enakim pompom so najavljali Win 8. Pa je eno veliko sr..****nje.

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16

Končni cilj Microsofta je ta, da bo treba v prihodnosti plačevati, če bomo hoteli prejemati posodobitve. Zato bo tudi omogočena
nadgradnja nelegalnih win na legalne.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Nope. Edge je IE12 z odstranjeno vso kompatibilnostjo nazaj (IE11-7). Brskalniki IE8+ znajo renderirati stran na način, kot so ga stare verzije (IE7+). V HTML lahko daš poseben tag, ki pove IE, da naj prikaže stran v starem engine-u. Ena od opcij tega taga je pa že skozi "edge", ki pomeni, da naj renderira stran v najnovejšem engine-u, ki je na voljo. Očitno so potem to vzeli za novo ime brskalnika.

Če bi dejansko šel MS pisati brskalnik iz nule ta še dejansko par let ne bi bil uporaben.

I

Izbrisan uporabnik #488

slutim nateg, ker bistveno novega pa nam lahko ponudijo

vedno samo novo sranje, neko programje, ki vse blokira, sprašuje, nastavitve pa skrite nekje v salati.

raziskovalec pa še vedno najslabši izdelek v winsih, glup

Kolimero

Pripravnik
22. apr 2013
185
0
16
Sam imam tudi zelo slab občutek. Za vse brezplačna nadgradnja..............hm, sicer bo pa čas pokazal svoje, in pokazalo se bo, kaj skriva MS. Jaz sem vrgel dol to "posodobitev". Če bo posodobitev za vse, bo tudi za tiste ki nismo "rezervirali" posodobitve. Ta rezervacija, je samo test odziva uporabnikov na prihajajoči OS in nič drugega.

Nazadnje urejeno:

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Nekaj kode je seveda iste, a zanemarljivo malo... Edge je v glavnem nova zadeva. Po tvoje sta tudi Safari in Chrome isti brskalnik, ker oba uporabljata webkit oz. fork le tega?

Citat:

The Spartan rendering engine (edgehtml.dll) is a new component and separate from Trident (mshtml.dll). The new engine began as a fork of Trident, but has since diverged rapidly over the past many months, similar to how several other browser engines have started as forks prior to diverging. The new rendering engine is also being built with a very different set of principles than Trident - for example: a focus on interoperability and the removal of document modes.

klik

Nazadnje urejeno: